Archief


 
 
 Competitie 2010-2011
 
Ultieme revanche in America
Of te wel, Avoc krijgt zwemles van Heren 1 in hun eigen aquarium!
Ga er dan maar eens lekker voor zitten, pak een biertje of colaatje bij de hand en vergeet vooral de chips niet! Want deze wedstrijd was er eentje om de vingers bij af te likken. 

In het gedoog-aquarium van America  werd vorig seizoen de laatste competitiewedstrijd gespeeld. Heren 1 trok die dag met 11 fitte spelers ten strijde, maar verloor kansloos met 3-1.
Deze zaterdagavond stonden we er anders voor! Met 3 fitte spelers (Stefan, Paul en ik)  en 3 revaliderende spelers (Erwin, Peter en Piet) maar met 6 gemotiveerde spelers moesten we spelen, aangezien de wedstrijd niet verzet kon worden.

Het inspelen was weer ouderwets gezellig, aangezien de stereo-installatie wel lekker wilt klinken in zo'n zaaltje. Op de klanken van U2 renden we ons warm en onder Status Quo konden we lekker inslaan.
Nadat we allemaal een paar keer in het net hadden geslagen begonnen de aanvallers van Flash de setups van Stefan te vinden en voordat we het wisten was iedereen lekker aan het timmeren.

De eerste set kon beginnen. Als een speer vertrokken en het was binnen 1 service beurt 9-1 voor ons! Toch trok Avoc vreemd genoeg niet aan de bel door in een time-out te vluchten, wonderbaarlijk herstelden ze zich en gaven ze ons lik op stuk! Ze kwamen zelfs terug tot 11-10, waardoor wij naar een time-out moesten grijpen. Dit had het gewenste resultaat, want daarna was het galleryplay van Heren 1.
Twee-slagen, harde slagen, geplaatste slagen, muren zo hoog als de voormalige twin towers... het kon niet op. Van 11-10 stootte we door naar 25-12! Dit was volleybal.
Met een geweldig gevoel wisselde we van kant, maar " We moesten bij de les blijven", want we hadden gezien dan Avoc dus wel degelijk kon ballen in het begin van de eerste set.
De tweede set  begonnen we met hetzelfde enthousiasme. Stefan verdeelde de ballen weer uitstekend en onze servicedruk werd doorgetrokken. We liepen weer lekker uit. Maar Avoc bleek ook nu weer over veerkracht te beschikken en kwam weer bij. Halverwege de tweede set maakten we het verschil en konden we de kleine voorsprong behouden tot aan het einde.

De stemming werd bij ons alsmaar beter, zeker toen ook nog Bas, Pim en zijn vriendin Willeke ons kwamen aanmoedigen. Deze ex-Heren 1 spelers hadden zojuist met hun Aspargos 2 ook de volle winst gehaald tegen Tupos en versterkten hun koppositie in de H3E klasse. De moeilijkste set van de wedstrijd stond op het punt van beginnen. We begonnen weer supersterk maar de motor begon te haperen na 7 punten. We verloren allemaal een beetje onze concentratie, zo waren er de eerste servicefouten van de wedstrijd te noteren. We verloren steeds meer punten en Avoc begon los te komen. Onze time-out zorgde ervoor dat we onze concentratiedip te boven kwamen. We kwamen goed terug, maar kregen vervolgens wat tegenslagen te verwerken van enkele dubieuze beslissingen, van de verder goed fluitende scheids. Het vuur sloeg in de pan toen ook nog eens de spelverdeler van Avoc zich ermee begon te bemoeien. Om tot rust te komen pakten we een time-out want met 21-21 moesten we weer tot ons zelf komen. We spraken af om onze handen te laten spreken! We kwamen sterk uit de time-out en wonnen het eerste punt. Elk team scoorde hun side-out, maar uitgerekend Peter serveerde de spelverdeler uit de wedstrijd en namen we revanche door deze enerverende set te pakken!

In plaats van 2-1 werd het dus 3-0 en konden we gerust adem halen. Opgelucht met de winst, namen we de rust die we nodig hadden, om ook de laatste set te pakken. We begonnen deze set vol vuur en schoten net zoals de eerste set weer uit de startblokken. En ook nu weer kwam Avoc weer terug en werd het een boeiende laatste set. Maar we hadden overal een antwoord op. De doortikballen van hun spelverdeler werden door Piet mooi van de grond gehaald.  Maar op hun buitenaanval hadden we moeite met het verdedigen, waardoor Avoc lang op het vinkentouw bleef zitten. Toch liepen we uit tot 5 punten verschil maar hadden we drie kansen nodig om het matchpoint te verzilveren.
De ontlading was groot, nadat Paul het beslissende punt lekker insloeg ! Alweer een 4-0, wie had dat gedacht?

Een ongekende teamprestatie van Heren 1, om met een minimale selectie het maximale te scoren! In een seizoen waarin alle puzzelstukjes in elkaar lijken te vallen gaan we over drie weken weer vrolijk verder in Arcen tegen de nummer 3 Setup.
Tot 4 december inde Gaerstkamp
Pietje
 
JA JA wij staan boven aan!!!
                                     Wij staan boven aan , wij staan boven aan.
# Team Wedstrijden Punten Sets voor Sets tegen Punten voor Punten tegen
1 AV Flash DS 1 7 30 24 5 707 528
 
Dit lied werd vorig jaar menig maal gezongen in de stadions waar FC Twente voetbalde. Wat heeft dat nu met volleybal te maken zou je zeggen.
Uw dorpsomroeper in spe doet zijn aspiraties op in diverse stadions vandaar het grootte repertoire wat er afgelopen weekend door de sporthal in Arcen galmde.
Het klinkt wat afgezaagd maar de Gaerstkamp zat wederom flink vol bij de wedstrijd van ons enige echte Vlaggenschip dames 1. Er werd zelfs gesproken over het feit of we de entreegelden moesten gaan verhogen. Dan nu de wedstrijd tegen de dames uit Grubbenvorst. Hierin speelde een oude bekende genaamd Noortje v/d Staay. Noortje had haar eigen fanclub meegenomen die het helaas naar 2 verloren sets het al voor gezien hielden. Was het spel van Flash zo geweldig dan?
Dat kan uw verslaggever niet echt zeggen. Natuurlijk was er weer flinke service druk, ik mag wel zeggen het wapen van Flash dit seizoen. Er werd geconcentreerd gespeeld en er waren weinig diepte, maar ook weinig hoogte punten te zien.
Ondanks dit alles werd er relatief zeer gemakkelijk gewonnen Aspargos kwam niet verder als de 15 en de uitdaging om de dames onder de 10 te houden lukte bijna in de 4e set.  Kortom 5 punten toegevoegd aan het totaal en voor de 7e keer op rij een dik verdiende overwinning.
Als de dames echter het zelfde spel spelen tegen de volgende tegenstander
uit Venray dan kunnen we er vanuit gaan dat het 1e verlies van dit seizoen daar is. Marcel kenende zal hij er alles aan doen om de Flash dames op scherp te krijgen voor de aanstaande topper tegen Rooyse VK.

Dit alles zal plaats vinden op zaterdag 20-11-2010 om 17:30 uur in de Gaerstkamp. Kom op tijd vol is vol en nog steeds de oude entree prijs.
 
Wij staan boven aan , wij staan boven aan.  Na een knal dolle zondag in Arcen staat ook onze toekomst er roos kleurig voor zie hier standen van de aanstormende talentjes uit onze kweekvijver.                  
# 1AV Flash JC 1      Wedstrijden 6 Punten18  
# 1AV Flash N4 1   Wedstrijden 6    Punten 16
2 AV Flash N5 3   Wedstrijden 6   Punten 16
# 2 AV Flash N6 3    Wedstrijden 6     Punten 20
# 2 AV Flash MC 1   Wedstrijden 6   Punten 11
 
Bloed, zweet en tranen in de Gaerstkamp
Wat een volleybalfeest had moeten worden monde uiteindelijk uit in een zwaar bevochte zege voor het Vlaggeschip van AV Flash.
Geen wind in de zeilen, geen roze t-shirts, geen concentratie, maar wel een sportieve tegenstander die nog in elke wedstrijd een set had gepakt. We waren dus gewaarschuwd en begonnen zoals elke wedstrijd zeer goed. Maar nadat we het verschil al vrij snel hadden gemaakt, nam de concentratie al een beetje af. Veel fouten aan Venlose bezorgde ons erg gemakkelijk de eerste set.
Het concentratieverlies zette de tweede set door en vertaalde zich bij ons in fouten op alle fronten. De service, de pass, de setup en zelfs de aanval liep niet meer. Civitas liep uit en dwong ons in een time-out, die overigens niet veel opleverde.
De wissel die erna volgde zorgde wel voor een stemmingswisseling, maar echt verbetering in ons spel zat er nog niet in. We kwamen wel dichterbij, maar net toen we 16-16 konden maken, maakten Civitas toch het punt en liep vervolgens uit naar 21-15. Onze volgende servicebeurt was de beste van de wedstrijd. We kwamen terug tot 21-19. Daarna pakte Civitas het punt. Wij pakten de daarop volgende punt en zo werd het 22-20 in Civitas' voordeel. Een aanval van Venlose kant werd vervolgens via onze handen uitgeslagen, maar onze scheids zag het niet en het punt werd aan ons toegekend. We liepen in. Ook de venlose middenaanvaller zag zijn aanval resulteren in een dubbelfout, doordat de bal niet goed door de scheids op in of uit beoordeeld kon worden. Maar dat deze bal ook stiekem touche was geweest van ondertekende had hij helaas voor onze venlose vrienden niet gezien. Het punt moest dus ovegespeeld worden en werd letterlijk een herhaling: de venlose middenaanvaller sloeg deze keer wel duidelijk uit, waardoor wij langs zij kwamen.
Op 23-23 gingen wij erop en erover en ontsnapten tenauwernood  aan het setverlies.
Deze tweede set was het verhaal van de wedstrijd en het kopje van het verslag. Onze scheids haalde onbedoeld het bloed onder nagels uit van onze venlose gasten. Die op hun beurt ons deze set flink hadden laten zweten. Zodat wij er voor zorgden dat bij het publiek de tranen spontaan in de ogen sprongen van zowel ons slechte spel, alsmede onze miraculeuze setwinst.
Natuurlijk zijn er excuses aan te voeren, want onze opstelling was wat anders als onze normale. Zo moesten we het vandaag zonder onze buitenaanvallers Piet, Niek, Daan en Henk stellen. Gelukkig was wel Willy er weer voor het eerst bij! Piet zat nog in he publiek en zal volgende week ook weer voor het eerst met ons mee gaan spelen!
De derde en vierde set waren na deze enerverende tweede set nog slechts een formaliteit,. Complimenten gingen na de wedstrijd dan ook uit naar de sportieve tegenstander, die naar mijn eigen idee niet op deze plaats van de ranglijst thuishoren. Als hun middenaanvallers nog meer bediend kunnen worden zou dit team nog meer sets uit het vuur kunnen slepen.
Maar goed, vandaag was ook een generale voor volgende week, dan moeten we naar het bekendste aquarium van noord Limburg: het gymzaaltje van Horst-America, Daar worden we opgewacht door Avoc die ons het liefst weer, net zoals vorig jaar, met lege handen naar huis willen sturen.
Maar Stefan, Erwin, Paul, Peter, Piet en ik zullen proberen onze zegereeks daar voort te zetten. En als Niek er ook nog bij is, dan moet dat zeker lukken!
Tsja.... dan heb je slecht gespeeld en toch vijf punten gepakt...dat is toch niet verkeerd en dat zien we zeker terug in de stand, waarbij we nu ook nog per ongeluk EERSTE staan, omdat zowel Revoc als Set-up weer een set hebben laten liggen!
Tot volgende week in he aquarium van America!
Met sportieve groet,
Pietje
 
###### de stand op zaterdag avond
Nr. Team Wedstrijden Punten Sets voor Sets tegen
5 22 18 3
2 Revoc/VCB HS 3 5 22 17 3
6 22 17 7
4 BVC Holyoke HS 1 4 10 8 8
5 9 8 13
6 Avoc (America) HS 1 3 8 7 6
4 7 6 11
8 VC Athos '70 HS 3 4 6 5 12
5 5 5 16
10 Civitas HS 4 5 4 4 16
Topper beslist in Arcens voordeel.
De supporters bus vertrok zonder Daniëlle want die moest zelf spelen richting Sint Anthonis.  Vooraf gezien was de Nevobo prognose machine positief over het resultaat het zou wellis waar een zwaar bevochtten 2-3 overwinning worden voor de Flash dames. Uw verslaggever gaf toen al aan dat we hiervoor zouden tekenen. Het jonge team van Flash is groeiende en het echte goede volleybal hadden we nog te weinig gezien het afgelopen seizoen vandaar de vraag tekens vooraf.
Ook nu weer werd ons dames 1 aangevuld met de routine van Petra en Gonny die hun zaterdag middag ervoor inleverde om de dames te onder steunen.
Het team van Somas Activia  werd ondersteund door 2 man sterk. Achteraf was dit team het opleidingsteam voor het 1e team. Dit bleek ook wel tijdens het inslaan werd er flink op de mat getimmerd. Ons 1e vlaggenschip  uit Arcen liet zich echter niet van de wijs brengen door al dit geweld.
In een zeer goed gevulde Activia hal kon de topper dan beginnen.
De Sint-Tunnisse dames werden aangemoedigd door een hoop publiek, het leek wel of elk team lid haar vader,moeder,opa en oma’s hadden meegenomen. Zo vroeg in het seizoen werd ook vanuit Activia al aangegeven dat dit een topper zou worden.
A.V Flash begon in zijn vertrouwde opstelling met de snoei harde service van Anglique en daarna Suzanne werd de verdediging van Activa flink onder druk gezet. Het resulteerde direct in een time-out en een flinke voorsprong voor Arcen 1-9. Het publiek werd hier een beetje stil van echter de Arcense kant kreeg steeds meer praatjes. Na de time–out kwam Activia goed terug en de strijd ging gelijk op.
Wat een wedstrijd er werd gevochten voor elk punt en Flash trok aan het kortste eind 19-25. Ook de 2e set ging gelijk Jetty en Loes haalde menige ballen van de grond en voor aan het net stond jazeker alweer een punt van Iris Beeker flink te scoren. Het Set punt voor Arcen werd echter niet verzilverd en Activia ging lopen met de setwinst 27-25.
Ondanks het commentaar van Arcense kant hield de scheidsrechter steeds voet bij stuk en dit is prima. Na elke set werd de scheidsrechter bijgepraat door haar begeleider en ik moet zeggen zeer knap gefloten door deze jonge en onervaren scheidsrechter.
De 3e set  gingen we er eens goed voor zitten het publiek verhuisde weer mee naar hun favoriete kant en Arcen begon net als in de 1e set zeer uitbundig en enthousiast. Good old Marijn knalde een paar service beurten eruit en wist ook tactisch verschillende puntjes te maken. Het blok aan Arcense kant scoorde menig punt. De derde set ging onder luidde aanmoedigingen naar Arcen. 1-2 en een zeer goed volleyend Flash wat wil je nog meer. Zou het gaan gebeuren of kwam er een 5e set.
Het leek wel of Activia er niet meer In geloofde,  Marloes kwam in stelling en blokte opnieuw een paar ballen goed af. Ook haar geniepige service net over het net werd niet goed verwerkt. De tactische tips van Marcel werden dit keer wel goed uitgevoerd en er ontstond een winnaars roes. De linkerhand omhoog, de rechterhand omhoog, naar links en rechts en klappen werd regelmatig gescandeerd. Flash was al aan het feest vieren en terecht de vierde set ging ook naar Arcen. Ondanks dat het spel van Activia bij vlagen zeer goed was ging Arcen er met de winst vandoor, met als gevolg een schitterende 1e plek.
1
AV Flash DS 1
 
 
6
Voor de 6e keer op rij werd er een wedstrijd winnend afgesloten afgelopen zaterdag. 
                      Dames 1   blijft maar winnen en zijn op weg naar?
Aankomende zaterdag thuis om 17:30 uur bent u van harte welkom om dit feestje mee te vieren. Tegenstander Aspargos. Dit beloofd een leuke pot te worden.
 
 
Dorpsomroeper in spe. ( EN KLAPPEN )
 
 
 
 
Alde wiever liedjes en roze T-shirts
Het is nog maar een kleine twee weken voor de elfde van de elfde, maar toch klonken afgelopen zaterdagavond al Alde wiever liedjes in het Serumse land.
Was het dan Dames 1 die er moesten spelen? Nee nee, die hadden al eerder op de dag de koppositie overgenomen door te winnen bij Activia!! 
Dus het moest wel Heren 1 zijn geweest die de Stapakker liet trillen op haar grondvesten! Sinds Heren 1 in de tweede klasse speelt is de teamgeest er goed op vooruit gegaan. Elk punt wordt goed gevierd en de stemming zit goed in het team. Athos Heren 3, Twee jaar geleden nog de nr. 2 in de 3de klasse toen wij kampioen werden, had duidelijk moeite met dit Heren 1.
Hoewel Heren 1 vandaag geen al te beste dag had en het ook nog eens zonder Daan, Niek, Piet, Willy en Jos moesten stellen, stond er toch een fanatiek gemotiveerd team binnen de lijnen. 
Niet dat alles goed ging, integendeel, de paas was vandaag weer eens een zorgenkindje. Zo ook de service van enkele spelers. Maar van Ton was de service de eerste set van doorslaggevend belang. Na een lange opgaande strijd liepen we 7 punten uit op zijn service en haalde we de set toch nog gemakkelijk binnen, 
De tweede set leek een kopie. Dezelfde zes betraden het veld: Stefan, Henk, Paul, Erwin, Ton en ik. Athos bleef onder de tien bij, maar toen we eenmaal met metselen begonnen waren en ook nog een steun uit het publiek kregen van de familie Feddema was de set een gemakkelijk prooi voor het Arcense vlaggenschip.
De derde set moest en zou naar Athos gaan. We kregen ping pong volleybal waarbij Athos direct de eerste bal weer terug gooide naar alle hoeken van ons veld. Dit resulteerde uiteraard in enkele punten in hun voordeel. Toen de scheids besloot Athos ook nog een handje te helpen, begon het bloed bij menig Arcenaar te koken.
Gelukkig konden we onze frustratie binnen ons team houden en onze woede vertalen in aanvalskracht.
Een duidelijke groei in de ontwikkeling van dit toch al volgroeide team! Nooit te oud om te leren dus!
Met de goede coaching van Jos werden de neuzen in de juiste richting gezet en konden we beginnen aan de inhaalslag. Boven de 20 maakten we het verschil en moest Athos hun laatste time-out nemen.
Maar dat mocht niet meer baten, Heren 1 blaakte van zelf vertrouwen en pakte de winst door de derde set op rij winnend af te sluiten.
Maar met alleen winst neemt Heren 1 geen genoegen meer, we gaan voor elk punt wat er te halen valt! Zo ook in de vierde set. Deze leek weer verdacht veel op de eerste twee. Af en toe een zwakke paas, dan weer een service in het net, dan weer 5 goede punten achter elkaar en dan weer een dipje in de paas. Al met al een echte vecht wedstrijd waarin de tomeloze inzet van Heren 1 werd beloond met de volle vijf punten.

Tsja en wat zeggen dan verliezers die voor de tweede keer  binnen twee jaar thuis met 4-0 worden afgesjmeerd?
Als smoesje voor hun verlies kwamen ze toch wel erg serieus origineel uit de hoek. Ze waren van de wijs gebracht door onze  "alde wiever" liedjes, "dat was toch niets voor mannen."
Ons enige echte antwoord.  "Wie speelt hier dan in roze T-shirts?"
Tot volgende week in de Flash Arena, dan staat er weer een nieuwe pot op het programma tegen de sportieve gasten uit onze gemeente Venlo.
Zin in een vervroegd Ald wiever feestje, kom dan6 november in een roze t-shirt naar de sporthal! Aanvang 19.15
Met sportieve groet,
Pietje
####### De stand op zaterdagavond ########
Opvallende uitslagen Hovoc-Meterik: 4-0 en Holyoke - Livoc: 4-0, Avoc- Setup nog onbekend
1 Revoc/VCB HS 3 4 18
2 AV Flash HS 1 4 17
4 BVC Holyoke HS 1 3 9
6 Avoc (America) HS 1 2 7
8 VC Athos '70 HS 3 4 6
10 Civitas HS 4 4 4
Dames 1 blijft maar winnen
                    Dames 1 blijft maar winnen en zijn op weg naar?
Voor de 5e keer op rij werd er een wedstrijd winnend afgesloten afgelopen zaterdag. Na een teleurstellend einde van het vorig seizoen zijn onze dames nu op weg naar wellicht iets moois. Helaas stopte Imke en  Jacqueline er aan het eind van vorig seizoen mee. Dit probleem werd echter zeer sportief door de dames recreanten opgelost. Door op toerbeurt met dames 1 mee te gaan.
We moeten dit jaar zien als een overbruggingsjaar en mede dankzij de inzet van de dames recreanten gaat dit helemaal lukken. Petje af dames en bedankt namens de hele club.
Na een zeer korte voorbereiding op het nieuwe seizoen stond de eerste uitwedstrijd alweer voor de deur tegen Athos. Na een knallende 1e set 13-25, werd de 2e echter onnodig verloren want set 3+4 gingen uitermate gemakkelijk naar onze dames. 1-3 winst was het gevolg en achter af gezien was het dus zonde van die 2e set.
De 1e thuiswedstrijd was er 1 om in te lijsten. Het vooraf favoriete Avoc werd met een dikke 4-0 naar huis gestuurd. De coach van de tegenstander gaf aan dat er in Arcen toch weer een prima en jong team stond. En inderdaad met de extra aanvulling vanuit de meisjes B word er leuk en gedreven gevolleybald.
De volgende wedstrijd was uit tegen MVC en ook hier kwam Flash winnend van het veld af. Vraag niet hoe maar uiteindelijk pakte ons vlaggenschip een verdiende 2-3 overwinning. De volgende wedstrijd was die tegen de dames uit Hegelsom. In een afgeladen Gaerstkamp nog vol met Oranje fans waren de verwachtingen hoog gespannen. Kon Suzanne de omloopbal van onze oranje dames imiteren, zal Loes J opnieuw een killing blok kunnen neer zetten. De sfeer zat er meteen al goed in, uw dorpsomroeper scandeerde enige nieuw opgedane kreten opgedaan na een Eindhovens uitje. En ja hoor, ook hier grepen de Arcense dames de volle winst 4-0. Dan de wedstrijd van afgelopen zaterdag uit in Venraayse vernieuwde hal met veel mogelijkheden met oog op de toekomst. Waarom kan het hier wel en moeten we zoals het er nu uitziet in ons mooie Arcen het doen met een naar het ons inziens nu al veel te kleine zaal in het nieuw te bouwen MFA. Over de wedstrijd kunnen we kort zijn, een dik verdiende 1-3 overwinning. Zonde van die 2e set maar wel weer 4 punten.
En dan aankomende zaterdag de topper uit in Sint Anthonis.
Als we de prognose mogen geloven gaan we hier winnen met 2-3 ik teken hiervoor.
Prognose SOMAS/Activia DS 5 - AV Flash DS 1
Prognose SOMAS/Activia DS 5 - AV Flash DS 1
Statistieken SOMAS/Activia DS 5
     
   
   
   
     
2-3
Statistieken AV Flash DS 1
     
   
   
   
     
 
De supporters bus vertrekt op tijd, dus wilt u mee kom op tijd want vol is vol.

Heren 1 loopt belangrijk punt in op de koplopers
De top 3 van de H2D-klasse, waarin Heren 1 uitkomt, is weer spannender geworden.
De koplopers Revoc en Setup lieten een set liggen tegen Hovoc en de Meterik. Hierdoor vindt Heren 1 nu weer aansluiting met Setup:
1 Revoc/VCB HS 3 3 14 11 1
2 Set Up HS 1 3 13 10 2
4 Livoc Liessel HS 2 3 7 6 7
5 Athos HS 3 3 6 5 8
Komend weekend, 23 oktober, vind de clash plaats tussen Revoc en Setup.
Heren 1 speelt op 30 oktober uit tegen de nr. 5 Athos.
Terugkeer Jos bekroond met overtuigende winst
Afgelopen woensdag kwam het onverwachte nieuws dat Stefan er zaterdag niet bij zou zijn.
Hoewel het even slikken was voor het team, vond ik het persoonlijk niet zo erg. Onze revaliderende Jos had namelijk de laatste twee weken duidelijke progressie geboekt op de training en zijn spel zat dus duidelijk in de lift.

Voor de wedstrijd tegen Holyoke, de jonge honden uit Belfeld, moest er dus een gecoacht gaan worden met verschillende scenario’s in het achterhoofd. Ton, werd op de bank gehouden als mogelijke tweede set-upper. Naast hem zat Peter, die ook met een goede comeback bezig is, maar besloot rustig op de bank te beginnen.

De sfeer binnen het zestal dat het veld betrad was op zijn minst gespannen te noemen. Wellicht dat het inslaan met “de tweede man aanspelen” bij had gedragen aan deze sfeer.
Toch begon Heren 1 sterk. Er werd nog niet direct gescoord, maar de combinaties waren al direct goed en Jos kon de ballen overal kwijt. Een voorsprong voor Flash was het gevolg. Tot de 15 ging het goed voor Heren, maar toen kwam Holyoke bij. De spanning werd weer duidelijk voelbaar en ook hoorbaar. Maar hierin schuilt ondertussen ook de kracht van dit team. Ondanks dat er soms wat harde en scherpe woorden vallen, weet het team wie het zegt en wat er mee bedoeld wordt. Hierdoor kon Heren 1 hun spel weer hervinden en het initiatief weer overnemen. De verdiende setwinst kwam dan ook als een bevrijding en de spanning verdween als sneeuw voor de zon.

De tweede set werd er dan ook eentje om in te lijsten. Galleryplay van de bovenste plank! Holyoke kwam nog wel even terug halverwege de set, maar daarna stoomde we door naar de 25.
De derde set gaat, net zoals vorige week, weer de boeken in als de “killing blok” set. De illusie van een geweldig punt van een snoeiharde aanval werd al na 20 centimeter bruut verstoord door de muur van Pietje. Nadat de setupper van Holyoke deze aanvaller nog een tweede kans had gegeven , moest deze jonge hond toch terug de mand in nadat hij de bal vol uit had geslagen. Maar hij was wellicht toch de beste speler aan Belfeldse kant…

Maar er was meer, Jos bediende iedereen en zo kwam ook Daan weer vol aan het meppen. Hij had de kleine spelverdeler tegenover zich en dat werd vol door ons uitgebuit. Ton scoorde onmogelijke setups en Paul had eindelijk een goede score tegenover een lastig blok. De derde set en dus de wedstrijdwinst ging naar Flash.

De vierde set begon Flash ook weer goed, maar één servicebeurt van Holyoke gooide flink wat roet in ons eten. Lastige passes, moeilijke setups en onmogelijke aanvallen leidde tot een 10-16 achterstand en een time-out. Onze aansluitende wissel pakte goed uit en bracht de ommekeer. Rust keerde terug in ons spel, en de punten bleven binnenstromen. We waren tegelijk bij de 20 en vanaf daar werd het spannend. Het eerste setpunt konden we nog niet benutten, al was het nipt. Holyoke gaf de set niet zonder slag of stoot af. Toch kwam deze genadeklap er twee punten later. Met 26-24 pakte Heren 1 de laatste set en zo ook de volle 5 punten.

Heren 1 bedankte het aanwezige publiek, en via deze weg ook nog de (ex) Dames 1 die ons zo luid aanmoedigde!

Volgende week rusten we weer even uit en de week daarna mogen we alweer vroeg aan de slag in Sevenum. Dan ontmoeten we weer Athos 3, die twee jaar geleden nog tweede werden in de derde klasse.

Met sportieve groet,

Pietje
PS. Goed voor onderschatting, dat prognosedinges van de Nevobo

 
Heren 1 slaat, glijdt en blokt naar winst
Heren 1 speelde afgelopen zaterdag in het uitverkochte Thialf tegen Hovoc 3 van de andere kant van de maas.
De laatste ontmoeting stamt van vorig seizoen in Horst. Toen moest Hovoc al haar meerdere erkennen in AV Flash. Deze mannen waren op revanche uit, zoals men bij het inslaan al kon merken. Maar zoals een wijs volleybalgezegde luidt: "Degene die hard inslaan, kunnen niet paassen", bleek ook vandaag weer als een bus te kloppen.
Een compleet heren 1 met Piet en Niek nog in het publiek trok deze wedstrijd hun sterk spel van afgelopen week door. Met dezelfde zes in de basis begonnen Erwin, Paul, Ton, Henk, Stefan en ik aan de wedstrijd. Daan zat samen met Peter en Jos op de bank. Jos verzorgde de coaching en Peter en Daan verheugde zich al op hun speelminuten.
Heren 1 zette vanaf het eerste moment druk op het spel van de tegenstander en dat pakte goed uit. Halverwege de eerste set werd het verschil gemaakt door de buitenaanvallers en onze verdediging.
De training van afgelopen woensdag werpte haar vruchten af: het blok stond als een muur! Toch werd het nog spannend boven de 20, Hovoc kwam nog even terug, maar net niet genoeg. Flash verzilverde haar derde setpunt op 25-23.
De tweede set kwam Daan in het veld voor Ton. De opstelling werd ietwat doorgedraaid en Flash vloog uit de startblokken. De middenaanval ging meer varieren, waardoor er meer gescoord kon worden. Stefan bediende alle aanvallers waardoor iedereen lekker in zijn spel kwam. Het was dan ook geen verrassing dat Flash de set gemakkelijk binnen haalde.
In de derde set werd Peter ingewisseld voor Paul en ging Flash lekker door met metselen. Een kneiter van een blok liet de Gaerstkamp op haar grondveste trillen. Toen de lampen weer aangingen was het 18-12 voor Flash. Hovoc wist dat ze geslagen waren en Flash kon de set met gemak uitspelen.
De laatste set bleef lang gelijk op gaan. Servicefouten aan beide zijden zorgde voor een snelle afwissling van punten. Pas boven de 10 kon Flash erop en erover gaan. Waarbij Daan voor de hardste smash van de dag ging. Na twee sets rustig te hebben geslagen, kwam de knaller aan het eind van de vierde set. Eigenlijk kunnen we dan toch wel stiekem zeggen dat we "Hôrs hebbe afgesjmeerd". En dat voelt goed!
Onze fotograaf en webmaster Bernie legde Heren 1 na afloop nog even vast op de gevoelige plaat, waarvan hieronder het resultaat.
Volgende week hebben we een weekje rust en daarna is het weer kermis in Arcen. Dan verwelkomen we de oranje mannen uit Belfeld.
Vanuit een glad thialf, met (uit)glijdende groet,
Pietje
 
PS: dat we nu toevallig bovenaan staan is toevallig:
Stand Heren 2e klasse D
 
  # Team Wedstrijden Punten Sets voor Sets tegen Punten voor Punten tegen
2 7 6 3 200 175  
2 Set Up HS 1 1 5 4 0 100 65  
1 5 4 0 100 69  
4 BVC Holyoke HS 1 1 4 3 1 91 89  
2 4 4 5 171 190  
6 Livoc Liessel HS 2 2 4 3 5 159 170  
2 4 3 5 155 190  
8 Civitas HS 4 2 2 2 6 179 181  
0 0 0 0 0 0  
10 Hovoc HS 3 1 0 0 4 74 100
 
Wedstrijdverslagen: 2010-2011
Zaterdag 25 September 2010
Sterk Heren 1 toont veerkracht in de Meterik.
De aanloop naar de eerste competitiewedstrijd verliep voor Heren 1 nogal moeizaam.
Veel Heren 1 spelers zijn nog herstellende van blessures en een echte oefenwedstrijd was er nog niet gespeeld.
Alleen de Kamp Lintfort-gangers hadden enig wedstrijdritme opgedaan, waarvan Daan afgelopen week ook nog eens ziek werd en dus op de bank begon.
Ondanks deze kwaaltjes stond er in het gedoogde aquarium van de Meterik een fanatiek Heren 1 binnen de lijnen. Met zoals gezegd Daan en Paul op de bank, had Heren 1 sterke wissels ter beschikking. Stefan, Erwin, Henk, Ton, Peter en ik mochten het nieuwe seizoen openen.
De eerste paar punten waren voor de Meterik, maar enkele aanvallen verder hadden we onze draai gevonden en walsten we vrolijk over de mannen heen. Echter halverwege de set kregen we problemen met onze paas en kreeg de Meterik het ene na het andere cadeau van ons. Toch was ons spel sterk, zei het op de paas na. De set ging dus naar Meterik, maar we konden tevreden zijn over ons getoonde spel en inzet.
Peter ~de comeback kid~ Janssen had de eerste set zich compleet leeg gespeeld en werd logischer wijs gewisseld voor de fanatieke Paul. Ons aanvallend spel bleef goed, tenminste als onze paas bij Stefan kwam. Maar helaas brak de paas ons ook deze set weer op. De diepe service van Meterik leidde tot de tweede wissel halverwege de set. Daan kwam er in voor Ton en dit leidde bijna tot de ommekeer. De paas verbeterde, maar ons blok had net te weinig ballen. Onze afspraak van diagonaal (zone) blokken werd door niemand
uitgevoerd, waardoor de Meterik veel ballen via de touche scoorde. Hun voorsprong werd door hun veilig in setwinst omgezet.
We wisten wat ons te doen stond. De derde set moesten we winnen.
Nu waren wij het, die met moeilijke services de Meterik onder druk zetten. Ons paasprobleem was als sneeuw voor de zon verdwenen en lag nu aan de andere kant. Een (mentaal) sterk Heren 1 haalde de set gemakkelijk binnen met gedegen spel.
De coach van de Meterik zocht naar een oplossing en zette in de vierde set een nieuwe (jonge) opstelling in het veld. Hier wisten wij als ervaren oude rotten wel raad mee en we peuzelden ze dan ook lekker op.  Een set kan snel gaan...
Met 2-2 op het bord hadden we vleugels gekregen, maar waren we niet voorbereid op de sterkste opstelling van de Meterik. Zij namen in het begin van de vijfde set direct het initiatief. Heren 1 moest op haar eigen aanval 'niet thuis' geven waardoor de set gemakkelijk en verdiend naar de Meterik ging.
Toch verlieten we het aquarium met een goed gevoel. Want als je verliest en je weet dat je alles hebt gegeven, dan verlaat je de zaal met een goed gevoel. En vandaag was dat gevoel zelfs meer als goed! Heren 1 toonde veerkracht en goed samenspel. Het enigste waar we aan moeten werken is onze blok-afspraak... en dat kan niet al te moeilijk zijn.
Volgende week spelen we thuis tegen Horst.
Dus kom kijken!
Pietje
 
Zaterdag 2 Oktober 2010
Heren 1 speelde afgelopen zaterdag in het uitverkochte Thialf tegen Hovoc 3 van de andere kant van de maas.
De laatste ontmoeting stamt van vorig seizoen in Horst. Toen moest Hovoc al haar meerdere erkennen in AV Flash. Deze mannen waren op revanche uit, zoals men bij het inslaan al kon merken. Maar zoals een wijs volleybalgezegde luidt: "Degene die hard inslaan, kunnen niet paassen", bleek ook vandaag weer als een bus te kloppen.
Een compleet heren 1 met Piet en Niek nog in het publiek trok deze wedstrijd hun sterk spel van afgelopen week door. Met dezelfde zes in de basis begonnen Erwin, Paul, Ton, Henk, Stefan en ik aan de wedstrijd. Daan zat samen met Peter en Jos op de bank. Jos verzorgde de coaching en Peter en Daan verheugde zich al op hun speelminuten.
Heren 1 zette vanaf het eerste moment druk op het spel van de tegenstander en dat pakte goed uit. Halverwege de eerste set werd het verschil gemaakt door de buitenaanvallers en onze verdediging.
De training van afgelopen woensdag werpte haar vruchten af: het blok stond als een muur! Toch werd het nog spannend boven de 20, Hovoc kwam nog even terug, maar net niet genoeg. Flash verzilverde haar derde setpunt op 25-23.
De tweede set kwam Daan in het veld voor Ton. De opstelling werd ietwat doorgedraaid en Flash vloog uit de startblokken. De middenaanval ging meer varieren, waardoor er meer gescoord kon worden. Stefan bediende alle aanvallers waardoor iedereen lekker in zijn spel kwam. Het was dan ook geen verrassing dat Flash de set gemakkelijk binnen haalde.
In de derde set werd Peter ingewisseld voor Paul en ging Flash lekker door met metselen. Een kneiter van een blok liet de Gaerstkamp op haar grondveste trillen. Toen de lampen weer aangingen was het 18-12 voor Flash. Hovoc wist dat ze geslagen waren en Flash kon de set met gemak uitspelen.
De laatste set bleef lang gelijk op gaan. Servicefouten aan beide zijden zorgde voor een snelle afwissling van punten. Pas boven de 10 kon Flash erop en erover gaan. Waarbij Daan voor de hardste smash van de dag ging. Na twee sets rustig te hebben geslagen, kwam de knaller aan het eind van de vierde set. Eigenlijk kunnen we dan toch wel stiekem zeggen dat we "Hôrs hebbe afgesjmeerd". En dat voelt goed!
Onze fotograaf en webmaster Bernie legde Heren 1 na afloop nog even vast op de gevoelige plaat, waarvan hieronder het resultaat.
Volgende week hebben we een weekje rust en daarna is het weer kermis in Arcen. Dan verwelkomen we de oranje mannen uit Belfeld.
Vanuit een glad thialf, met (uit)glijdende groet,
Pietje
 
PS: dat we nu toevallig bovenaan staan is toevallig:
Stand Heren 2e klasse D
 
  # Team Wedstrijden Punten Sets voor Sets tegen Punten voor Punten tegen
2 7 6 3 200 175  
2 Set Up HS 1 1 5 4 0 100 65  
1 5 4 0 100 69  
4 BVC Holyoke HS 1 1 4 3 1 91 89  
2 4 4 5 171 190  
6 Livoc Liessel HS 2 2 4 3 5 159 170  
2 4 3 5 155 190  
8 Civitas HS 4 2 2 2 6 179 181  
0 0 0 0 0 0  
10 Hovoc HS 3 1 0 0 4 74 100
 
 

 


 

We hebben nu 6 Kampioenen 2010 2011

klik op de compilatie

  
 

 

Maxima keukens stelt kosteloos keuken ter beschikking aan AV Flash

 

Zaterdag 16 november jl. is onze ontmoetingsruimte verrijkt met een schitterende keuken. Dankzij Maxima keukens uit Venlo. Maxima keukens heeft deze mooie keuken inclusief de montage kosteloos ter beschikking gesteld. 
Vanaf heden kunnen we bij onze activiteiten gebruik maken van deze keuken. Hier een paar foto's van onze prachtige aanwinst.
Klik op foto voor groot formaat
 
Klik op foto voor groot formaat
Klik op foto voor groot formaat


Verslag wedstrijd circulatie 2 oktober 2008 - 1e op toernooi
 

Hallo allemaal,

 

Zondag 14 oktober, gingen wij, Veerle, Carmen, Eefje en Merel, naar Horst om te volleyballen. We speelden drie wedstrijden achter elkaar. Dat was erg leuk, want we waren daardoor zo klaar. De eerste wedstrijd hadden we verloren met 3-1,  de tweede wonnen we met 3-1 en de laatste wedstrijd wonnen we met 4-2.

We gingen ons daarna omkleden en toen was de prijsuitreiking. We hadden de eerste plaats.  Op de terugweg zongen we liedjes in de auto omdat we zo blij waren dat we gewonnen hadden.  Onze jel “citroen, citroen, citroen, we worden kampioen” heeft deze keer goed geholpen.

 

 

Groetjes van Merel Braam van circulatie 2

Klik op foto voor groot formaat

 

 Zaterdag meisjes B in nieuwe tenues thuis tegen Unicum --> kom kijken

Aanstaande zaterdag om 15.00 uur moeten meisjes B tegen Unicum spelen. kom kijken. Dit meiden team heeft er weer zin in en hopenlijk pakken ze puntjes. Unicum, staat net boven ons B-team, dus er is een mogelijk om weer punten te pakken. Hieronder een teamfoto van de nieuwe tenue's gesponsord door Hogenboom Vakantieparken Resort Arcen, Janssen Lomm Auto's en Campers en Hovens Collin Verpakkingen Venlo. De meiden hebben er zin in, de keuken is geopend dus de koffie staat klaar. Zin in een gezellig middagje volleyballen. Kom dan kijken. entree gratis.

Klik op foto voor groot formaat

 

 


 

 


 

 

Hoe gaat het met het meiden C team?

Het meiden C team is begin dit jaar samengevoegd uit meisjes circulatie 5.1 en 6.1. In het begin moesten ze draai nog even vinden maar het gaat steeds beter. Leuk om de vorderingen te zien. Iedereen heeft er zin in en doet z'n uiterste best. Bepaalde technieken moeten nog geleerd worden maar dat goed vooruit, mede dankzij trainer Robin. Hieronder de teamfoto van meiden C ook in de nieuwe tenue's. Deze tenue's zijn gesponsord door Hogenboom Vakantieparken Resort Arcen, Janssen Lomm Auto's en Campers en Hovens Collin Verpakkingen VenloDaaronder de stand. komend weekend spelen ze weer een wedstrijd maar dan uit. Interesse kom dan kijken in sportzaal de Hamar te Belfeld.

Klik op foto voor groot formaat

Klik op foto voor groot formaat

 

# Team Wedstrijden Punten Sets voor Sets tegen
1 Set Up MC 1 6 16 12 2
2 VC PanSign MC 2 6 16 11 2
3 VC Kessel MC 1 6 14 10 4
4 BVC Holyoke MC 1 6 13 11 5
5 Vokon MC 1 6 9 7 7
6 AV Flash MC 1 6 7 5 8
7 Tupos MC 2 6 5 4 9
8 VC Athos '70 MC 3 6 5 4 9
9 Grashoek MC 1 6 5 4 10
10 Hovoc MC 2 6 0 0 12

  

Abracadabra opstellingen tegen Asterix

Afgelopen zaterdag mochten de mannen van AV Flash zich meten met Asterix uit Maasbree. Dit team, gecoacht door een afwezige Lambert van ’t Pleintje (wie kent hem nog), bungelt ergens onderaan en het beloofde een oninteressante wedstrijd te worden. De middenaanvaller van de tegenstander merkte op: “De competitie bestaat uit 9 koplopers en wij…”.

Vol vertrouwen door deze bemoedigende woorden begonnen wij met onze basisopstelling; Erwin op de diagonaal, Stefan als spelverdeler, Piet en Willy op de buitenkant en Henk en Peter door het midden. Ton zat op de bank te coachen, geflankeerd door 2 Leons en 1 Niek. Ton had zijn kladblokje meegenomen en insiders weten dan dat er rare dingen kunnen gebeuren. Zo’n 3 seconden voor het begin van de eerste wedstrijd kregen Henk en Peter de opdracht om van plek te wisselen. Hierdoor raakten we zo de kluts kwijt dat we een groot gedeelte van deze set in een opstellingsfout stonden te tandenknarsen.

Gelukkig was ook een rommelig AV Flash te sterk voor de mannen uit Maasbree en binnen de kortste keren stond het 1-0 voor ons.

In de tweede set mocht Willy naar de bank en werd hij vervangen door Niek. Halverwege werd ook Piet gewisseld met Leon. Ook met Piet en Willy op de bank was Asterix geen probleem en stond het al gauw 2 – 0.

Ton had de smaak te pakken en begon steeds driftiger in zijn kladblok te schrijven. Voor de derde set mocht Peter naar de bank en Leon Onkels werd, samen met Henk, middenaanvaller. Niek en Piet stonden op de buitenkant, Erwin op de diagonaal en Stefan bleef spelverdelen. Ondanks de nodige misverstanden en botsingen lukte het ons ook om deze set te winnen; het stond 3 – 0. Ton kreeg de laatste paar punten van deze set niet mee omdat hij alweer fanatiek krabbelend over zijn notitieblokje gebogen zat.

De laatste set werd zijn meesterwerk; Henk, Erwin en Willy zaten op de bank. Stefan bleef spelverdelen, Piet en Peter stonden in het midden, Leon Onkels op de diagonaal en Niek en Leon v/d Bekerom stonden aan de buitenkant. De mannen van Flash renden bij tijde en wijle rond als een stelletje kippen zonder kop, maar gelukkig stond ons blok vaak genoeg op de juiste plaats waardoor al dat geren geen gevolgen had voor de eindstand: 4 – 0!!!!

Onze volgende wedstrijd is tegen Athos. Deze gasten hebben een setje meer dan wij gewonnen en het lijkt erop dat dit een spannende wedstrijd zal worden, volgens de prognose gaan we zelfs met 3-2 verliezen…. DAT ZULLEN WE NOG WEL EENS ZIEN!!!!

 

 

Dames 1 nog vaster op de 2e plek.

Naar onze geweldige overwinning van vorige week vertokken we zaterdag 7 februari met 3 volle auto’s richting Horst. Om tegen de nummer 5 te spelen in theorie zou het een makkelijke wedstrijd moeten zijn maar wat er allemaal gebeurde……  

 

De eerst set zijn we met een goed gevoel aan de wedstrijd begonnen er was veel Arcens publiek om ons aan te moedigen, dus het moest eigenlijk wel allemaal gaan lukken. Naar een goede servicebeurt van Fabienne kwamen we gelijk een stuk of 7 punten voor te staan, maar die punten gaven we al snel terug want onze pass kwam niet goed. Daardoor kwam hovoc bij en liep het gelijk op. Uiteindelijk werd het nog 25-23 voor ons.

 

Ook de 2e set ging het niet zo goed het leek net alsof iedereen stond te slapen, maar toch wisten we een kleine voorsprong te maken en die vast te houden. Robin viel het halverwege deze set op dat er een best klein iemand tegenover Marloes stond en besloot Marloes te wisselen voor Suzanne. Deze wissel pakte best goed uit want Suzanne kon makkelijk over het blok heen slaan. Ook deze set werd door ons gewonnen 25-20.

 

In de 3e set kwam Imke het overnemen van Marijn. Deze set verliep veel beter we wisten een best grote voorsprong te maken door verschillende goede servicebeurten, ook de pass kwam beter en door goede set-ups van Noortje werden de ballen afgemaakt. Deze set wonnen we dan ook met 25-16.

 

De 4e set begon Noortje met haar geweldige service ze scoorde de ene naar de andere bal waardoor wij bijna niks hoefde te doen maar toch moesten we blijven opletten want er kwamen steeds meer ballen terug. Door Noortje’s service kregen we een grote voorsprong die we ook vast hebben gehouden. Robin besloot ook nog om mij (Sanne) eruit te halen voor Marijn en ook Jacqueline die de hele wedstrijd lekker stond te slaan te wisselen voor Marloes. Ook de laatste set wisten we te winnen maar deze keer dik met 25-9.

 

Ook deze wedstrijd hebben we weer de volle 5 punten gehaald. Het was niet zo’n spannende wedstrijd en ook niet de beste, sommige zeiden ook dat het hun slechtste wedstrijd van het seizoen was. Maar al met al toch 5 punten binnen en staan we nog steeds dik 2e!

 

Zaterdag kunt u allemaal weer komen kijken.

Opnieuw een wedstrijd tegen Hovoc. Uit met veel strijd deze wedstrijd met 2-3 gewonnen, dit beloofd dus wat!

Gaertskamp 19;00 uur entree nog steeds gratis. Kom op tijd want vol is vol.

 

Groetjes dames1

 

 

 

 


 

 


 

 

Taferelen in de kleedkamer heren

 

Opgevangen uit het kleedlokaal van de heren van Sportivo terwijl de Arcense mannen (op Jos na) nog in de ontmoetingsruimte zaten.

 

Wét vonde geej vén de wedstrijd?

Ik vond d’r niks oan, 30 minuten hey noa toe riëje, 60 minute smear kriege en now wér 30 minute truuk riëje.

Ik hoap waal dét d’n truukwaeg get korter is dan d’n haerweg.

Wedde geej woarum dae kleine spelverdeiler heej beej ons onder de douche stut mit auk nag ennen trui oan?

Det weit ich oach neet, mar ik hoap det hae snel weg geit, ik vind ut mar enne rare.

Wie ken ut eigelik det weej zo’n pak smaer hebbe gekrege van kells die alder zien den ôs aelders?

Die gaste motte toch minstens eredivisie hebbe gespeuld in eur jonge joare.

Dae nummer 9 heb ik volgens mich nog wal ens op d’n televisie gezeen.

Ik vind det weej mar dankbaar motte zien dat weej dit mej hebbe meuge make, volleyballes kriege ven zo’n toppers….. zo’n kans kriege weej misschien noeits neet mier…

Haese gezeen det daen flinke boeteaanvaller d’n bal taege d’n netband aan heeld? Det vond ich wal komiek oetzeen.

Welken flinke boetenaanvaller, geej mot wal get duudelikker oetlegge wat geej bedoelt, die boeteaanvallers van Flash zien allemoal get forser! Zoë snap ik ech nie waen geej bedoelt…

Loat auk mar, loate we mar snel make det we heej weg komme, det menke mit daen trui stut nag steeds onder de douche en nou vind ik ut un bietje akelig waere.

 

Terwijl de mannen van Sportivo huiswaarts keerden, probeerde Ton – de wisselaar – Basten, zijn gewissel goed te praten met een kratje bier, chips en pinda’s. We feliciteerden elkaar uitbundig met het feit dat we naast Kerst- en Bastianuskampioen, nu ook al Carnavalskampioen zijn en dat we ook deze wedstrijd weer zonder noemenswaardige kleerscheuren zijn doorgekomen. We gaan nu 4 weken van relatieve rust in en kunnen ons verheugen op de terugkomst van Willy die zijn rokje van Sri Lankaanse bananenbladeren weer zal verruilen voor het tenue van de Gele Leeuwen uit Arcen.

Met in de linkerhand een biertje, de rechterhand gevuld met zoute pinda’s, 5 punten in the pocket kijken naar de warming-up van onze succesvolle Arcense dames; er zijn slechtere manieren om je weekend door te brengen!

scheidsrechter Arcen gefloten bij VC Velden

 

 

 

 

Vandaag heeft onze eerste scheidsrechter gefloten bij VC Velden,Onze vrouwelijke seniorenscheidsrechters moeten dit jaar minimaal -1- wedstrijd fluiten anders verloopt hun licentie. Helaas hebben wij zelf maar één damesteam, waar de vrouwelijke seniorenscheidsrechters zelf in spelen. Vandaar dat we gezocht hebben naar een andere mogelijk om toch hun licentie te kunnen behouden en die mogelijk hebben we bij VC Velden gevonden.
Jacqueline, Imke en Jetty zullen ieder een wedstrijd leiden van Dames 3 in Velden.
Jacqueline heeft de spits afgebeten en heeft vandaag, zaterdag 31 oktober, de wedstrijd van VC Velden tegen Activia geleid.
De zenuwen die Jacqueline had, waren helemaal voor niets, want ze heeft erg goed gefloten. De coach van de Activia maakte het haar niet altijd even gemakkelijk, maar Jacqueline liet zich niet kennen en liet zich niet intimideren.  De complimenten van de scheidsrechterscommissie van VC Velden waren dan ook volkomen terecht. Jacqueline was duidelijk met de tekens en had de wedstijd goed onder controle, zonder dominant te worden.
Goed gedaan meisie.
Als volgende is Imke aan de beurt, zaterdag 14 november 14.30 uur in de Visgraaf in Velden.

 
bron: Bernie

Heren 1 speelt opnieuw sterke wedstrijd

De balans die na 5 wedstrijden kan worden opgemaakt liegt er niet om. Heren 1 van AV Flash staat na 3 overwinningen en 2 verliesbeurten op een mooie vijfde plaats, net onder de subtop.

1 Asterix HS 1 - 21
2 Set Up HS 1 - 18
3 Hovoc HS 3 - 16
4 Revoc/VCB HS 2 - 15
5 AV Flash HS 1 - 14
6 Civitas HS 3 - 11

Hoewel de laatste 2 wedstrijden verloren werden tegen nr 3. Hovoc en nr 4. Revoc, werd er door Heren 1 goed gespeeld.

Afgelopen zaterdag moest het Arcense vlaggenschip van Flash het opnemen tegen het altijd lastige Civitas, die op dat moment gelijk stonden op de ranglijst met allebei 10 punten.

In het publiek zaten dit keer oude bekenden van Heren 1: Bas, Daan, Pim en Roel, kwamen Heren 1 een hart (en krat) onder de riem steken.

De ervaren mannen van Flash moesten het opnemen tegen een fris gemixed team van Civitas. De jongens van Civitas waren lekker hard aan het inslaan, dus kracht was er wel degelijk in dit team.

Maar wat ze met inslaan niet hadden, was het Arcense blok. Heren 1 bleek Heer en Meester te zijn in het muren bouwen, zowel in het midden als op de buitenkant. De eerste set ging dan ook gemakkelijk naar Flash.

De tweede set was voor Civitas, mede door een sterke wissel aan Venlose kant, waar een ervaren spelverdeler het werk van zijn jongere spelverdeler over nam en hem liet aanvallen. Iets wat deze jonge man zeer goed deed. Mede door hun verdiensten, maar ook door minder geconcentreerd en matig spel van Heren 1, ging deze set terecht naar Venlo.

Voor mijn gevoel was dit pas de tweede set in alle wedstrijden die slecht door ons werd gespeeld.

Gelukkig kon iedereen bij zichzelf de motivatie weer vinden voor de derde set en hadden we een antwoord gevonden op het spel van Civitas. De paas werd weer mooi verzorgd en de Set-ups werden weer keurig gezet. De winst zat het hem deze set vooral in onze goede verdediging. Civitas kwam niet tot scoren en op de beslissende momenten konden wij de punten pakken en uitlopen naar een verdiende setwinst.

De vierde set zou tenslotte de winst moeten gaan brengen voor Flash, maar waar het team dacht dit te gaan doen met de basis 6, kwam bedrogen uit. Ton zou Ton niet zijn als er niet gewisseld zou worden! En ik moet de coach dan ook complimenteren met deze keuze, want met de verloren wedstrijd tegen Hovoc in het achterhoofd en de gemaakte afspraken, was dit het enige juiste wat hij kon doen.

Leon en de van griep herstellende Stefan kwamen er voor Willy en Jos in, die beide een goede wedstrijd hadden gespeeld. Verrast door het feit dat het geen grapje van Ton was, moest Stefan zich nog van trainingspak ontdoen, terwijl de tegenstander al in het veld stond.

Maar ook met Leon en Stefan voelde de sfeer binnen het team direct goed. Stefan vloog achter de pases aan en bediende deze set de middenaanvallers in overvloed. Iets waarop Civitas duidelijk niet gerekend had. Mede door deze accent verschuiving liep Heren 1 gemakkelijk uit en kon de set overtuigend uitspelen.

Hierdoor had iedereen dus weer een goed gevoel, had iedereen een steentje bijgedragen aan de overwinning en was het streven van lekker volleyen weer helemaal gehaald!

Na afloop werd Heren 1 door Bas Rothoff getrakteerd op een lekker blauw pilsje nieuwe stijl. Het verloren vocht werd op deze manier snel weer op peil gebracht.

Komende zaterdag spelen we uit tegen de ongeslagen koploper Asterix. We hoeven ons geen illusies te maken, maar als we net zo spelen als de laatste vijf wedstrijden, dan wordt het weer genieten!

Met sportieve groet,

Pietje

 


 

 

 

bron: Bernie


 

 


 

 

Hulp papa's bij training meisjes C 2

 


 

Ingrid en de meiden van de C2 hebben op de maandag van verschillende vaders hulp bij het trainen gekregen. Zo kunnen de meiden een wedstrijdje spelen, goed voor de vaders maar ook een stimulans voor de meiden.

 

bron: Bernie

 


 

                            Nieuws 2010

 


 

 

            Carnaval 2010 Dansmarietje en Adjudant

                          Merel Braam en Justin Huys

yes, yes het zien d'r weer van AV Flash

Jeugdprins Ruben, Dansmarietje Merel, Adjudanten Lars & Justin,
ceremoniemeester Berro

 

Merel Braam van circulatie 4.3 is jeugddansmarietje van de Arcense Carnavalsvereniging de Keieschieters en Justin Huys van circulatie 5.4 is adjudant.

Het bestuur en alle leden van AV Flash feliciteren prins Pascal 1 en dansmarietje Suzanne ,Prins Ruben 1, Dansmarietje Merel ,adjudanten Justin en Lars en ceremoniemeester Berro.En wensen hun een hele fijne carnaval toe. 

 


 

Zondag 28-02-2010

 

 

Wat hebben onze teams er de eerste helft van de competitie van gemaakt. De (tussen)standen na de eerste helft van de competitie zijn als volgt:

heren 1:  7e plaats

dames 1: 11e plaats

Meisjes B: 10e plaats

jongens C : 6e plaats

meisjes C 1: 2e plaats

meisjes C 2: 10e plaats

Recreanten mix: 5e plaats

Recreanten dames: 2e plaats

circulatie 4.1: 9e plaats

circulatie 4.2: 6e plaats

circulatie 4.3: 4e plaats

circulatie 5.1: 2e plaats

circulatie 5.2: 3e plaats

circulatie 5.3: 4e plaats

circulatie 5.4: 6e plaats

Alle teams hebben zich de eerste helft van de competitie van hun beste kant laten zien. Op naar de tweede helft van de competitie.

Allemaal veel succes.


 

 Competitie 2009-2010
 

 


 

 

 


 

 
Wedstrijdverslagen: 2009-2010
Heren 1 speelt beste set van het seizoen
Op deze eerste echte zonnige lentedag, waarin de lucht strak-blauw gekleurd was reisde Heren 1 voor de laatste wedstrijd af naar de rand van de Peel, waar een klein dorpje genaamd America ligt.
America is bekend om haar band Rowwen Heze en berucht om haar aquarium waar de lokale volleybalclub AVOC haar punten binnen hengelt.

De teamspirit van Heren 1 was uitmuntend te noemen en we begonnen dan ook relaxed aan de warming up. Gastgever AVOC deed er nog een schepje bovenop en draaide de stereo van het auqarium open. Door de vette speakers knalde Rammstein en vond gewillig de weg naar ieders oor.
De teleurstelling was dan ook groot toen de muziek uitgezet moest worden ,omdat de wedstrijd moest beginnen.

Ondanks lekker ingespeeld te hebben, begon AV Flash 'bedrukt' aan de wedstrijd. De toon werd direct gezet met een service-fout, waarna er nog vele zouden volgen. Zodoende verloor Heren 1 de eerste set. De bedoeling was dat hetzelfde zestal zich in de tweede set mocht revancheren, echter, het werd alleen maar erger. Geconcludeerd kon worden dat na deze set Heren 1 verdronken was is in het aquarium.

De volledige ommekeer kwam in de derde set. De 'bankzitters' namen het heft in handen en toverde de beste set van Flash van dit seizoen uit de hoge hoed. Op een servicefout na, van ondergetekende, was het een foutloze set en één set waarin alle punten door Flash gemaakt werden. Of dit nu via onze aanval ging of via een van de tien killingbloks. In ieder geval konden we na 10 minuten alweer van kant wisselen en was het 25-7.

De vierde set werd lastiger. Avoc nam weer het initiatief en Flash moest alle zeilen bijzetten. Een achterstand van 16-10 werd helemaal ongedaan gemaakt. Maar daarna was het over en uit met de puntenmachine van Heren 1. Tactisch spel middels enige geplaatste tweede ballen brachten Avoc de nodige punten en uiteindelijk de setwinst en dus de wedstrijd.

Eenmaal terug in het kleedlokaal werd geconcludeerd dat de doucheruimte nog groter én hoger als de zaal was. Ietwat bij de Nevobo ook niet onopgemerkt is gebleven. Wellicht dat vandaag de laatste Nevobo wedstrijd in dit gymzaaltje werd gespeeld. Na jarenlang van gedoogbeleid wilt de Nevobo dan eindelijk deze aquariums op de monumentenlijst zetten. Hiermee zal het thuisvoordeel van vele visverenigingen zoals NVC, Grashoek, HVC, Meterik en AVOC dan ook voorgoed verleden tijd zijn.
Aansluitend werd nog even de kampioenswedstrijd van Dave bij Aspargos bekeken. Het zag er in die klasse namelijk niet naar uit dat Aspargos kampioen zou worden. Maar koploper Oikos uit Roermond liep bij VC Maasdal tegen een onverwachte nederlaag aan, waardoor Aspargos aan twee sets voldoende had.
Gelukkig voor Aspargos dat nummer 8 van de Meterik in de tweede naar de kant moest. Want deze sterspeler in spé sloeg Aspargos de eerste set de ballen en de set om de oren. Meterik won terecht de eerste set. Maar na deze spelerswissel was het over en uit voor de Meterik en kon Aspargos het zware juk van zich af gooien. Want ook in dit Aquarium kwam Aspargos niet tot groots spel, maar had het wel de kwaliteit van een kampioen om de beslissende punten te pakken.
We wensen Aspargos dan ook veel succes toe in de eerste klasse en op 2 mei uiteraard de winst in de bekerfinale tegen de Verrekijker. (Waarvan Heren 1 enekele jaren geleden in de halve bekerfinale ook al van won).
Na deze wedstrijd vertrokken we naar Arcen waar we een feestje bouwden in Café de Inaborg.
Het bestuur had duidelijk haar best gedaan om het eenieder naar de smaak te maken.
Voorzitter Piet en TC-er Erwin evalueerde nog even het jaar en bedankte een ieder voor hun inzet, waarbij een persoon speciaal voor haar inzet werd bedankt. Het bestuur benoemde terecht Petra tot sportvrouw van het jaar 2009 en bedankte haar met een mooie bos bloemen en de wisselpokaal.

De competitie zit er op, maar de trainingen gaan nog even door en dan start zometeen het beachseizoen al weer.
Met een sportieve (beach-)volleybal groet
Pietje

 

 


 

 
Laatste thuiswedstrijd prooi voor Heren 1
Voor eigen familie en vrienden won heren 1 vandaag de partij tegen Livoc.
Hiermee revancheerde het Arcense vlaggenschip zich op het 3-2 verlies in Liesel.
Onder leiding van Ton Basten begon Heren 1 toch wat nerveus aan de eerste set. Er werden veel pass- en servicefouten gemaakt, waardoor Livoc er met de winst van door ging. Het was wel nipt, maar onze eigen fouten gaven uiteindelijk de doorslag. (23-25)

De tweede set werd goed begonnen. Onze eigen (pass-) fouten werden gereduceerd en de motor begon te draaien. Toch kon Livoc goed meekomen. Het waren namelijk de aanvallers van beide teams die de punten binnen sloegen. Ons blok was nog niet op de juiste plaats gemetseld, waardoor Livoc diagonaal toch veel punten scoorde. Maar door onze servicedruk maakte wij op een gegeven moment het verschil, liepen we uit en pakten de set. (25-22)
De derde set was bijna een kopie, met één uitzondering. Onze positie in de verdediging werd beter. Er werden door ons meer ballen in de ralley gehouden waardoor wij de service aan eigen kant konden houden en uitlopen. (25-19)
De vierde set werd goed gestart en Livoc geloofde er niet meer in. Heren 1 werkte zich naar een mooie 9-6 voorsprong. Maar tijdens één servicebeurt  zakte de concentratie weg. Liesel maakte punt na punt en kwam ruim voor. Een Time-out kon het tij niet keren. De latere wissels aan Arcense kant zorgden uiteindelijk weer voor balans in het spel, maar het verschil kon niet meer overbrugd worden en Livoc pakte de set (18-25).
De vijfde set werd met groot enthousiasme begonnen. Flash pakte direct een voorsprong door goede servicedruk en alert volleybal. Livoc kwam nog enkele punten terug, maar Flash ging toch wisselen met een 8-6 voorsprong. Na deze kantwissel was daar dan eindelijk het langverwachte blok van Heren 1. Henk en ik hadden het beste tot het laatste bewaard. We liepen uit to 14-10, waarbij ikzelf nog een kans had om de wedstrijd al bij 15-10 te laten eindigen. Maar deze tactische bal ging helaas uit en Livoc kwam op 14-11. Ook de 14-12 werd door Livoc gemaakt, doordat onze aanval niet hard genoeg was. Maar daarna was het wel raak! Piet sloeg de laatste bal binnen de lijnen en de 3-2 winst was binnen.
Na de wedstrijd werd er in Nag efkes onder het genot van een pilsje nog lekker nagenoten. Onze Lieselse gasten moesten het helaas zonder een hertog jannetje stellen, maar dat zou nog goed komen.
Verder is het nu lekker spannend in de stand. Op jacht naar de vijfde plaats hebben we met 3 punten er bij redelijk goede zaken gedaan. We staan nu gedeeld zesde met Hovoc.
Hovoc krijgt volgende week Asterix op bezoek en zal wellicht kunnen winnen, omdat Asterix aan een set voldoende heeft. Sportivo gaat op bezoek in Velden en gaat daar voor de volle winst. En Pansign mag punten pakken tegen Activia. En wij, wij gaan zwemmen in het aquarium van America. Waar we er een lekkere pot van gaan maken.
 
Tot volgende week, 
Pietje

21 56 47 41 1883 1875 uit tegen Velden 
6 Hovoc HS 3 21 55 46 42 1918 1888  thuis tegen Asterix
21 55 45 42 1922 1834  uit tegen avoc
8 VC PanSign HS 2 21 53 45 43 1919 1905 uit tegen activia
Bekijk ook het fotoverslag
 

 


 

 
André Rieu in de Gaerstkamp
Op zaterdag 20 maart werd er door André ~de wisselaar~ Rieu en zijn groot Heren 1 orkest een echt voorjaarsconcert gegeven in de Gaerstkamp te Arcen.
Met als speciale gasten de Tenoren uit Meerlo, die bekend staan als de virtuele koploper van deze klasse.
Voor deze middag stond er een grootse show op het programma, bestaande uit vier delen.
Het eerste stuk Funiculi funicula werd door het orkest goed ingezet, maar al snel lieten de tenoren horen dat ze goed ingezongen hadden en namen de regie over.  Zij mochten daarom aan het eind van dit stuk dan ook  terecht het applaus in ontvangst nemen.
André Rieu besloot als tweede werk het overbekende Waltz Nº 2 te spelen, een stuk waarin tenoren niet voorkomen. Een mooie lange servicesolo was hier weggelegd voor Henk. Dit knap staaltje walswerk van het hele orkest resulteerde in een prachtige 25-13.

Het orkest van nu duidelijk op dreef. Andre ~de wisselaar~ Rieu besloot verder te walsen met het  "an der schöne blaue Maas". Het orkest begon rustig, maar kwam al vrij snel weer in het ritme. De Tenoren wilden terug komen, maar het publiek zong luider ('weg' 'weg') mee met het orkest. Een comeback voor de Tenoren zat er dus niet in en het nummer werd door het orkest dan ook rustig en bekwaam uitgespeeld.
De grande finale was "Oh Fortuna",  welk sterk werd ingezet door het orkest en resulteerde in een 6-4 voorsprong. Daarna was het de beurt an de tenoren, ze draaide de achterstand snel om in voorsprong en bleven lang twee punten voor op het orkest. In het laatste deel van het nummer werd het tempo door het orkest opgevoerd en verdween de achterstand als sneeuw voor de doorgbroken lentezon.
Onder het luidde trompetgeschal werd het nummer groots beëindigd en kreeg André Rieu en zijn orkest een staande ovatie van het publiek.
Tot volgende week in Velden,
Slagwerker Pietje
Foto's van dit prachtige concert, vastgelegd door Hof-fotograaf Bernie, zijn te zien in het fotoverslag 

 


 

 
Heren 1 verliest aansluiting, maar wint in vertrouwen
De stand in onze poule is dermate interessant dat van alles mogelijk is. De top 4 maakt kans op promotie, en de grote middenmoot, waartoe Flash en Sportivo behoort staan tussen 5 en 9. AVOC, Activia en Velden sluiten de rij.
Heren 1 stond tot zaterdag op een gedeelde 6de plaats en kon bij volle winst de vijfde plaats overnemen. Maar, zoals het kopje al zegt, verloren we en liep Sportivo juist verder van ons weg in de ranking.
Nu is dit verlies niet zo erg, want belangrijker is de teamspirit en het vertrouwen onderling. Deze kreeg namelijk de laatste twee weken een flinke opdoffer en moest weer nieuw leven ingeblazen worden. 
Dit lukte afgelopen zaterdag vrij aadig en met een toch wel verrassende opstelling starte Flash goed aan de wedstrijd. De verdediging van Flash stond goed, maar door de vele touche-ballen verandere de bal in veel gevallen te veel van richting, waardoor Sportivo gemakkelijk bleef scoren en verdiend de set pakte.
De tweede set bracht de winst voor Flash en wel heel duidelijk. Met de normale opstelling was Heren 1 een stuk sterker en pakte zeer ruim de tweede set.
Het winnende zestal bleef staan in de derde set, maar Sportivo bracht met twee wissels ook een sterk team binnen de lijnen. Ondanks een sterke paas van Arcense kant konden onze aanvallers het niet afmaken, waardoor Sportivo er met de buit van door ging.
Zowel de coach aan Overloonse kant als Arcense kant koos in de vierde set voor speeltijd voor degene die vaker op de bank zitte. Dit resulteerde in een gretige wedstrijd van beide kanten. Dan liep Sportivo weer eens flink uit en dan kwam Flash vervolgens weer sterk terug. Zo verliep de set golvend naar het einde en had Flash zelfs de papieren om op 24-24 te komen, maar dat mocht helaas niet zo zijn, waardoor Sportivo stiekem, maar toch verdiend, er met de winst van door ging.
Achteraf kunnen we concluderen dat Heren 1 na twee verloren wedstrijden de weg omhoog weer te pakken heeft. Het paasprobleem in Panningen en op de laatste training bleek zaterdag dus opgelost te zijn. Maar belangrijker is dat de spelers van Heren 1 het vertrouwen in elkaar hebben, waardoor winst, zoals tegen Asterix, ook komende zaterdag tegen Set-up weer mogelijk is.
Tot zaterdag bij de topper in Arcen!
Pietje

 


 

 
 
Pansign revancheert zich op Heren 1
Wat we al vreesden werd afgelopen zaterdag bewaarheid.
Heren 1 verloor nipt met 3-1 van Pansign. Zoals wij afgelopen zaterdag alles uit de kast trokken tegen Asterix. Zo stond Pansign nu klaar voor ons.
Met een afgeslankte, doch sterke formatie, trad Heren 1 de eerste set ten strijde.

De wedstrijd is samen te vatten als een achtbaan, mooi hoge pieken, maar het ging ook een paar keer hard met Heren berg afwaarts.
Vooral de paas was vandaag ver ver ver beneden de maat, ten minste vergeleken met vorige week. Hierdoor kon Pansign op cruciale momenten achterstanden gemakkelijk goedmaken en zelfs de tot twee maal toe de set winnen (set 1 + set 2).
Set 3 was terecht voor Flash, waarin Erwin, die als enigste paser/aanvaller het niveau haalde, de set binnensloeg.

En de vierde set , dat was het einde van de achtbaan rit, Heren 1 was al aan het uitrijden en kon de weg omhoog niet meer vinden. Er zat niets anders op dat maar uit te stappen en op zoek te gaan naar dat Hertog Jannetje wat ergens op ons zat te wachten.
Jammer dat het vandaag niet lukte, maar dat is dan ook een compliment aan Pansign, dat met goede servicedruk ons niet in ons spel liet komen. Een terechte uitslag.
Tot volgende week, want dan is het weer onze beurt voor Revanche.
In Overloon verloren we met eeb blamerende 4-0 van het lokale Sportivo.
Pietje

 


 

 
Dat is wat kleindochter Maartje gezegd moet hebben, nadat opa Paul en zijn team de vierde set hadden gewonnen!
                                                                
Vorig jaar speelde Heren 1 uit in Maasbree al een goede wedstrijd tegen VC Asterix, maar we wilden revanche, we wilden méér. Juist na de laatste twee wedstrijden waarin we steeds met 2-1 voor kwamen en we alsnog met 2-3 verloren.

Aan alles kon je merken dat we wil om te winnen in de lucht hing. Zo werd er woensdag gretig getraind in zowel de aanval als de verdediging en ws het gros van de spelers al ruim voor vier uur in de sporthal.

Heren 1 begon de eerste set goed gecontreerd. Asterix wist dat Heren 1 goed zou starten, dus moesten zij dat ook doen. Het spelniveau was direct van beide kanten hoog, zodat het publiek in de sporthal een boeiende pot voorgeschoteld kreeg. Flash maakte mooie punten op de buiten en de midden! De verdeding was goed, maar ondanks het goede en fanatieke spel van Heren 1 was het Asterix dat een kleine voorsprong van 2 punten had en deze ook boven de 20 wist te behouden. De set gind dus met 25-23 naar Asterix, maar Flash wisselde toch met een goed gevoelvan kant.

Trainer Coach Ton, die na twee uitwedstrijden eindelijk weer van de partij was, besloot meteen tot wisselen. Een nieuwe spelverdeler en buitenaanvaller kwamen er in. Met Stefan er bij moesten we wel weer even wennen aan de snellere ballen. Dit bleek ook uit de score want het was al 1-5 voor Asterix toen Ton naar een time-out moest grijpen. De rust en zekerheid werd er weer ingepraat en toen viel alles op zijn plaats.

De paas en verdediging liepen al gesmeerd, maar nu kwam er nog een goede setup en aanval bij! Heren 1 kwam op stoom en liep punt voor punt in op de koploper.
Vooral de servicedruk zorgde er nu voor dat Flash gemakkelijk voorbij Asterix kwam. Asterix kon hun middenaanval nauwelijks bedienen waardoor de buitenaanvallers behoorlijk onder druk kwamen te staan. Dit resulteerde ook in wissels aan hun kant, maar het was te laat voor hun. Flash drukte door en pakte de set overtuigend met 25-19.
De motor van Heren 1 was nu goed warm gedraaid en dus gingen we in de derde set verder waarmee we gestopt waren. Heel Asterix zag er wit uit, want het was Heren 1 die nu de lakens uitdeelde. Het publiek genoot van het  Arcense spel. Met fraaie aanvallen en enkele killing bloks liep Heren 1 gemakkelijk uit naar 22-12. Toch had Flash nog een time-out nodig, toen Asterix nog een kleine opleving kreeg en naar 23-17 terug kwam. Maar na de time-out was het klip en klaar wie deze set ging winnen. Met 25-17 werd het verdiend 2-1 voor AV Flash.
En net als de na de eerste set kwam er ook nu weer een ietwat verrassende wissel, Stefan en ik gingen er uit en Jos en Paul kwamen er in. Zelfs voor Asterix kwam dit onverwacht. Maar binnen ons team voelde de wissel goed aan. Want waar we de vorige wedstrijd tegen Livoc met dezelfde winnende opstelling doorgegaan (die via 8-3 voorsprong  toch resulteerde in vet verlies), werd er nu gewisseld. Wel werd er afgesproken dat we voor de winst zouden gaan en dat bij achterstand boven de tien er gewisseld zou gaan worden.

Direct het eerste punt was al meteen de ommekeer. Henk viel lekker en goed aan de door midden, scoorde zelfs en de tegenstander zat zelfs vet aan het net. Maar de scheids zag het net even anders en dacht dat Henk aan het net zat, zodat het punt naar Asterix ging. De volgende punten gingen ook naar Asterix en net zoals in het begin van de tweede set moest Ton een time-out pakken bij 0-6. Helaas voor ons ging Asterix vrolijk verder na de time-out en werd het maar liefst 0-9. Toen kwam eindelijk het eerste verlossende punt en kon de inhaalrace beginnen. Met aanmoedigingen vanaf de zijlijn pakte Flash direct een paar punten en kwam een beetje terug naar 4-10. Toch greep Ton,  zoals afgesproken, boven de tien in met een wissel en kwam Stefan voor Jos het veld in.
Hierdoor werden de buitenaanvallers meer bediend en zorgden Daniel en Piet voor mooie punten.
De wedstrijd tussen Asterix en Flash speelde zich nu op twee plaatsen af: op het veld en tussen de oren!
Het mentale gevecht werd vooral vanaf de zijlijn gevoerd door steevast te roepen dat Heren 1 niets te verliezen had en alleen maar kon winnen. Zodoende kwamen we langzaam dichterbij. Maar een gat van 9 punten, dicht je niet zo maar. Ton greep op 17-20 nog naar een tweede wissel. Met Pietje voor Piet kwam er extra lengte aan het net. Dit betaalde zich nog met de eerstvolgende side-out nog niet uit. Want er werd door Pietje vol in het blok geslagen. Maar daarna was het raak. via 17-21 werd het 18-21. De eerstvolgende aanval van Asterix werd direct met een killing blok in de kiem gesmoord en het was 19-21. De zaal begon te koken, kon het dan toch gaan gebeuren? Maasbree pakte het volgende punt 19-22, Maar Flash knalde de volgende er weer in 20-22. Asterix, zwaar onder druk, kon de side-out niet scoren en Flash naderde tot 1 punt 21-22. Toch was het volgende punt voor Asterix en zo liepen ze weer uit naar 21-23. De volgende side-out was voor Flash, Daniël mepte lekker hard rechtdoor: 22-23. Nu was het de beurt aan Asterix. Flash serveerde en de spelverdeler van Asterix gaf een mooie set-up naar buiten. Deze werd door de buitenaanvaller net wel of niet op achterlijn geslagen. De scheidsrechter zag de bal uit en gaf het punt aan Flash. 23-23.  De zaal ontplofde zowat, want de achterstand was weggewerkt. Maar de side out was voor Asterix en deze werd nu wel benut en zo kwam Asterix toch op set-point.
Maar de side-out van Flash was, op de eerste 9 punten van deze set na, de hele wedstrijd al super en ook nu weer: Daniël knalde de 24-24 er in.
Flash serveerde en Asterix kon weer op setpoint komen, maar de buitenaanvaller kon de druk niet aan en sloeg vol in het net. Matchpoint voor Flash. 25-24
De hele set achter gestaan en dan toch als eerste bij de 25 zijn. De laatste ralley werd spannend. Flash serveerde. Asterix viel goed aan, maar wij verdedigde beter. Onze aanval van Daniël werd echter ook door Asterix goed verdedigd. De setup ging naar hoog naar buiten en alweer was het de buitenaavaller van Asterix die de bal nu ver uit sloeg... ... ...en zo won opa van de koploper!
Het dak ging er af en het leek wel of Heren 1kampioen was geworden. Zowel het publiek als Heren 1 zelf had genoten van deze top-wedstrijd. Want dat moet gezegd worden, voor een topwedstrijd heb je twee topteams nodig! Asterix toonde zich een sportieve verliezer maar wist ook dat Setup en Civitas punten bij elkaar hadden laten liggen. Dus al met al is er voor de koploper niet zo veel veranderd na vandaag.... in de stand tenminste.
Voor Heren 1 was het de mooiste wedstrijd van het seizoen, een bekroning op het goede spel van de laatste 2 maanden. In nag efkus en bij de Inaborg werd er nog lang nagesproken onder het genot van een lekker Hertog Jannetje.
                                                                           
Volgende week wacht weer een nieuwe wedstrijd op ons. Het thuis moeilijk te kloppen Pansign zal zich dan op ons willen revancheren. Dus we zijn alvast gewaarschuwd.
Maar eerst nog even genieten van dit!
Pietje
Ps: Bernie, laat de foto's maar komen
 

 


 

 
                                       
 
Dubbeltje op zijn kant in Venlo
Heren 1 kwam goed uit de startblokken tegen de nummer 2 Civitas.
De eerste set werd overtuigend binnengehaald, zij het dat de Arcense motor eerst even op gang moest komen.
De tweede set werd een prooi voor Civitas, hoewel Heren 1 wel met dezelfde formatie doorging. Op de een of andere manier was de concentratie en de paas deze set een stuk minder.
De derde set was spannend, echt mooi. Het scoreverloop ging over over en weer. Civitas legde goede servicedruk op, maar Flash scoorde aanvallend mooie punten. Even leek het er op dat Civitas met de winst er van door zou gaan. Maar door goed verdedigen en vervolgens afmaken op de buitenkant ging de set naar Arcen.
De vierde set werd weer doorgewisseld. Iedereen komt binnen Heren 1 aan spelen toe die mee gaat, en aangezien we met 10 man waren konden we dus lekker rouleren. De mogelijke 3-1 winst zagen we deze set snel verdwijnen, want Civitas hield de druk er goed op waardoor wij niet in ons spel kwamen. Paas en aanval bleken deze set aan Flash's zijde even wat minder te zijn.
De vijfde set dan maar! Met alweer wat wissels stond er weer een nieuw zestal in veld. In ieder geval was de gretigheid weer terug. Nu ging het er namelijk om. Heren 1 was als eerste bij de kantwissel met 8-6. Maar Civitas trok heel langzaam bij en ging erover heen. Zij kregen dan ook het eerste matchpoint, maar dat werd door Piet hard weggemept. 14-14.  Het was vanaf dat moment dat Flash de kans kreeg om het af te maken, want de sideout van Venlo werd geod verdedigd, alleen kon Piet net niet meer bij de setup komen, daar die over hem heen ging en zodoende de bal uit prikte. Matchpoint voor Civitas. Maar de sideout werd nu helaas uitgeslagen en zodoende dat we de winst in Venlo moesten laten liggen. Maar het was een dubbeltje op zijn kant, en we hebben allemaal enkele setjes gespeeld en meestal nog lekker ook. Dus wat willen we nog meer?!
Een lekker biertje dus, en dat smaakte best wel lekker na afloop!
Een fijne carnaval en tot 20 feb. dan gaan we kennis maken met Livoc in Liessel.
Pietje 
 

 


 

 
 
Glijpartij voor Heren 1
Heren 1 speelde zaterdag thuis tegen nummer 3 Revoc. In Reuver werd er de vorige keer vier nul verloren, maar er werd wel goed en lekker gespeeld.
Vandaag besloten we voor de winst te gaan, want het spel van Heren 1 toonde de laatste wedstrijden veel progressie.
Na een rustige aftastende start nam Heren 1 al snel het initiatief in de eerste set en gaf deze niet meer uit handen. Goede servicedruk en een super paas van Stefan gaven deze set de doorslag. Revoc was verrast door dit Heren 1, maar niet uit het veld geslagen.
In de tweede set nam Revoc al snel het initiatief met enkele servicebeurten. Heren 1 bleef op het vinkentouw, maar kon het gat niet dicht maken. Leuke ralley's waren er trouwens genoeg te zien voor het aanwezige publiek, waarin zich ook de toeschouwer van de week bevond. Ondanks zijn inspanningen trok Revoc behalve de tweede set ook de derde set naar zich toe.
Heren 1 hervond zich in de spannende vierde set. Vier punten voorsprong werd door Revoc halverwege te niet gedaan door andermaal een goede servicebeurt. Maar Heren 1 ging er vol voor en kwam zodoende als eerste op setpunt. Helaas gleed op dat moment net de set en dus ook de wedstrijd door de vingers.
Een goed spelend Flash verloor met 3-1 en dat was toch wel even slikken, want er zat toch zeker meer in vandaag.
Maar ondanks deze uitglijder bleef Heren 1 toch goed overeind staan. We hebben laten zien in deze klasse thuis te horen door alweer een goede wedstrijd te spelen tegen de nr 3.
Tot volgende week
Pietje
 
 

 


 

 
 
Hovoc versus De Muur van Hoei
Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd in en tegen Horst op het Bastianusprogramma. Nadat Heren 1 vorige week de weg naar boven weer had ingezet, werd dit weekend naar een bevestiging hiervan gezocht. Aan de training ligt het in ieders geval niet meer om een excuus te vinden voor een eventueel verlies. Sterker nog, ik draai het om, de trainingen die we hebben gehad, zorgen juist voor de WINST.
Niet dat alles direct Halleluja is, maar de gretigheid, concentratie en de spirit is er weer. Dus dat zag Hovoc tegenover zich staan toen de scheids voor de eerste set floot. Een fanatiek Flash dat met een goede servicedruk letterlijk uit de startblokken vloog.
Eenmaal te boven van deze vliegende start zocht Hovoc naar een oplossing en vond dat op dezelfde manier door nu op onze slecte paasers te serveren. Maar dit pakten we goed op doordat we elkaar gingen meehelpen. Hovoc kwam er niet meer aan te pas. Hun aanvallen werden in de kiem gesmoord door ons blok, dat de eerste set al een voorproefje liet zien van wat er nog komen ging.
Na een terechte winst van 25-16, zorgde het blok in de tweede set voor nog méér punten. Henk en ik hadden de tijd van ons leven, waardoor de tweede set met een mooie 25-18 aan ons lijstje werd toegevoegd.
De derde set bleek een kopie van de tweede, weinig fouten en maar flink metselen aan het net! Lekkere aanvallen en alweer goede blokkeringen. Een terechte 25-15 kwam op het scorebord.
De vierde set leek aanvankelijk een formaliteit. We spraken af dat we voor de volle winst gingen en zo startten we ook. Al snel liepen we acht punten uit, maar toen begon de concentratie af te nemen. Stuk voor stuk serveerden we fout en Hovoc kwam gemakkelijk dichterbij... zo dicht zelfs dat we geen fout meer mochten permiteren aan het eind van de set. Een te risicovolle service van Hovoc op matchpoint bracht ons uiteindelijk de verdiende volle winst.
Goed aanvallend/blokkeren spel bracht Heren 1 deze keer de overwinning. De verdediging en paas waren niet al te sterk vandaag, maar werden gelukkig ruim gecompenseerd.
Dus werk aan de winkel voor komende zaterdag want dan wacht een lekkere pot tegen Revoc.
Tot woensdag en zeker tot zaterdag 17.00, want dit Heren 1 wilt niemand missen!
Pietje
 

 


 

 
 
Dames 1 En de grote omekeer.
 
 
Waanzinnig weekend in de Gaerstkamp
Na een turbulent einde van 2009, waar menige competitiewedstrijden bij zowel de dames als de heren werden verloren, kwamen de goede voornemens van dit nieuwe jaar goed uit de verf.
De vernieuwde trainingen hadden direct hun uitwerking op de eerste wedstrijd van dit seizoen. Een scherp geconcentreerd Heren 1 had geen enkele moeite met de gasten uit St Anthonis. Binnen een kwartier was de set voorbij (25-13) en konden de mannen van Flash zich gaan opmaken voor de tweede set.
Er werd nog niet gewisseld, want voor Activia was de eerste set meer een warming-up dan een wedstrijd, aangezien ze pas een kwartier voor de aanvang van de wedstrijd arriveerden.
Doordat de tweede set goed werd begonnen kon er boven de tien gewisseld gaan worden en zodat iedereen vandaag kon spelen. Het team functioneerde prima en pakte met 25-17 een verdiende setwinst.
De derde set werd weer doorgestart met dezelfde spelers en alweer kon er snel gewisseld gaan worden. Het resultaat was weer een mooie 25-16.
De vierde set werd niet met het succesvolle zestal van de vorige set opgestart maar met en nieuwe opstelling. Het zou te cool zijn geweest als dit wel zou lukken, want we speelden met een team dat op een fix aantal punten gewijzigd was. Daan speelde zijn eerste set bij Heren 1, maar niet op de buiten, maar op de diagonaal. Het ging hem niet slecht af, maar het scorend onvermogen van de ploeg op alle fronten brak deze set al snel op. Een time-out had niet het gewenste effect, maar de daarop volgende wissel bij 11-18 wel. Het team hervond zich, maar had net iets te veel achterstand, om de setwinst nog naar zich toe te trekken. Ondanks het setverlies werd deze set toch positief afgesloten, want er waren mooie ralleys winnend afgesloten.
Al met al heeft Heren 1 laten zien dat het de negatieve spiraal heeft omgedraaid. In Nag efkes werd vervolgens nog even nageborreld onder het genot van een Actief Brabants Dorstlessertje dat door Gert-Jan van Activia werd aangeboden. Tijdens dit biertje zagen we Dames 1 kansloos de eerste set verliezen, maar dat daarmee hun wedstrijd voorbij was.... vergeet het maar!
Het is wachten op hun verslag, want wonderen bestaan!
Groetjes en tot volgende week
Pietje.
 
 
De gedreven teamgeest van dames 1
 
 
 

 


 

 
 
Verkeerde brandstof in motor Heren 1
 
 
Hallo iedereen,
 
Herman Feddema heeft mij benadert om iets te schrijven over  dames1 en mij.
Dus hier de story tot nu toe.
Zoals misschien velen van jullie weten ben ik al eens 5 jaar trainer geweest van de dames en ja ook van de dames recreanten.
Ik ben hierna terug geweest op de Grashoek om een nieuw team bij de dames op te bouwen zij spelen 1ste klasse.
Dit heb ik 3 jaar gedaan met veel plezier.
Omstreeks februari van dit jaar kreeg ik een telefoontje van Erwin met de vraag of ik eventueel beschikbaar was
om weer naar Avflash te komen en de dames te trainen.
Na enkele gespreken zijn we met elkaar in zee gegaan.
Ik wist al gauw dat als de dames zouden promoveren en dat zat er dik in,het heel lastig zou gaan worden
omdat 3 van hen hadden aangeven elders te gaan spelen.
Die 3 waren het afgelopen seizoen basis speelsters en zeker Fabs was enkele klassen beter
Maar ook Sanne was een echt talent en daarom eigenlijk de groep al een stuk vooruit.
Noortje als spelverdeelster was ook een gegarandeerde speelster.
Dus er viel een gat dat door enkele heel jonge maar ook gedreven en getalenteerde speelster moest worden ingevuld.
Het waren speelsters die het afgelopen seizoen nauwelijks speeltijd hadden gekregen.
Maar gelukkig waren zij wel gedreven en wilden echt vooruit.
Dus je kreeg nadat ik Loes bij meisjes B had weggehaald een zeer jonge deels onervaren groep.
De leeftijd van de Meiden bij aanvang was dan ook  13--14--15--16--17--20--25--25--en26 jaar.
Nou beginnen maar dacht ik.
De voorbereiding op de competitie liep eigenlijk heel goed.
Winnen in de oefenwedstrijden tegen teams uit de tweede klasse en ook tegen teams die gedegradeerd waren uit de eerste klasse werden allemaal gewonnen.
De eerste competitiewedstrijd kwam eraan wij moesten tegen setup 2 (zij waren vrijwillig uit de eersteklasse gedegradeerd) ik had tegen de dames gezegd dit wordt heel lastig omdat ik met grashoek het jaar ervoor ook tegen dit team had gespeelt, ik dacht wij gaan die dik verliezen maar zie daar wij wonnen deze wedstrijd.
Hoe goed kan een seizoenstart zijn.............
Maar ja een week later kregen we klop met 4 - 0
Geen getreur de tegenstander was gewoon beter, en zo ging het de eerste 4 wedstrijden.
We werkten hard maar kwamen steeds tekort......
Dit gaat bij de dames natuurlijk ook tussen de oren zitten er werd steeds gezegt krijgen we iedere week zulke tegenstanders wordt het iedere week zo lastig dan vliegen we er zo weer  uit.
Dus op dit moment staan we laatste.
Ik blijf maar tegen de dames zeggen dat we erin moeten blijven geloven en ja we hebben een zware poul en ja we missen een beetje geluk.
Maar we moeten realistisch zijn we hebben een heel jong team en je ziet hoe IRIS vooruit gaat ze is zoals jullie zelf zeggen al 3 klassen beter dan vorig jaar en neem dan ANGELIQUE spelverdeelster 14 jaar heerlijk om met haar te werken lekker gedreven en de wil om zich te verbeteren, en dan LOES 13 jaar je ziet ze iedereweek beter worden.
Maar ook de rest van het team zoals Susan die worstelt met haar lengte ze leert steeds weer bij en gaat steeds beter haar lengte gebruiken waar dit nodig is.
En dan Marloes ook zij kan het en is gedreven ze heeft alleen de pech dat ze door studie maar 1 maal per week traint en ze heeft meer nodig en ik begreep van haar dat ze nu in nijmegen een vereniging heeft gevonden waar ze bij kan gaan trainen dus ook zij gaat weer vooruit.
En dan is er Jetty altijd gedreven onze libero ook zij gaat voorop in de strijd en laat geen bal zomaar vallen
zij is op de weg om de kapitein van de verdediging en passing te worden langzaam maar zeker neemt ze steeds meer de leiding en stuurt ze de anderen.
Maar ook onze ouderen dames hahahaha doen hun best Marijn vooral in het achterveld en gedreven aan het net
Jacqueline de een keer in de midde en dan weer diagonaal en dan Imke onze pech vogel schouderpijn duimblesure en ga zo maar door. Nu hebben we ook nog Joyce gevraagd of zij bij de thuis wedstrijden erbij wil zijn om sommige speelsters een steuntje in de rug te geven en soms te ontlasten.
Zoals jullie hebben gelezen het gaat moeizaam in het veld maar hier wordt aan gewerkt en ik heb
VEEL VERTROUWEN IN DE TOEKOMST.
Iets waar we nauwelijks aan hoeven te werken is de team geest altijd plezier met elkaar buiten het veld,
zoals afgelopen vrijdag sint surprise wat hebben we een lol gehad.
Dus mensen van Arcen mentaal hebben we een boest nodig en moeten we samen over die drempel heen dan gaan we het dit seisoen ook al redden en als dit niet zo mocht zijn dan volgt er weer een nieuw seizoen om lekker aan te bouwen en toch het niveau te halen wat de dames van AVFLASH naar mijn inzicht zeker aankunnen.
Ik hoop dat dit verhaaltje jullie een beetje laat proeven hoe het met de dames gaat en hoe we er voor staan
En voor nu wens ik iedereen fijne feestdagen en een gezond en sportief 2010
 
Groetjes Marcel
 
 
   
 
   
heren1.  
Wat goed is komt snel... ... ...  

Een wedstrijdverslag van Heren 1 kwam tot nu toe meestal op de zondag en bij topwedstrijden zelfs op de zaterdag al.

 
Tsja, aangezien het nu al dinsdag is weet je dus wel hoe laat het is.
Heren 1 liet in de eerste set op 24-20 vier setpoints onbenut en zag Sportivo op deze manier de set en de wedstrijd pakken.

Met 11 man sterk kon er geen vuist worden gemaakt, wat duidt op een collectieve offday. Maar goed, ook deze hoort er een keer tussen te zitten.
Dus wat gaan we doen, woensdag weer lekker trainen en vol aan de bak! Want we hebben wat op de rit te zetten voor de 12de december. Dan moeten we op bezoek in Meerlo en kijken of we Setup wat sets kunnen afsnoepen.
Tot over drie weken,
Pietje

 


 
Heren 1 revancheert zich op Pansign
De mannen van Pansign zijn bekende van AV Flash, een paar jaar geleden werd er nog ruim van deze gasten verloren! Vreemd dat ze nu dus onderaan staan in onze poule, terwijl ze vorig jaar nog derde waren.
Aan het inslaan schort het bij Pansign in ieder geval niet. Geregeld vlogen er ons wat kanonkogels om de oren, maar dat zijn we wel gewend!
Al snel bleek dat onze tegenstander van vandaag moeite had met onze servicedruk, die in set 1,2 en 4 best wel goed genoemd kon worden. Vandaar dat we deze set moeiteloos naar ons toe trokken.
Coach Ton ~de Wisselaar~ was in zijn nopjes! De tweede set werd nog wel met dezelfde zes begonnen, maar toen de voorsprong groot genoeg was, kwam de revaliderende Henk erin, alsmede Niek.
Niek en Leon hadden vandaag de luxe van het niet hoeven te paasen. Want met de Sint in het land, kon heren 1 beroep doen op de Libero Piet. Deze vaardige Piet toverde de ene na de andere perfecte paas uit zijn mouw.
Na twee gewonnen sets werd Stefan vriendelijk bedankt voor bewezen diensten en mocht Jos het stokje overnemen nadat hij zijn trainingsbroek eindelijk uit had gedaan. Door al deze extra inspanningen kwam Heren 1 slecht uit de startblokken. We liepen vanaf punt 1 achter de feiten aan. Een kleine achterstand werd steeds groter. We moesten duidelijk even wennen aan elkaar.
Niet getreurd, want een dipje kan altijd gebeuren. We hervonden  ons beetje bij beetje in deze set. Onze eerste echte punten werden pas gemaakt toen het 11-21 was voor Pansign. Maar goed, er werd weer gevochten en de stijende lijn was weer ingezet.  Overigens wel een verdiende set voor Pansign.
We waren gewaarschuwd en we wisten dat we onze fouten moesten beperken en druk moesten leggen in onze service. Dit werd door Jos goed gedaan. We liepen direct uit naar een 3-0 in de vierde set. En vanaf dat moment was eigenlijk de buit al binnen. Met flying Willy en Paul  en ik op de midden was er voor Heren 1 geen vuiltje aan de lucht. Lekker meppen en blokken was het credo deze set!
De wedstrijd was uiteindelijk een makkie en dat is knap als je dat achteraf kunt zeggen!

En ook in deze wedstrijd werd er weer lekker gebald, waardoor de stijgende lijn in het team weer positief wordt voort gezet!
Het Hertog Jannetje smaakte geweldig en we zien nu al weer uit naar de woensdag!
Overigens is onze poule geweldig spannend.  Ik zag zojuist dat Asterix een pak slaag heeft gekregen in Meerlo. 25-6 in de laatste set.... oei, dat doet pijn ;)
Hovoc deed goede zaken (1-3) in het aquarium van America en is nu Asterix tot op 2 punten genaderd... en wij... Wij Heren 1 doen het super! Wij hebben 19 punten en staan lekker in de subtop!
Tot volgende week!
Pietje

 

 
Scheidsrechter blaast Vlaggenschip Heren 1 op
 

 
 
Het hele weekend heb ik gedupt over het kopje van het verslag over de wedstrijd van Heren 1.
 
Wat zou het worden? 'Erwin en de vloek van de Adelaar', 'Zwalkend Heren 1 komt laat op stoom' of toch 'Scheidsrechter blaast Vlaggenschip Heren 1 op'?
Laten we dan maar beginnen met :

'Zwalkend Heren 1 komt laat op stoom'
Afgelopen zaterdag stond Heren 1 te popelen om het op te nemen tegen de koploper van onze klasse.
De pinkladies van Maasbree begonnen net als Heren 1 geconcentreerd aan de eerste set. De site-out ging mooi over en weer, maar na de eerste 10 punten nam Maasbree het initiatief met een goede servicebeurt. Heren 1 had veel moeite om de paas goed te brengen, waardoor de setup niet goed de buitenkant kon bereiken waar Piet alleen nog maar tegen een muur kon slaan. Met de voorspellende set-ups had Maasbree weinig moeite en was deze set verdiend voor hun.
De tweede set werd Niek er voor Piet ingezet. Niek wisselde meer af met tactische balde en scoorde er goed op los. Toch was het weer onze servicepaas die het liet afweten. Asterix liep weer verder uit. Toch verzamelden we weer de concentratie en keerden we het tij. Nu kwamen wij via een goede servicebeurt terug en moest Maasbree in een time-out vluchten. Helaas konden wij daarna onze concentratie ook niet meer zo goed vasthouden en verloren we weer met onze paas-, spelverdeling-, en aanvalsfouten.

Maar er zat dus duidelijk meer in vat, want Flash kon Asterix qua niveau en spel goed bijbenen. Het verschil zat hem echter in de servicedruk, van beide kanten wel te verstaan.
Met een nieuwe opstelling voor de derde set mocht het vlaggenschip van AV Flash een nieuwe koers gaan varen. En dat was die van de voorsprong. Met Leon en Stefan erin liepen we al snel uit. 
Vijf punten voorsprong was eerder regel dan uitzondering. Toch lukte het Asterix nog aan het eind van de set om punt voor punt dichterbij te komen! Daarom werd de set alsnog met maar twee punten verschil gewonnen. Maar een terechte setwinst voor Heren 1, dat met goede servicedruk ook aantoonde dat Asterix hier een zwakke plek heeft.

De vierde set startte we met dezelfde zes en het scoreverloop verliep ook weer in het voordeel van Flash. Tot aan de 18-16 ...
Voor de komende 8 minuten gaan we verder met het kopje:

'Erwin en de vloek van de Adelaar.'
Een perfecte set-up op de 52 lag klaar om door Erwin ingetimmerd te worden en zo uit te lopen naar de 19-16, maar Leon, die linksachter stond vond die set-up ook geweldig en dacht 'die moet ik ook hebben'. Leon vloog als een roofvogel naar de bal toe en zag daarbij Erwin helemaal over het hoofd.
Erwin werd door Leon verorberd en dat de bal er door deze botsing niet over ging moge duidelijk zijn.
Maar het punt was voor Asterix.
Vervolgens mocht ik het proberen na een mooie paas en set-up, maar mijn aanval door de midden werd onterecht met een dubbelfout afgefloten, omdat de scheids vond dat we allebei aan het net zaten, alweer geen punt dus.
Het volgende punt ging daarna naar Maasbree, omdat Erwin tijdens zijn redding naar de bal een trappende beweging van Paul  moest ontwijken. Blijkbaar hadden zijn teamspelers het op hem gemunt, maar dat was niet zo, want het bleek uiteindelijk toch de scheids te zijn! Eigenlijk een mooi Cluedo einde toch? En zo komen we bij het echte kopje van dit verslag:

'Scheidsrechter blaast Vlaggenschip Heren 1 op'.
Om weer om gelijke hoogte te komen met Asterix, moesten we het volgende punt maken. En dat deden we! De volgende site-out werd namelijk onzettend hard door Erwin op de 12 ingeslagen. Maar de tot dan toe zeer goed fluitende scheidsrechter gaf deze bal uit.
Ook de Maasbrese coach speelde het spelletje op zijn vertrouwde manier mee. Alweer een frustrerend punt dat naar de tegenstander ging, protesteren bij de scheids mocht niet baten en de basis van een hechte relatie voor de komende minuten tussen de scheids en Erwin was gelegd.

Op karakter en de wil om te winnen pakten we direct het volgende punt. En met de servicedruk van Erwin die nu aan de beurt was, wisten we dat we sterk waren. Maar de scheids vond dat de relatie met Erwin wel een beetje aangedikt kon worden en floot Erwin direct af op voetfout.
Erwin die verhaal ging halen, omdat hij zeker wist dat hij deze niet had gemaakt kreeg luid en duidelijk te horen dat de scheids extra voor Maasbree had gefloten. Zeer verbaasd over wat hij te horen kreeg verslechterde de relatie met de scheids bij elk woord dat viel. De scheids vond dat het nu wel goed was geweest en vond gemakkelijk een reden om nog een extra punt aan de thuisclub te schenken, door de relatie met Erwin te verbreken middels een gele kaart.

Tsja.... en daar sta je dan, kansloos... 

Opgeblazen door de scheids maakten we geen punt meer en strandde het Arcense vlaggenschip in het zicht van de vijfde set. Een echte Hertog-Jan match (waarbij een 0-2 achterstand wordt omgebogen in een 3-2 overwinning)  werd Heren 1 ontnomen, maar er komt een revanche... en daar hebben we nu al zin in!
Pietje
#13

 
Heren 1 speelt opnieuw sterke wedstrijd
De balans die na 5 wedstrijden kan worden opgemaakt liegt er niet om. Heren 1 van AV Flash staat na 3 overwinningen en 2 verliesbeurten op een mooie vijfde plaats, net onder de subtop.

1 Asterix HS 1 - 21
2 Set Up HS 1 - 18
3 Hovoc HS 3 - 16
4 Revoc/VCB HS 2 - 15
5 AV Flash HS 1 - 14
6 Civitas HS 3 - 11
Hoewel de laatste 2 wedstrijden verloren werden tegen nr 3. Hovoc en nr 4. Revoc, werd er door Heren 1 goed gespeeld.

Afgelopen zaterdag moest het Arcense vlaggenschip van Flash het opnemen tegen het altijd lastige Civitas, die op dat moment gelijk stonden op de ranglijst met allebei 10 punten.

In het publiek zaten dit keer oude bekenden van Heren 1: Bas, Daan, Pim en Roel, kwamen Heren 1 een hart (en krat) onder de riem steken.
De ervaren mannen van Flash moesten het opnemen tegen een fris gemixed team van Civitas. De jongens van Civitas waren lekker hard aan het inslaan, dus kracht was er wel degelijk in dit team.
Maar wat ze met inslaan niet hadden, was het Arcense blok. Heren 1 bleek Heer en Meester te zijn in het muren bouwen, zowel in het midden als op de buitenkant. De eerste set ging dan ook gemakkelijk naar Flash.
De tweede set was voor Civitas, mede door een sterke wissel aan Venlose kant, waar een ervaren spelverdeler het werk van zijn jongere spelverdeler over nam en hem liet aanvallen. Iets wat deze jonge man zeer goed deed. Mede door hun verdiensten, maar ook door minder geconcentreerd en matig spel van Heren 1, ging deze set terecht naar Venlo.
Voor mijn gevoel was dit pas de tweede set in alle wedstrijden die slecht door ons werd gespeeld.

Gelukkig kon iedereen bij zichzelf de motivatie weer vinden voor de derde set en hadden we een antwoord gevonden op het spel van Civitas. De paas werd weer mooi verzorgd en de Set-ups werden weer keurig gezet. De winst zat het hem deze set vooral in onze goede verdediging. Civitas kwam niet tot scoren en op de beslissende momenten konden wij de punten pakken en uitlopen naar een verdiende setwinst.
De vierde set zou tenslotte de winst moeten gaan brengen voor Flash, maar waar het team dacht dit te gaan doen met de basis 6, kwam bedrogen uit. Ton zou Ton niet zijn als er niet gewisseld zou worden! En ik moet de coach dan ook complimenteren met deze keuze, want met de verloren wedstrijd tegen Hovoc in het achterhoofd en de gemaakte afspraken, was dit het enige juiste wat hij kon doen.
Leon en de van griep herstellende Stefan kwamen er voor Willy en Jos in, die beide een goede wedstrijd hadden gespeeld. Verrast door het feit dat het geen grapje van Ton was, moest Stefan zich nog van trainingspak ontdoen, terwijl de tegenstander al in het veld stond.

Maar ook met Leon en Stefan voelde de sfeer binnen het team direct goed. Stefan vloog achter de pases aan en bediende deze set de middenaanvallers in overvloed. Iets waarop Civitas duidelijk niet gerekend had. Mede door deze accent verschuiving liep Heren 1 gemakkelijk uit en kon de set overtuigend uitspelen.
Hierdoor had iedereen dus weer een goed gevoel, had iedereen een steentje bijgedragen aan de overwinning en was het streven van lekker volleyen weer helemaal gehaald!
Na afloop werd Heren 1 door Bas Rothoff getrakteerd op een lekker blauw pilsje nieuwe stijl. Het verloren vocht werd op deze manier snel weer op peil gebracht.
Komende zaterdag spelen we uit tegen de ongeslagen koploper Asterix. We hoeven ons geen illusies te maken, maar als we net zo spelen als de laatste vijf wedstrijden, dan wordt het weer genieten!
Met sportieve groet,
Pietje

 
Heren 1 op klasse geklopt
Een mooie wedstrijd stond er op het programma afgelopen zaterdag. In Reuver moest het Arcense vlaggenschip ten strijde trekken tegen de Powerboat Revoc 2.

Heren 1 startte met een 3 middenaanvallers in de basis, dat betekende dat Henk op de buiten ging spelen en Paul en ik op de midden.
Jos, bleef vanwege zijn zwakke rug op de bank, zodat Stefan en Erwin op elkaars diagonaal stonden. Willy en Leon waren de overige buitenaanvallers vandaag, waarvan Willy de eerste set begon.
Reuver startte sterk en liep even uit, maar Heren 1 was niet onder de indruk en kwam sterk terug. De set verliep spannend, heel spannend... pas boven de 20 kon Revoc net dat puntje extra maken, waardoor de set alsnog naar hun ging.
De tweede set kwam Leon erin voor Willy. En alweer volgde er een sterke set van Flash. We hielden lang een voorsprong vast, maar Revoc kwam bij de 17 over ons heen en was net iets eerder bij de 25.
De derde set zou de omkeer moeten brengen, maar Flash liet Revoc deze set het voortouw nemen, waardoor we steeds tegen een achterstand bleven aankijken. Revoc won terecht, maar verloor een middenaanvaller die bij op mijn voet sprong, omdat hij onder het doorkwam. We wensen hem veel beterschap toe.
De vierde set was dan toch duidelijk voor Flash. We liepen als snel uit tot 6 punten  en lang leek er niets aan de hand. Tot aan de 22.... toen haperde motor in een keer....en kwam de powerboat van Revoc alsnog langszij en pakte de volle vijf punten.
Terecht? Mwah... We hadden zeker een punt verdiend! Maar de winst was wel degelijk verdiend aan Reuverse zijde. Toch hielden we allemaal een goed gevoel over aan het behaalde spelniveau.  Daarmee werd de kater van en tegen Hovoc lekker weggespeeld en keerde iedereen met een tevreden gevoel naar huis..... en dat met een 4-0 verlies!
Pietje

 
Als goed zijn, niet meer goed genoeg is
Heren 1 verliest van zichzelf in tumulteuze wedstrijd.

Soms zijn er van die wedstrijden, dan zit alles mee en gaat alles vanzelf. Er zijn ook van die wedstrijden die bevinden zich helemaal aan het ander uiterste. Afgelopen zaterdag tegen Hovoc was dit zo'n wedstrijd.
De eerste set werd goed binnen gehaald na een gelijk opgaand spannend verloop. De servicedruk bepaalde de doorslag voor Heren 1.
Ton liet het wisselen voor de tweede set aan zich voorbijgaan. Dezelfde 6 mochten het nu nog beter gaan doen, echter het tegendeel bleek waar te zijn. Het was Hovoc die Flash servicedruk oplegde, waardoor er moeilijk een goede setup gegeven kon worden. Terecht ging deze set naar Horst.
Voor de derde set werden de  neuzen weer in dezelfde richting gezet en met een kleine spelerwisseling werd zeer goed aan de set begonnen. Als snel liepen we uit tot 8 punten verschil. Maar een grote terugval aan het einde van de set zorgde ervoor dat Hovoc alsnog met de buit er vandoor ging. Het was een moelijke gefrustreerde set, zowel voor de spelers in het veld als de spelers op de bank.
Hoewel we ons toch weer konden opladen voor de vierde set, liepen we deze set net achter de feiten en dus Hovoc aan. We verloren nipt en daardoor ook onze eerste wedstrijd.
Wellicht dat dit beter is voor het team om eens te verliezen, want zo kunnen we vanaf volgende week weer allemaal lekker gaan spelen.
Op naar de volgende week!
Pietje
 
 
 

 
 
HEREN 1 KOPLOPER!
De gemeente St. Antonis heeft een mooi MFA-tje neergelegd net aan de rand van het dorp (klinkt bekend). De lokale volleybalheldinnen van Activia spelen namelijk nog lekker divisie. De mannen daarentegen zijn het divisieniveau meer als zat en genieten van hun welverdiende oude dag.
Het enige overgebleven vlaggenschip van AV Flash, aangezien de het Damesschip in Venray zonk, trok ten strijde tegen ook een gepromoveerd team, Activia 2.
De heren van Activia 2 zijn zoals gezegd oudere divisiespelers, die wel een balletje weten te slaan. Maar met slaan alleen kom je er niet tegen een sterk serverend Heren 1.
De service druk die door de Arcense mannen de eerste set werd opgelgd was enorm. Veel variatie bracht de welverdiende setwinst.
Peter en ik startten vandaag op de midden. Niek en Piet op de buiten en Erwin en Jos op de dio's. Bart en Stefan begonnen op de bank. En de rest had vandaag verlof, op Henk na dan. Want zijn schoonvader stierf deze zaterdagmorgen. Het team wenst dan ook Henk en Nicole's familie veel sterkte toe met dit verlies.
De tweede set werd handjes Bart er voor Niek ingewisseld. Erwin handelde hiermee in de spirit van Coach Ton ~de wisselaar~ Basten, die er bij uitwedstrijden standaard niet bij is.
Het tweede bedrijf kende eenzelfde start. Een goed spelend Heren 1 dat verdiend de voorsprong nam. Maar Activia knokte zich middels goede servicedruk terug in de wedstrijd en kwam op gelijke hoogte.

Nu moet gezegd worden dat de vrouwelijke scheidsrechter duidelijk een oogje had op onze Jos. Want elke balcontact werd nauwlettend door haar bestudeerd en dan ook geregeld afgefloten. Onze divisiefluitiste was van mening dat Jos toch wel veel ballen beter zou moeten kunnen spelen dan in  'twee' keer.

Het concentratieprobleem werd des te groter, toen ook de tegenstander een mondje geen opentrekken. Gelukkig werd er een time-out aangevraagd en konden de gemoederen een beetje tot rust komen. Heren 1 kwam herboren uit de time-out en stoof door naar de 25. Het leek wel of als er niets gebeurd was. Zowel mentaal als fysiek dwong Heren 1 de tweede set af.
Tijd voor Stefan! Het nieuwe spelverdelerroulatiesysteem werd voor het eerst dit jaar van stal gehaald. Jos de eerste twee sets, Stefan de volgende twee. Met Niek erin voor Piet, en Piet erin voor Peter begon Heren 1 alweer sterk aan de derde set. Maar ook nu weer kwam er een inkakmoment. En alweer bracht een time-out de oplossing en de neuzen op een rij. Mooi aanvalspel werd er op de diagonaal en midden getoond en de setwinst was binnen.
Set vier zou een formaliteit moeten zijn, vooral na de 8-0 voorsprong. Maar ook nu kende we weer een dip en Activia naderde tot op 3 punten. Peter kwam er rond de 20 weer even in en mocht het setje en de match afmaken met een killing blok!
Geconcludeerd mag worden dat Heren 1 alleen wat verloren heeft door zelf niet goed te serveren. Voor de rest steekt het spel verdomd goed in elkaar en voelen en vullen de spelers elkaar goed aan.
Alweer een positief gevoel en vijf punten voor Heren 1. En wat nog mooier is, ook de nummer 1 positie in het klassement! Omdat de nummers 1 Asterix en Revoc tegen elkaar moesten spelen en dit een 3-2 werd voor Asterix  Staat Flash bovenaan met 9 punten, gevolgd door Asterix met 8 en Revoc met 7.
Heerlijk toch... Op naar woensdag, even lekker trainen met daarna een lekker biertje in Nag efkus!
Pietje... die vandaag lekker gebald heeft op de midden en zijn teammaten bedankt voor de mooie paas!
 

 
Heren 1 gaat verder met waar het vorig jaar gestopt is.
En dat is  W I N N E N.
Ook nog eens met precies dezelfde cijfers, namelijk 3-1.
Met een goede generale in de benen, want vorige week werd nipt verloren met 3-2 van Achilles, begon het Vlaggeschip van AV Flash zeer gedreven aan de eerste set.
Tegenstander van vandaag was Avoc, hoewel compleet en toch maar met 6 man, een degelijke indruk gaven bij het inspelen.

Trainer coach Ton ~de wisselaar~ Basten had vandaag een luxe probleem. Hoewel het team niet compleet was, want Leon, Stefan en Peter ontbraken, zaten Pierre en Bart de eerste set op de bank.

Als 'oude' nieuwkomers mochten zij de eerste set de bank warm houden. Maar daar kregen ze maar weinig tijd... want binnen no-time stond het 25-14 voor Flash.
Heren 1 was super gemotiveerd en dat liet zich de eerste set blijken in een puike verdediging, goede spelverdeling en gevarieerde aanvallen.
Ton, zou Ton niet zijn als Bart en Pierre niet hun opwachting zouden maken in de tweede set. Na eerst een klein weerwoord van Pierre onder het mom van 'never change een winning team', gaf Ton als antwoord 'je wilt toch ook spelen?'... Uiteraard.. dus hup trainingspak uit en erin!
Paul en Niek namen plaats op de eretribune en zagen wederom een wervelend Heren 1 flink gas geven. Set 2 verliep net zo spectaculair als de eerste en handjes Bart sloot de set af met een mooie klap tegen, jawel de handjes... 25-13
Iedereen genoot zichtbaar, dus doordraaien maar. Paul en Niek mochten weer antreten en Piet en Henk mochten de Wisselaar gaan vergezellen.
De start van de derde set verliep net even anders dan de vorige twee. Het doet pijn om dit te schrijven, maar het was volgens mij toch echt 0-10 voor Avoc. Maar ondanks deze achterstand, knokte Heren 1 zich weer terug in de wedstrijd. Uiteraard kon de inhaalslag niet gemaakt worden, maar we eindigden met een positieve spirit, die van cruciaal belang leek te zijn in de vierde set. De derde set werd met 14-25 overigens verloren.
De laatste set werd Bart en Erwin aan de kant gehouden vanwege een rugblessure. Na enkele punten werd al duidelijk dat Heren 1 deze set zou gaan winnen. De motivatie en drive was er weer en door goed spelverdelen van Jos en een actieve verdediging werd de vierde set een formaliteit.  Ik geloof dat het ook 25-14 werd.
De eerste wedstrijd van de kampioenen van vorig jaar  werd dus in stijl voort gezet. Na afloop werd er zoals gewoonlijk nog lekker nagepraat onder het genot van een hapje een drankje bij Café de Inaborg.
De volgende week spelen we uit in St Anthonis, tegen Activia.
Tot dan
Pierre

 
Dames1
Dames 1  komt  opnieuw niet  aan een set winst.
Dames 1 komt opnieuw niet aan een set winst.
Ondanks het genadeloze verlies vorige week in Venray, zat de Gaerstkamp opnieuw flink vol. Er waren zelfs banken te kort je zou zeggen dat dit de dames vleugels zou geven. De 1e set begon Flash goed,er was service druk en enthousiasme in het team. Flamingo’s uit Gennep hadden echter een goed antwoord op dit alles. Het grootte blok van flash werd herhaaldelijk omzeild door tactische prik ballen. De vrije net verdedigers van A.V. Flash kwamen niet goed door met als gevolg steeds weer een punt voor de roze vogels. De 1e set ging dan ook naar Flamingo’s 17-25. De spelverdeelster van Flamingo’s werd vervangen , Stephan had haar tactisch een paar keer af gefloten. Het dragen van de bal was hier de reden voor. In de sets daarna werd dit dragen niet echt minder en ook Angelique werd hier een keer op af gefloten. Al met al een goede zaak dat men ook in deze klasse hier op let. De 2e set begon Marcel met een ander team. Verdedigend ging het wat beter,maar aanvallend komen we dan toch te kort. In de rally werd de bal er veels te gemakkelijk over gespeeld met als gevolg dat de aanval van Flamingo’s er lustig op los stond te slaan. Als je dan ook nog 11 x fout serveert dan kun je spreken van een slechte set. 15-25. Ondanks een 2-0 achterstand kwam Flash toch goed terug in de 3e set. Het publiek ging er achter staan en de dorpsomroeper in spe deed er nog een schepje boven op. Nu was er wel de brood nodige service druk en ook de aanval door het midden liep een stuk beter. Marloes speelde een paar mooie ballen en ook in de blokkering pakte Flash punten. Jammer genoeg werd er geen extra aanvalsdruk ingezet en kon Flash niet door drukken. 22-25. De 4e set konden de Arcenaren het nivo niet vast houden,ook deze werd verloren 15-25. Een dikke 0-4 als eind resultaat. Op zich geen schande als je na gaat dat Flash vergeleken met vorig jaar 3 basis speelsters heeft zien vertrekken.
Conclusie is echter wel als je in de 2e klasse iets wil winnen zullen de volgende punten echt beter moeten.
Service en met name service druk. Er worden met name op de buitenkant te weinig directe punten gescoord. Vorig seizoen zat hier de dreiging. Een bal met een boogje er overheen was vorig jaar nog goed voor een punt maar word in de 2e klasse genadeloos afgestraft. Dit geld trouwens ook voor de tactische ballen die vaak te gemakkelijk worden weg gegeven.
Aan de andere kant zullen de tegenstanders proberen het blok van Flash te omzeilen en zul je dus als vrije net verdediger actief aan het spel moeten deelnemen. Het gat is haast niet te dichten als je aan het net of de lijn blijft staan.
Maar dames niet getreurd de 3e set was er 1 om op terug te kijken. Lekker trainen met zijn allen en op naar de volgende tegenstander. Avoc uit is geen makkelijke opgave. De kampioen van vorig jaar en ook nog in die kleine zaal.
 
 

 

 
 Wat gaan wij doen vandaag?
Dat waren ooit de eerste zinnen van de yell van het heren 1 team jaren geleden. Onze vrouwen vlaggenschip is na de promotie en het vertrek van wel 3 basis speelsters en de trainer coach toe aan een nieuwe uitdaging. Wat zou het worden kan dit team nu al het nivo halen wat nodig is voor de 2e klasse , de trainingen worden fanatiek gevolgd , net als de aanwijzingen langs de lijn.
De trouwe fans van dames 1 en ook hun nieuwe coach Marcel v Heugten waren erg benieuwd waar dit voor bijna 40 % nieuwe team toe instaat zou zijn.
Na 2 zeer succes volle oefen 3 kampen had het Flash veel vertrouwen op gedaan. De tegenstanders waren zwaar en er werd prima gevolleybald. De sfeer is goed en men staat er als een team. Iris voldeed prima en het spelverdelers werk van Angelique deed menig geen versteld staan. Hoe is het toch mogelijk dat ze vorig seizoen zo weinig de kans kregen om zich verder te ontwikkelen in ons mooie volleybal spelletje. Ons dames 1 team is ook nog versterkt met Young-star Loes Janssen.
Na de goede zege van de heren waren onze dames aan de beurt. Tegenstander Set-Up uit Meerlo. Vooraf was bekend dat dit team vorig seizoen niet wilde promoveren naar de 1e klasse. Dit beloofde dus wat te worden.
In een bomvolle gaerstkamp met scheidsrechter (handjes) Bart op de stoel kon de strijd beginnen.
Met een enorme service druk werd Set-up onder druk gezet. De opdracht was risico nemen in de service en dit bleek te helpen. De pass kwam niet aan het net en als die er kwam stonden daar Marloes en Suzanne geweldig te blokkeren aan het net.  De muur van hoei hoei hoei werd dan ook vaak gescandeerd. De aanval van Flash werd goed bediend en scoorde er rustig op los. Gevolg een sensationele set winst in dit nieuwe seizoen. De 2e set begon  net als de eerste met veel strijd van Arcense kant . Imke ondanks dat ze geblesseerd was deed met haar ervaring er nog een schepje boven op. Ook deze set ging naar Arcen. De kreet het is vroeg donker in Arcen  was in deze set op zijn plaats.
De 3e set zal toch ook niet gewonnen worden ? en wat is dan het nivo van de 2e klasse of Set-up?
Jawel de 3e set ging ook naar A.V Flash en niet door zwak spel van de tegenstander , maar gewoon door kei goed volleybal van Arcense kant. Jacqueline stond ouderwets te serveren en ze deed het prima op de diagonaal. Meest opvallende speelsters waren Iris ( jazeker die van Beeker)  en Angelique je kan denk ik wel spreken van een echte doorbraak. Dat de 4e set verloren ging was een klein smetje op een prima wedstrijd.
Slot conclusie van deze super zaterdag. Veel en enthousiast publiek en prima resultaten. Wat kan het leven toch mooi zijn, komende zaterdag moet dames 1 richting Venray.
Vertrek van de supporters bus 16:45 uur kom op tijd want vol is vol.
 

 

 
 
 
Na het debacle tegen Sportivo, mocht Heren 1 zich gaan revancheren tegen Setup.
Iedereen, maar ook iedereen wilde vandaag dat het weer goed kwam, maar... ... dat kwam het niet.
Het is net alsof je diesel hebt getankt, terwijl er eingelijk benzine in je auto moet. Eerst begint het te pruttelen en daarna loopt er niks meer.
Zo was het tegen Sportivo en zo was het tegen Setup.
Dus alweer een kort verslag en een terechte winst voor het degelijk spelende Setup.
Tot volgende week,
Pietje.                                                  
 

 
De 1e helft van het seizoen is zoals Marcel het al omschreef moeizaam, maar leerzaam verlopen. Of het toeval is of niet na de uiteenzetting van de trainer van dames 1 begin december is ons vlaggenschip met een duidelijke opmars bezig.
Of komt het door de verkiezing van hun sponsor Pascal Peetser die tot prins van ons keienrijk is uitgeroepen.
In ieder geval tegen de directe concurrenten werd er op 12 december in een ware thriller gewonnen. Het thuis publiek genoot met volle teugen en uiteindelijk werd er gewonnen van de Montagnards met 3-2.
De week erop moest er uit gestreden worden tegen opnieuw een directe concurrent. Uit bij Sportivo werd er prima gespeeld en met 1-3 gewonnen. Deze punten waren broodnodig om zich in deze klasse te kunnen handhaven en dit zou op zich al een prima prestatie zijn. Het einde van 2009 werd zoals altijd afgesloten met een intern toernooi, dit keer weer geweldig georganiseerd door heren 1 waarvoor onze dank. De eerste weken van het nieuwe jaar waren rommelig, slecht weer ziektes enz. zorgde ervoor dat dames 1 niet de optimale voorbereiding had op de eerste wedstrijd van 2010.Afgelopen zaterdag waren de dames van Rooyse VK op bezoek. Na
het genadeloze verlies vorige jaar in Venray waren de dames gebrand op een revanche.
De Gaerstkamp opnieuw flink gevuld vol. Er waren zelfs banken te kort je zou zeggen dat dit de dames vleugels zou geven. Met name de oud pupillen van de week waren goed vertegenwoordigd en zorgde voor een goede sfeer. De 1e set begon Flash echter zeer gespannen en speelde hun slechtste set in tijden. Totaal geen service druk en als die er was dan werd er op de ervaren libero gespeeld. Gevolg Rooyse kon vrij uit pass set-up en bij vlagen vlijmscherpe aanval spelen. De 1e eerste bal van Flash kwam totaal niet bij de van een griep herstellende Angelique. Gevolg een gevoelig set verlies 10-25.
In de 2e set moest men een ander spel gaan spelen en de libero van Rooyse ontwijken en proberen er voor te zorgen dat de aanval van de Venrayse dames uitgeschakeld werd. Marcel had in deze set Joyce ingebracht en die bediende de luchtmacht van A.V Flash prima. Er was nu wel service druk en enthousiasme in het team. Het grootte blok van flash werd herhaaldelijk omzeild door tactische prik ballen maar de dames vochten als leeuwinnen en haalde de ballen van de grond. De set ging dan ook naar Flash met 25-22.
Onder luidde aanmoedigingen van de pupillen van de week Merel en Milou begon Flash aan de 3e set. Jetty hervond zich in de pass en zo hoort dat ook, ik denk dat ze nog nadrukkelijker hierin aanwezig moet zijn je vervuld immers niet voor niets de functie van Libero. Het publiek heren 1 ( lelijk kijken bij het net ) ging er achter staan en de dorpsomroeper in spe deed er nog een schepje boven op. Nu was er wel de brood nodige service druk en ook de aanval door het midden liep een stuk beter. Marloes speelde een paar mooie ballen en ook in de blokkering pakte Flash punten. Gevolg een dik verdiende winst van deze 3e set 25-14.
De goed fluitende scheidsrechter (handjes) Bart kreeg het een paar keer aan de stok met de Venraayse aanvoerster. Door dit alles kwam Rooyse niet echt in hun spel in deze 4e set het leek of ze de moed hadden opgegeven. Opnieuw werd het spel van onze dames bepaald door een goede pass set –up en variatie in de aanval. Mede daar de variant wissel met Angelique had Flash net als in de 3e set een aanvaller extra in het spel en dit pakte goed uit. De van een blessure herstelde Imke bracht menig balletje tactisch op zijn plek en met de wissel met Young-star Loes Janssen aan de service knalde Flash een set winst van 25-13. De derde overwinning op rij is een feit. Ondanks deze belangrijke winst blijft het voor onze dames belangrijk om de punten te pakken. Maar in deze vorm en vechtlust moet dit zeker lukken.
Slot conclusie van deze super zaterdag. Veel en enthousiast publiek en prima resultaten. Wat kan het leven toch mooi zijn, komende zaterdag moet dames 1 richting de roze vogels uit Gennep.
Vertrek van de supporters bus 11:45 uur kom op tijd want vol is vol.
 

 

 

vandaag was in de Gaerstkamp een groot circulatie toernooi 1-3. Het was een geslaagd en een gezellig druk toernooi en ieder kind kreeg een mooie oorkonde en sommigen een medaille.

 

Zie de foto impressie >>>>


 

 

 

 


 

 


 

 

BANAAN BANAAN WE GAAN ER TEGEN AAN.......

 

 

Met deze yell begonnen de kids van circulatie 1 aan hun allereerste wedstrijd afgelopen zondag. Na een half jaar getraind te hebben was het dan eindelijk zover.

Om 10.00 uur vertrokken we richting Liessel. De teams zagen er super uit in hun wedstrijdkleding en er werdt dan ook keigoed gevolleyd. Beide teams hebben 4 wedstrijden gespeeld. Een team heeft zelfs al een wedstrijd gewonnen! Maar het belangrijkste was dat we er lol in hadden en dat we onze eerste sticker gekregen hebben en zelfs een speeltje mochten grabbelen in de grabbelbak. Hieronder op de foto staan alle kids die meegedaan hebben. Maar de groep is eigenlijk nog groter want 3 kinderen staan er nog niet op omdat ze nog niet zolang bij het volleyen zijn en dus alleen nog trainen. Op naar de volgende wedstrijd…….. 

 

 

 

 


 

 


 

 

Veni Vidi Vici in Reuver

 

Het was op een kille zaterdagmiddag dat de mannen van AV Flash zich verzamelden om richting Reuver te vertrekken. Revoc, de tegenstander van vandaag, was voor ons geen onbekend team. Ik kende ze vooral als een vrij arrogant stelletje dat in plaats van een fatsoenlijke warming up liever tegen een bal gaat staan trappen en tijdens het insmashen graag per ongeluk een bal tegen je aanslaat. Thuis hadden we gewonnen tegen deze gasten en het gerucht ging dat Revoc zich opmaakte om in eigen huis revanche te nemen.

We kwamen binnen in een overvolle zaal die echter snel weer leegliep tegen de tijd dat wij aan onze wedstrijd moesten beginnen. Op het moment dat de scheidsrechter binnen kwam, met in zijn linkerhand naald en draad en in zijn rechterhand een emmertje oren begonnen wij langzaam lont te ruiken. De warming up van de tegenstander liep een stuk gestructureerder dan de vorige keer, tijd dus om onze borst nat te maken.

 

Henk is nog steeds geblesseerd, Willy is vermist ergens in Sri Lanka en Stefan kreeg vrienden op bezoek zodat hij van zijn vrouw niet mocht gaan volleyballen. Zelf voelde ik mij niet helemaal lekker en Jos klaagde over een waas voor zijn ogen (wanneer je tijdens een wedstrijd naast Piet Geelen staat hoeft een waas voor je ogen helemaal niet slecht te zijn, maar goed).

 

De eerste set wonnen we ternauwernood met 25-23 waarbij wij 25 punten maakten, de tegenstander 18 en de scheidsrechter er maar liefst 5 scoorde voor zijn club. Tijdens de tweede set werden wij ook een aantal keren benadeeld en het Revocpubliek werd langzaam overstemd door Arcens tandengeknars.

 

Dit gedoe ging ten koste van ons sterke punt; gewoon lekker volleyballen. De pass kwam niet aan, set ups werden niet verdeeld waardoor Pierre die vrijwel alle ballen kreeg, constant een stevig blok tegenover zich vond. De derde set werd verloren met 25-20.

 

Nu is Revoc een team dat in zo’n situatie begint te draaien. Wanneer een tegenstander zich door ergernissen de grond in laat boren krijgen deze mannen vleugels. We realiseerden ons maar al te goed dat de eerste punten van de vierde set cruciaal zouden zijn. We spraken af dat we in het vervolg niet meer tegen de scheidsrechter zouden schelden, maar tegen Niek die als een soort Prügelknabe langs de kant zou gaan zitten.

 

Tijdens de vierde set kreeg Niek er dus flink van langs en lieten we de scheidsrechter met rust. Jos begon weer spel te verdelen en ik kreeg zelfs 2 snelle ballen op positie 4 waar de tegenstander helemaal niks van begreep zodat ik vrij meppen had. Terwijl wij weer begonnen te draaien zakte Revoc steeds verder weg. Het gezeur aan de andere kant nam flink toe en wij konden steeds gemakkelijker scoren. De vierde en laatste set wonnen we met 25-9.

 

Al met al staan we dus weer een stuk steviger en nog steeds ongeschonden bovenaan in onze poule. Het is zaak om de komende weken steeds de volle 5 punten te pakken om dit zo te houden. Met Revoc stevig vastgebonden achter onze zegekar is Athos nu de direct concurrent. Uit wonnen we met 4-0 van deze gasten, dus ook zij zullen wel op zoete wraak zinnen.

 

Aanstaande zaterdag spelen we thuis tegen de mannen van Sportivo. Op papier een gemakkelijke tegenstander. Koren op de molen voor onze coach Ton-de wisselaar-Basten die ongetwijfeld weer een aantal fantastische opstellingen uit zijn mouw zal schudden. Iedereen die van plan is om te komen kijken raad ik dus aan om sportschoenen mee te nemen, want voor je het weet sta je in plaats van Jos, Erwin of Henk in het veld te volleyballen.

 

 

  

Dames 1 wint topper en staan nu op de 3e plek

 

Gelukkig kwam al het publiek na de wedstrijd van de heren toch de sportzaal in gelopen en zelfs allebei de herenteams bleven kijken.

Na een intensieve en nogal lange inspeeltijd kon de wedstrijd beginnen.

 

Het was een standaard opstelling maar zo’n goede start hebben we volgens mij nog nooit gehad, er waren geen persoonlijke foutjes, iedereen ging voor elke bal, er was sfeer en het lukte allemaal. We stonden dus al snel met een enorme voorsprong voor tegen Asterix.

Maar natuurlijk houden wij dat niet de hele tijd vol en dus kwam Asterix langzamerhand maar zeker weer terug.

Het werd nog spannend omdat we best wel hoge verwachtingen hadden van de tegenstanders.

Toch konden we ons goed oppakken en scoorde onder andere Fabienne lekkere ballen.

Vandaar dat we de eerste set afmaakten met 25-19.

“Never change a winning team” Robin’s  favoriete uitspraak vandaar dat we met dezelfde opstelling de tweede set in gingen.

In de tweede set gingen we door en bleven we ons eigen spelletje spelen, Asterix haalde ook nog steeds punten maar we bleven toch steeds op een redelijke voorsprong. Er kwam een mooie paas en daar maakte Noortje dan weer een goede set-up van.  Je zag dat Noortje goed nadacht over wie ze de bal zou geven.

Er werden veel ballen geprikt, vandaar dat we vaak de ballen van de grond moesten halen en dat lukte aardig. Je merkte wel al dat de alertheid  ; ) iets minder werd want sommige spelers pakte ballen die niet voor hen waren maar anders had niemand ze gehad.

Deze set ging ook lekker en de eindstand van de set was dus 25-16.

 In de derde set wordt er iets veranderd, Marloes komt er namelijk in voor Susan.  Susan had super goed geserveerd maar kwam toch nog onzeker over.

Wat trouwens heel opmerkelijk was deze wedstrijd, dat er in verhouding tot andere wedstrijden weinig serveerfouten werden gemaakt.

Ook in de derde set bleven we goed volleyballen, we waren erg fanatiek want deze set wilde we winnen. Dat lukte ook en wel met 25-13.

 Maar dan….

 Het kan ook nooit helemaal goed gaan. Wat ik knap vond is dat de meiden van Asterix erg enthousiast bleven, steeds bleven schreeuwen en voor elke bal gingen terwijl ze eigenlijk al verloren hadden. Ik denk dat dit ons ook veel deed.  (of zal ik voor mezelf praten)

Marijn mocht van de bank af en er kwam weer leven in haar en in het veld.

 Maar toch was de vierde set eigenlijk het tegenovergestelde van de rest van de wedstrijd.

We speelden niet meer ons eigen spel en liepen achter Asterix aan. Iedereen probeerde elkaar op te peppen en te helpen maar niks hielp. Het lukte niet meer terwijl we wel voor de bal gingen. Er werd nog een servewissel aangevraagd door Robin maar ook dat mocht niet baten.

We stonden dik achter, maar toen werden we wakker en begonnen weer te volleyen. We kwamen dus nog van 11 punten naar 17 punten en Asterix begon zich zorgen te maken en vroeg een time-out aan. Het stond 24-17. Jammer dat we deze laatste set te laat zijn begonnen met volleyen en vandaar deze set afgegeven hebben met 25-17.

Maar toch hebben we lekker gespeeld, ons eigen individuele niveau behaald en gewonnen!!

 

Groetjes Dames 1

  

Prognose Athos - AV Flash 3 - 2

 

Op een grijze winterdag in december, vertrokken drie auto’s uit het oosten, op zoek naar de vijfpuntige ster van de overwinning. De drie auto’s waren gevuld met 8 oude mannen wier hoofden waren gevuld met volleybalwijsheid en waarvan de lichamen gingen gebukt onder de last van versleten knieën, geblesseerde schouders en vele jaren van ongezonde fastfoodmaaltijden.

Na een barre tocht waarbij met 80 km per uur over de autosnelweg werd gekropen kwamen zij aan in het Limburgse Sevenum. De wijze mannen uit Arcen gingen op zoek naar een plek waar zij hun gewaden achter konden laten, maar hoe zij ook op de deuren klopten, niemand deed open; alle kleedlokalen waren gesloten. Uiteindelijk vonden zij een kille, koude sportzaal en probeerden zij zich te warmen aan de snuivende adem van het publiek: Petra Janssen en Pierre Vergeldt.

Terwijl Henk onze namen ging noteren op een lijst kwam de tegenstander geschenken brengen. De scheidsrechter gooide een gouden munt door de zaal die de twee aanvoerders vervolgens mochten gaan zoeken en de Sevenumse spelers gaven ons fel gekleurder strandballen waarmee wij volgens hen moesten gaan volleyen.

Wat volgde was een bevlogen wedstrijd waarbij de jaren als vallende herfstbladeren van onze schouders gleden. Piet stond tegen de bal te timmeren als een jonge vent van veertig en ook Willy leek weer op de jonge Adonis die hij in de zeventiger jaren was. Erwin, Henk en Peter blokkeerden effectiever dan de Berlijnse muur waardoor onze tegenstanders geen moment in de wedstrijd kwamen. Na de eerste time-out wisten we precies waar de zwakkere schakels in de Sevenumse passing zaten en hier maakten we graag en effectief gebruik van. In de derde set werd het nog even lastig na een akkefietje over een geblokkeerde bal en Erwin die aan de scheidsrechterstoel wilde snuffelen na een mislukte duik naar een Sevenumse strandbal. Echt in de problemen kwamen we echter niet en vrij vlot stond het 3-0 voor de mannen uit Arcen.

Met onze trainer in het achterhoofd besloten we in de vierde set te gaan wisselen. Niek kwam er in voor Willy en Jos werd vervangen door Stefan. In deze wedstrijd waar alles leek te lopen was ook deze verandering van spijs geen enkel probleem waardoor we al snel eindigden met 4–0 en 5 punten in de pocket.

Nadat we elkaar geruime tijd op de schouders hadden geklopt, stapten we weer in onze 3 auto’s op weg naar het land van Ebenezer Scrooge voor wat bokbiertjes, bittergarnituur en sterke verhalen. We namen uitbundig afscheid van Willy die 3 maanden naar Sri Lanka gaat en we feliciteerden elkaar met het feit dat we minimaal tot 10 januari met 4 punten los staan bovenaan in onze klasse.

Tiny Tim zou zeggen: “Dit is pas echt Kerstfeest!”

 

  

Wat hebben wij gedaan.....

 

Wat hebben onze teams er de eerste helft van de competitie van gebrouwen.

De (tussen)standen na de eerste helft van de competitie zijn als volgt:

team 4.6: 9e plek
team 4.5: 3e plek
team 4.4: 10e plek
team 5.3: 3e plek 
team 6.2: 3e plek
team 6.1: 8e plek
meisjes C: 7e plek
meisjes B: 9e plek
dames recreanten: 8e plek
heren recreanten: 6e plek
dames 1: 4e plek
heren 1: 1e plek

Alle teams hebben zich de eerste helft van de competitie van zijn beste kant laten zien. Op naar de tweede helft van de competitie.

Allemaal veel succes.

  

Nijmegen here we come - open club B kampioenschappen

Info  open club op zaterdag 3jan. 2009

Gaan we het jaar knallend beginnen ?

Zal Flash opnieuw kunnen stunten ?

 

Gegevens Open Club:

Zaterdag 3 januari 2009

Sporthal Vocassa te Nijmegen.

Adres: Symphoniestraat 200, 65444 TN Nijmegen

 

Wedstrijden Meisjes B starten om 12.00uur.

We spelen de wedstrijden volgens de dames senioren regels dus net op 2.24m en 9x18m veld. De poulewedstrijden gaan over 2 sets waarbij elke gewonnen set 1 wedstrijdpunt is.

De kruisfinale gaat over 3 sets waarbij de 3e set t/m 15 punten.

 

Tegen wie spelen wij en hoe laat:

12.00u  veld 3    II             Gemini (Elst) – AV Flash

13.50u  veld 3    II             AV Flash – VoCASA (Nijmegen)

15.30u  veld 2    II             AV Flash – Havoc (Haps)   

 

Vertrek supporters bussen richting Nijmegen  10.00 uur

Met zijn allen zullen we er een prachtige dag van maken veel plezier in de wedstrijden en er ook nog wat van proberen te leren. Het is de bedoeling dat we met zoveel mogelijk mensen richting Nijmegen gaan. Dus vraag opa's, oma's, tantes, broers, en zussen mee.

Dit s.v.p opgeven bij John jj.ter.voert@home.nl

Herman 077-4731496       hasif@planet.nl  

 

 

Aanstaande maandag oefenwedstrijd om 19:00 uur in onze eigen Gaerstkamp. Komt allen kijken en alvast de sfeer proeven.

 

 


 


 

Hoog bezoek in gymzaal, maar ............

Afgelopen zondag in onze sportzaal hoog bezoek.

Onze kiezelstien van circulatie 4.6 tegen meiden van Athos. De vader, prins Henk, van een van de meiden van Athos is dit jaar Prins Carnaval van het Kroenenkranen en Pielhazenriek.

Hoog bezoek dus in de sportzaal, maar..................het mocht niet baten. Onze meiden gingen met de zege aan de haal.

Meiden proficiat.

 


 


 

Nevobo zomer volleybalkamp.

Ook dit jaar worden er door de Nevobo in de zomervakantie weer diverse volleybalkampen georganiseerd.
Ben je tussen de 10 en 19 jaar geef je dan op via onderstaande link.
Ook begeleiders, tussen 19 - 30 jaar, zijn weer hard nodig.

Met een volleybalkamp mee? Gewoon doen!
Heb je zin in een supertoffe week in de zomervakantie? Geef je dan op voor een volleybalkamp. Op volleybalkamp ga je natuurlijk volleyballen, maar er is ook veel tijd voor allerlei andere te gekke activiteiten. Spannende bosspelen, spetterende shows, ingewikkelde puzzeltochten en sportieve themaspelen. De goed opgeleide leiding zal voor jou een afwisselend programma bedenken waarbij je geen moment de kans krijgt om je te vervelen. Durf jij deze uitdaging aan? Geef je dan snel op. Op
www.volleybalkamp.nl kun je je online inschrijven.

Volleybalkamp begeleiden? Gegarandeerd een topweek!
Heb je nog een weekje over in de zomervakantie? Heb je affiniteit met volleybal? Vind je het leuk om leiding te geven aan een groep enthousiaste en sportieve jongeren? Dan ben jij zeer geschikt om volleybalkampbegeleider te worden. De steeds groter wordende NeVoBo volleybalkampen kunnen jouw hulp goed gebruiken. Met een kadergroep van vier tot acht mensen stel je het programma samen voor een kamp van twintig tot vijftig deelnemers. Een week lang ben je van 's morgens vroeg tot 's avonds laat bezig met activiteiten. Best intensief, maar superleuk! Je hoeft zelf trouwens absoluut geen goede volleyballer te zijn om een volleybalkamp te begeleiden. Twijfel dus niet langer en geef je snel op. Op
www.volleybalkamp.nl kun je een inschrijfformulier downloaden.

 


 


 

Laatste wedstrijden voor de carnaval

 

Voordat de carnavalsfestiviteiten losbarsten gaan we er met z'n allen nog een keer flink tegen aan.
De wedstrijden van dit weekend:

Zaterdag (thuis):
15.00 uur AV Flash Meisjes B - Hovoc MB
Prognose 1 -3: dat zullen we nog wel eens zien

17.00 uur AV flash Heren 1 - Sportivo H2
Prognose 4 - 0: oke daar zijn we het mee eens
Pupillen van de week:
- Niels van Helden
- Hugo Huibers

19.00 uur AV Flash Dames 1 - Hovoc D6
Prognose 3 - 1: we zien toch liever 4 - 0
Pupillen van de week:
- Sharon Houben
- Danielle Bosman
Balsponsor voor pupil van de week:

Kring Apotheek St. Andreas Velden

Zoals altijd:
- kom op tijd want vol = vol
- koffie en thee staat klaar


Zondag (uit):
Onze circulatie teams 1, 2 en 3 spelen een toernooi in Liessel.
Circulatie 1 vanaf 11.15 tot 12.45 uur
Circulatie 2 vanaf 09.30 tot 11.00 uur
 
Circulatie 3 vanaf 13.00 tot 14.30 uur

Alle teams veel succes gewenst

 

 

 


 


 

Sharon en Daniëlle pupil van de week bij D1

Zaterdag 14 februari hebben de dames 1 de eer om de pupillen Daniëlle Bosman en Sharon Houben in hun midden te mogen verwelkomen.

De meiden zitten in groep 6 van het Wijdtveld, en spelen volleybal niveau 4.

Tijdens het inspelen is hun potentie duidelijk zichtbaar. Ik waarschuw dames 1 maar vast, let op: HERE THEY COME!

 

Bovendien zijn de meiden goed voorbereid. Ze kennen de dames 1 bij naam en weten wie de tegenstander is (HOVOC).

Daarnaast kunnen ze haast niet wachten tot de flessen leeg zijn, om deze bij te mogen vullen.

Dat dames 1 de wedstrijd gemakkelijk met 4-0 wint is vast de verdienste van deze twee enthousiaste toeschouwers!

 

Balsponsor: Kring Apotheek St. Andreas Velden

 

 

 


 


 

Arcen - Horst 10-0

 

A.V. Flash – Hovoc 6
Na vorige week gewonnen te hebben van hovoc 5 met 4-0 was nu hovoc 6 aan de beurt.
Dit zou op papier een moeilijke wedstrijd worden omdat we vorige keer uit net wisten te winnen met 3-2. Maar met 2 puppillen van de week langs de kant en goeie zin, zou dit moeten gaan lukken.
Bij hovoc6 waren speelsters uit een b team erbij omdat ze zelf 2 geblesseerden hadden.
We begonnen met een opstelling Marloes en Suzanne op het midden,Imke en Fabienne op de buiten en Sanne op de diagonaal met Noortje in de spelverdeling.
We begonnen deze set slapjes en kwamen niet aan ons spel toe, maar met name door een behoorlijke servicebeurt van Noortje en de service druk over het algemeen kwamen we terug en wonnen deze set nog dik met 25-13. Hovoc had in deze set eigenlijk niets in te brengen.
In de 2e set kwamen we al snel op een zeer grote voorsprong en besloot Robin om Femke ook wat speeltijd te geven ze werd erin gewisseld voor Fabienne en speelde de set goed uit met 25-12 ging daarom deze set ook weer naar de flash kant. De coach van Hovoc ging steeds chagrijniger kijken.
De wedstrijd liep tot nu toe vrij gemakkelijk en we haalde een zeer hoog niveau qua team.
de 3e set Ook nu weer een goeie service reeks van verschillende speelsters, maar door een paar gemene prikballen op de mid-achter positie kwamen hovoc  toch weer een stuk terug.
Maar uit eindelijk werd deze set als nog gewonnen met 25-18.
Zo de winst is binnen nu nog voor de 5 volle punten werd er geroepen, in de 4e set begonnen we sterk en naar een paar punten kwam ook Angelique  de spelverdeling doen in plaats van Noortje die een uitstekende wedstrijd had gespeeld. In een overvolle Gaerstkamp , de mensen konden niet eens meer zitten, ging flash gewoon verder.
In de 4e set was met name de goede passing van Fabienne opvallend. Daarnaast werd er ook nu weer prima geserveerd kortom deze set ging gewonnen met 25-9.
Met de volle vijf punten en een goed gevoel beginnen we aan de
carnaval, en gaan daarna op volle toeren door. Op naar een klasse hoger?

Publiek en Sharon en Daniëlle harstikke bedankt voor jullie aanmoedigingen en steun.

Volgende wedstrijd op 7 maart Tupos DS 3 - AV Flash DS 1


groetjes ! dames 1

 


 


 

Carnaval voorbij, we starten weer !

De Carnavalsrook is opgetrokken, de maskers liggen weer in de kast en ook alle andere versierselen zijn opgeborgen.
Het was een gezellige carnaval !

En dan.......dan pakken we met z'n allen de draad weer op en staat volleybal weer voorop.
De eerste trainingen zitten er inmiddels al weer op en ook zullen de eerste wedstrijden dit weekend weer gespeeld worden.

Zaterdag:
onze MB uit in Overloon om 13.15 uur
Dames 1 uit in Baarlo om 16.30 uur
De heren hebben van de Nevobo nog een weekje extra rust gekregen. Krijg je met de leeftijd van die mannen.

Zondag:
circulatie 4.6 en 5.4 in onze eigen Gaerstkamp vanaf 10.00 uur.

Kom onze toppers aanmoedingen !
Maar ben op tijd want vol=vol.
Ook zoals u van ons gewend bent:
de koffie en thee staat klaar.

Circulatie 6.1 speelt vanaf 10.15 uur uit in Venray
Circulatie 6.3 speelt vanaf 14.00 uur uit in Hegelsom
Circulatie 4.5 speelt vanaf 15.00 uur uit in Hegelsom

Alle teams veel succes gewenst.

 


 


 

Thuistoernooi circulatie 1 t/m 3 op 29 maart

Het 2e Ingelke circulatie volleybal happening.'t Ingelke Kinderkleding - Arcen

Op zondag 29 maart zal er in onze eigen sportzaal De Gaerstkamp wederom een thuistoernooi voor de circulatiegroepen 1 t/m 3 georganiseerd gaan worden.

Al onze circualtieteams niveau 1, 2 en 3 zullen hieraan deelnemen.

Zet het alvast in je agenda.
Start vanaf 10.00 uur.

 

 


 

 


 

 

Verslag pupil van de week Niels van Helden wedstrijd 14 februari

Ik vond het leuk om de ballen te rapen.

En dat we met de jel mee mochten doen ,

Leuk vond ik dat ik de eerste opslag mocht doen voor dat de wedstrijd begon.

En dat wij een bal en drinken hebben gekregen van de sponser

En ik vond het kei tof dat het eerste team had gewonnen, en dat zo'n  oud team dat nog kan. ( moest ik van mijn pappa zeggen )

Groejes, Niels van Helden.

 

 


 

 


 

 

Dames 1 blijft maar winnen, op weg naar ?

AV flash – NVC

22 november 2008 hadden we uit bij NVC met 3-2 verloren en ook nu gaf de prognose van de Nevobo een moeizame 3-2 overwinning voor A.V Flash aan. Wij waren het natuurlijk niet eens met onze bondsmachine en gingen voor de volle winst.  Maar we waren dus wel gewaarschuwd voor deze tegenstander. We zullen ze wel eens een poepie later ruiken werd er voor de wedstrijd geroepen.  Maar dat was makkelijker gezegd dan gedaan. We hadden in de 1e set erg veel moeite met het langzame en eenzijdige spel van de tegenstander.  Wij speelde zelf ook veel te voorspelbaar,waardoor we maar net deze set wonnen met 26-24.De laatste paar punten waren ongelofelijk spannend en dat we dan alsnog de set winnen gaf ons een enorme boost voor ons zelfvertrouwen dus gingen we weer met volle moed naar de 2e set.  Dames 1 was weer helemaal terug en door de aanmoedigingen van het in grootte getale opgekomen publiek, ging de 2e set een stuk makkelijker, deze wonnen we met 25-10. Dit kwam mede door de enorme service druk, NVC kreeg de bal haast niet aan het net. De 3e set wonnen we weer dik met 25-11.

De pupillen van de week deden ook super goed mee. Het is elke keer weer ontzettend leuk om te zien hoe ze dit beleven.Dit keer waren het Irma en Miki,meiden we vonden het super tof en we hopen dat jullie nog veel bij ons komen kijken en volleybal net zo leuk blijven vinden als wij.

De overwinning was alweer in de pocket, dus we lieten het aan het begin van de 4e set een beetje afweten. Maar kwamen daarna goed terug en wonnen met 25-16. Alweer 5 punten en de 8e wedstrijd op rij gewonnen, en dat maakt de 2e plek steeds zekerder. Dit geeft ons recht op promotie wedstrijden wat op zich super zou zijn natuurlijk. Eerst nog een uitwedstrijd tegen Asterix  de huidige nummer 4 om op  28 maart de  spannendste wedstrijd van het jaar te gaan spelen.

 Dames 1 moet dan tegen de Dames van Avoc die 1e staan. Ook heren 1 speelt voor ons een topper tegen de huidige nummer 2 en kunnen misschien wel op deze super zaterdag kampioen worden.

Reden te meer om met heel veel mensen ons teams te komen aanmoedigen.

 Zie jullie de 28e!!

Groetjes van Dames 1

 

 


 

 


 

 

Team 4.6 kampioen ??

Komende zondag, sportzaal 't Haeren in Grubbenvorst, om 10.00 uur, om 10.30 uur, beide wedstrijden winnen => kampioen !!

Als onze meiden beide wedstrijden winnen zijn de kampioen in hun poule en mogen ze meespelen met de regiokampioenschappen.

Komt allen naar de sporthal in Grubbenvorst om onze meiden aan te moedigen !!! 

Irma, Sharon, Ilse, Jessie, Danielle, Anne, Jessie, Marian en Joyce veel succes gewenst. Zet 'm op.

 

 


 

 


 

 

Zaterdag D-day in onze sportzaal

Komende zaterdag gaat het gebeuren, het volleybalweekend van het jaar.

We beginnen om 15.00 uur:
AV Flash MB - VCP MB
Voor onze meiden weer een goede kans op de winst.
Meiden zet 'm op.

Daarna om 17.00 uur:

AV Flash H1 - Athos H3
De nummer 1 AV Flash tegen de nummer 2 Athos.
Houden onze mannen hun ongeslagen status, een reuzestap richting kampioenschap ?

Als laatste om 19.00 uur:

AV Flash D1 - Avoc D1
Ook hier de nummer 2 AV Flash tegen de nummer 1 Avoc.
Zien onze meiden kans om de dames van Avoc een draai om de oren te geven.

Komt dit allemaal zien. Moedig onze teams aan.
Koffie en thee staat uiteraard weer klaar.

Maar................wees op tijd want vol=vol.

 

 


 

 


 

 

Dames 1 geven niets cadeau,het Wijdtveld trilde op haar grondvesten.Na de ongelofelijke titanen strijd van heren 1 stond er zaterdag nog een topper op het programma. Dames 1 moest aantreden tegen de ongeslagen koploper Avoc. Onze youngstars staan op een zeer knappe 2e plaats,dus dit beloofde wat te worden. Avoc had in heel het seizoen nog maar 3 sets verloren en waren voornemens om ongeslagen kampioen te worden. Uit had Flash moeite met de lage zaal en verloren daar met 3-1. De vraag vooraf was, op welk nivo staan onze dames nu? Na een seizoen lang onderhanden genomen te zijn door Robin was dit een perfecte test. Onder de bezielende leiding van scheidsrechter Piet werd de wedstrijd begonnen.

De dames zagen er flitsend uit in hun nieuw wedstrijd tenue mogelijk gemaakt door : en http://www.desmidwellerlooi.nl/index.html

De fluitsignalen waren amper te horen. Het leek wel of heel Arcen was uitgelopen om deze wedstrijd te zien. Bij de heren was het al vol , maar nu was het echt stampvol. Het bordje vol op de buitendeur werd op gehangen , echter langs de zijdeur kwamen er steeds meer supporters binnen. Zit plaatsen werden voor goed geld verkocht door onze  Ingrid. Ook de staanplaatsen waren onder tussen uitverkocht. Wat een 1e dag voor onze nieuwe penningmeester. De wedstrijd werd daadwerkelijk een thriller. Zowel de supporters van Avoc en Flash hadden herrie hulpmiddelen meegenomen. De 1e set ging gelijk op , flash zorgde voor service druk , waardoor de midden aanval van Avoc amper in stelling kon worden gebracht. Na een voorspelbaar begin vond ook Noortje de weg na de scorende speelsters te vinden en het ongelofelijke gebeurde dan ook Flash won de 1e set met 25-22. De spanning voor Flash was eraf , echter Avoc kreeg een onverwacht verlies te verwerken. Het publiek ging compleet uit zijn dak. De dorpsomroeper liet het  Wijdtveld  op haar grondvesten trillen. De 2e set ging net als de 1e gelijk op ,echter kwam Avoc met name door het midden steeds harder door. De 3e bal ging vaak te gemakkelijk over het net en door de blessure van Sanne raakte Flash even van de kook. Gevolg 22-25 voor Avoc. 1-1 en een echte topper.

Ook de  schitterende trainingspakken trokken de aandacht met dank aan:    

Ondertussen waren ook de heren van het 1e uit hun overwinningsroes gekomen en deden het qua aanmoedigingen nog een schepje er boven op. Wat een 3e set het ging totaal gelijk op tot de 21 , flash loopt uit door een paar mooie aanvallen 24-21. 1 -1-1-1 hoeveel 1 hoe ? hard hoe hard? Vet hard. Scandeerde het publiek. De zenuwen leken toe te slaan Avoc krabbelt terug 24-25. Maar door opnieuw een prima service dit werd het 26-25 en zo ging het door tot 29-28 de klapperrrrrr van het weekend. A.V Flash scoort 30-28. Een dik verdiende 2-1 voorsprong. He ,HO He Ho Flash geeft niets cadeau galmde het uit meer dan 100 kelen. Daar sta je dan de coach van Avoc probeerde door een andere opstelling Flash uit hun spel te halen.Maar ook deze spelverdeler kon het midden niet zo vinden als toentertijd in de thuis wedstrijd. Ook de 4e set ging gelijk op en het ongelofelijke gebeurde , de dames wonnen ook deze set. Gevolg een 3-1 winst op de ongeslagen koploper. Conclusie A.V Flash is enorm gegroeid en heeft meer pieken en zeker geen diepe dalen. Dit volgens de coach van de tegenstander. Er is geschiedenis geschreven op deze memorabele zaterdag. Volleybal promotie in ons mooie Arcen wat wil je nog meer. Rest mijn nog de dames en heren van onze mooie clubje te bedanken voor deze geweldig mooie zaterdag.


 

 


 

Drama voor Heren 1

Onjuist ingevuld wedstrijdformulier Heren 1,
Athos 3 wint reglementair en is nu koploper

De NeVoBo heeft op haar website de uitslag van de wedstrijd AV Flash H1 - Athos H3, waarvan hieronder het wedstrijd verslag staat, ongeldig verklaard  in verband met een fout ingevulde spelerslijst van AV Flash. De 3-1 winst is omgedraaid in een 0-4 verlies.

De NeVoBo is onverbiddelijk, waardoor Heren 1 nu tweede staat in het kampioenschap, twee punten achter Athos 3.

De komende twee wedstrijden zullen dus spannend worden. Heren 1 moet de volle tien punten halen en Athos 3 moet 2 punten laten liggen bij bijvoorbeeld nummer 3 Revoc.

Als bewijs stuurde de NeVoBo een kopie van het wedstrijdformulier naar het bestuur. Hierop is duidelijk te zien dat het nummer van spelverdeler Jos door Ton, 'de wisselaar' Basten verwisseld is geworden met het nummer van spelverdeler Stefan, die in België was.

 

 


 

 


 

 

Als nog een terugblik op de topper van vorige week

Dé wedstrijd, AV Flash dames 1 vs. Avoc dames 1!

 

Vrijdag keek iedereen al uit naar de wedstrijd van vandaag. De supporters waren al geregeld, en de zaal zat al stampvol toen we met bijna het hele dames 1 team bij de heren 1 gingen kijken. Robin zat zelf al helemaal te trippen op de bank toen we bij de heren 1 aan het kijken waren, en was dus super zenuwachtig! Maar gelukkig bleek dat Robin niet de enige zenuwtripper was, want toen hij even een praatje had gemaakt met de coach van Avoc bleek dat hij ook erg zenuwachtig was.

Het beloofde een uiterst spannende en leuke wedstrijd te worden, want we hadden niets te verliezen! Avoc had echter wel wat te verliezen, ze wilden ongeslagen kampioen worden... HAHA, NIET DUS!

 

Set 1

Robin was nog steeds erg zenuwachtig en begon met de basisopstelling, Jacqueline en Suus op het midden, Marijn en Fabienne op de buiten, Sanne op de diagonaal & Noor in de spelverdeling. Avoc speelde erg goed en haalde veel ballen van de grond, het was moeilijk om ergens een punt te scoren. Toch wisten we hier en daar wat punten te pakken, net iets meer dan Avoc. Dit kwam vooral door onze goede service beurten. We wonnen de set met 22-25.

 

Set 2

Never change a winning team, dus we begonnen weer met de basisopstelling. En ook deze keer gingen we weer goed van start. Het ging weer gelijk op, en beide teams deden hun uiterste best om te winnen. Maar toen…

‘Een zekere persoon’ probeerde een smash van de tegenstander te passen, maar stuurde deze i.p.v. naar de spelverdeler, een paar kilometer het veld uit.. En ja, Sanne er meteen achteraan natuurlijk! Toen ze de bal nog net probeerde op te duiken kwam ze ongelukkig neer, en toen ze bleef liggen wisten we allemaal dat het gebeurt was. Onze diagonaal raakte geblesseerd, en de koppies gingen omlaag.. Maar Robin liet het er niet bij zitten, en zette Angelique meteen op de diagonaal zodat we verder konden spelen. Angelique speelde ontzettend goed op de diagonaal! Net van de bank af, nog koude vingers, en trillende handen van de zenuwen, en dan toch zo goed spelen! Respect!

We maakten het nog spannend, maar helaas verloren we deze set met 22-25.

Maar we gaven de moed niet op!

 

Set 3

Beide teams moesten er vol tegenaan om de winst binnen te halen, en het werd dan ook een super spannende set! Weer speelden we erg goed, en het spelniveau lag hoog. Sanne kon het niet laten om toch weer mee te spelen, en kwam weer terug op de diagonaal. De set ging erg lang door, en het werd met het punt spannender. De setstand liep maar op, en het hield maar niet op! Uiteindelijk was het punt dan daar.. We wonnen met 30-28!

 

Set 4

De tegenstander had nu al 2 sets verloren, en moest deze laatste set dus winnen om er misschien toch nog de winst uit te halen. Maar wij zaten nu zo goed in ons spel dat we deze set gewoon niet af konden geven! SETSTAND? Weten we niet meer?!

 

Een 3-1 winst dus voor onze dames! Ga zo door!

 

 


 

 


 

 

KAMPIOENEN KAMPIOENEN KAMPIOENEN !!!

Omdat Peter kampt met gezondheidsproblemen, schrijven zijn 2 knieën dit stukje voor op de site.

 

K1: “Heb je gelezen waarom wij weer dit stukje moeten schrijven?”

K2: “Nee, vertel.”

K1: “Peter kampt met gezondheidsproblemen….”

K2: “Gezondheidsproblemen? Hij heeft toch gewoon een kater van het feestje van gisteravond?”

K1: “Precies en terwijl hij op de bank zielig ligt te doen, mogen wij weer het stukje schrijven.”

K2: “Proberen te volleyballen als een twintiger en zuipen zoals hij dat in zijn studententijd deed, ik hoop dat die midlifecrisis snel is  afgelopen!”

K1: “Helemaal mee een, hoe voel jij je trouwens?”

K2: “Hmmmmm, niet zo beroerd als normaal, jij?”

K1: “Ik ben ook lang niet zo stijf en pijnlijk als normaal, terwijl er

       door dat kampioenschapsgedoe toch geen ijszakken aan te pas zijn gekomen.”

K2: “Hopelijk merkt Peter het niet, straks denkt hij nog dat grote

       hoeveelheden alcohol in combinatie met shoarma goed voor ons zijn.”

K1: “Ik denk dat het komt door de matte wedstrijd van

       gistermiddag.”

K2: “Dat denk ik ook, heb je de tegenstander gezien? Ik dacht even dat een groepje jongens heitje voor karweitje stond te doen in de sportzaal.”

K1: “Klopt, die gasten hadden nog zo bij jongens B mee mogen doen en daar durven ze dan Niek ‘het Beest’ van Os tegenover te zetten die beweert dat hij elke bal binnen de 3 meter kan slaan.”

K2: “Ze werden ook nog even op het verkeerde been gezet door

       Willy.”

K1: “Willy, hoezo?”

K2: “Als je een oudere man met een vriendelijke opa-glimlach op

       zijn gezicht tegenkomt verwacht je een cadeautje, of een aai over je bol, en niet dat hij je de ballen om de oren slaat….”

K1: “Peter die kijkt tenminste nog gemeen, what you see is what

       You get bij hem.”

 

K2: “Dat kan wel zijn, maar het is wel een sukkel. Ton -de

       wisselaar- Basten wilde hem twee sets langs de kant houden om ons een beetje te sparen, maar dat wou meneer natuurlijk weer niet.”

K1: “De wisselaar? Maar die gaat toch nooit mee met

       uitwedstrijden?”

K2: “Ja, maar dit was natuurlijk wel de ultieme droom van Ton; een team van 12 man sterk dat speelt tegen de hekkensluiter van de competitie. Hij werd zelfs even emotioneel toen hij verkondigde dat Stefan de enige was die niet gewisseld zou worden.”

K1: “Godzijdank hebben we nu 2 weken rust en daarna hoeven we nog maar één wedstrijd.”

K2: “Ja, tegen Aspargos, de vorige wedstrijd tegen die gasten heeft Peter maar nét overleefd. De prognose is 3 –2, dat zal dus wel weer afzien worden voor ons…”

K1: “Misschien valt het wel mee, het schijnt dat die prognosemachine nog wel eens onzin uitkraamt.”

 

Iedereen die wil weten hoe dit afloopt wordt van harte uitgenodigd om op 18 april te komen kijken naar de laatste wedstrijd van H1 in de derde klasse.

Verwend met nieuwe trainingspakken, shirts en sporttassen

zal het vlaggenschip van AV Flash gaan proberen om dit wonderlijke seizoen ongeslagen af te ronden.

 

Komt dat zien, komt dat zien!!!!

 

 


 

 


 

 

Laatste competitie wedstrijden dit seizoen

Dit weekend worden de laatste competitie wedstrijden van dit seizoen gespeeld.

Op zaterdag:

15.00 uur MB - Havoc
Kunnen onze meiden de laatste wedstrijd nog een paar puntjes pakken ?

17.00 uur H1 - Aspargos
Behouden de kampioenen hun ongeslagen status en worden ze dus ongeslagen kampioen !

19.00 uur D1 - Aspargos
Kunnen de dames hun goede vorm behouden en ook deze wedstrijd winnen en daarna volgende week via promotie wedstrijden promoveren naar de 2e klasse ?

Pupil van de week bij heren 1: Tieme van de Bekerom

Balsponsor: Arcener Bakhuys

Kom op tijd want vol=vol
Koffie en thee staat klaar !

Op zondag:

10.00 en 11.30 uur MC tegen eerst Vokon en daarna Athos
Kom ook onze meiden aanmoedigen tijdens de laatste wedstrijden vanhun competitie.

Als laatste spelen de circulatie teams niveau 1, 2 en 3 hun wedstrijden in Panningen.

Allemaal veel succes gewenst.

 

 


 

 


 

 

Seizoensafsluiter word een knaller dit jaar.

Op het einde van haar 40-jarig jubileumjaar mag volleybalvereniging AV Flash het seizoen afsluiten met een aantal feestelijkheden.

Waaronder de opening van de ontmoetingsruimte, gebouwd met hulp van gemeente, leden, vrijwilligers en sponsors. De ruimte wordt officieel geopend door onze wethouder Verberk, tevens erelid van onze vereniging.

Tevens wordt de naam van de ontmoetingsruimte, bedacht door onze jeugdleden, onthuld.

 

Behalve de opening van de ontmoetingsruimte mogen we ook met trots de nieuwe kleding van onze teams presenteren!! Dankzij vele sponsors is dit mogelijk gemaakt.

Ons Heren1 team is kampioen geworden in de 3e klasse. Bij de jeugd is circulatie 4.6 kampioen geworden en ook Dames 1 zal gaan promoveren?

Kortom dus redenen genoeg om dit samen met sponsors, leden en vrijwilligers van de vereniging  te gaan vieren!

Dit alles zal plaatsvinden op vrijdag 24 april om 19.00u.Aansluitend om 20.30u zal er disco zijn met DJ Jeroen!!

Dit feest is mede mogelijk gemaakt dankzij:

Cafetaria 't Centrum

Arcener Bakhuys  homepage Echte Bakker Arcener Bakhuys

De Smid Slijterij en Feesterij

 

 


 

 


 

 

KAMPIOEN Circulatie 4.6 KAMPIOEN

 

Afgelopen seizoen zijn onze meiden van circulatie 4.6 kampioen geworden in hun competitie.

Irma, Sharon, Ilse, Jessie, Danielle, Anne en Jessie van harte gefeliciteerd. Ook de trainers / coaches van harte gefeliciteerd.

De meiden hebben ook nog meegespeeld om de rayonkampioenschappen. Helaas niet gewonnen , maar wel een hele leuke, leerzame dag gehad. Klasse meiden ! 

 

Sponsored by

 

 


 

 


 

 

Aan alles kump un end.

Afgelopen zaterdag speelden wij onze laatste wedstrijd in de Heren derde klasse. Aspargos, onze tegenstander, stond op de derde of vierde plaats en het beloofde dus een leuke pot te worden. Na een stevige warming-up drukt Ton – de wisselaar – Basten ons op het hart dat verliezen vandaag geen optie mocht zijn. Zelf was ik het hier volledig mee eens. De keren dat ik kampioen heb mogen worden is dat steeds ongeslagen geweest, op de laatste wedstrijd na! Dit mocht niet weer gebeuren en vol goede moed begonnen we aan de wedstrijd. De mannen van Aspargos kwamen ons, heel attent, voor de wedstrijd eerst even een handje geven en daarna mochten we los.

De eerste set liep vrij soepel. We speelden met Stefan als spelverdeler, Pierre op de diagonaal, Henk en Piet aan de buitenkant en Paul en ik door het midden.

Leon en Willy zaten op de bank en Jos wachtte op zijn beurt in de koffiecorner van de ontmoetingsruimte.

Stefan geeft graag snelle korte ballen en het Grubbenvorster blok had geen antwoord op de kanonskogels die Paul en ik op hen afvuurden. Ons blok stond redelijk goed en ook de verdediging liep lekker. Binnen een mum van tijd hadden we de eerste set in the pocket en Ton – de wisselaar – Basten zat alweer te watertanden met alle mogelijkheden tot wisselen in zijn achterhoofd.

De tweede set speelden we met Henk en mij door het midden, Piet en Willy op de buitenkant en Pierre en Stefan bleven op hun vaste stekje staan. Deze set verliep al net zo soepel als de eerste en het zag erna uit dat we onze 5 punten gemakkelijk binnen zouden gaan halen.

De derde set zaten Piet, Stefan en ik op de bank. Jos mocht gaan spelverdelen, Pierre bleef als enige fitte diagonaalspeler staan, Henk en Paul gingen door het midden en Willy en Leon stonden aan de buitenkant. Het werd een set van onduidelijkheden. De passing liep niet, set ups kwamen niet aan en Leon bleef proberen om de bal door de netband heen te slaan. Aspargos begon te volleyballen en we kregen een pak slaag zoals we het hele seizoen nog niet mee hadden gemaakt. Ook de wissel Piet voor Leon in de eindfase van deze set mocht niet baten, met een eindstand van 15 – 25 gingen wij jammerlijk ten onder.

Vastberaden en ook een beetje pissig gingen we de vierde set in. Jos en Pierre bleven staan, Piet en Henk stonden op de buitenkant en Paul en ik stonden weer in het midden. Aspargos had de smaak te pakken en aan onze kant bleef het rommelen. Ondanks alles bleven we qua stand steeds dicht bij elkaar. Erwin die, met scheve enkel en al, toch nog graag een paar puntjes had willen spelen, moest op de bank blijven zitten. Stefan kwam op een gegeven moment Jos weer vervangen en na veel blokkeer- en schuifwerk wonnen we deze set nipt met 27 – 25.

Met deze 3 – 1 overwinning sloten de mannen van Flash het seizoen op een waardige manier af. Een seizoen waarin alles leek te kloppen en waarin we geflikt hebben wat iedereen voor onmogelijk hield: ongeslagen kampioen!

 

Wie had dat verwacht na de éérste wedstrijd tegen Aspargos. Onwennig met de gedachte dat ik na 6 jaar weer Heren 1 moest spelen vertrokken we naar Grubbenvorst. Ik had me voorgenomen om maar één setje te spelen omdat ik conditioneel nog niet veel waard was. Niek beloofde dat hij het wel over zou nemen als het niet ging en dat deed hij ook. Jammer genoeg deed hij dat maar 2 punten lang waardoor ik na 3 minuten op de bank, nog nahijgend van de eerste set, ineens weer het veld in moest. We wonnen met 3 – 1, maar van de laatste set kan ik mij alleen maar herinneren dat niet scoren geen optie was omdat we dan nog een vijfde set zouden moeten gaan spelen die ik beslist niet zou gaan overleven. Wanneer je je eigen hartslag niet meer bij kunt houden, je de borstcrawl kunt doen in je eigen zweet en wanneer je tegenstander lachend vraagt of het niet verstandiger zou zijn om even een time-out te nemen, dan ga je je afvragen waar je eigenlijk mee bezig bent. Ik had in ieder geval grote twijfels of het wel wat zou gaan worden met dit team en met mij in het bijzonder. Naarmate het seizoen vorderde werd er steeds minder lacherig gedaan over die oude mannen uit Arcen. Er werd steeds minder vaak “Ze worden moe!” geroepen en wonder boven wonder bleven we blessurevrij. Toen onze vrouwen merkten dat ze zich niet (erg) hoefden te schamen wanneer ze kwamen kijken werd het ook nog eens steeds drukker wanneer we moesten spelen.

De sfeer was, vanaf het begin, uitstekend. Met het statiegeld van de flesjes bier die we na trainingen en wedstrijden hebben genuttigd had Flash zijn eigen MFA kunnen bekostigen. De sfeer was zelf zo goed dat ik bijna iedereen van het team ongestraft een keer op de korrel heb kunnen nemen in deze wedstrijdverslagen. Ton – de wisselaar – Basten, Jos die met zijn trui aan staat te douchen, Piet die steeds te laat komt omdat hij moet wachten tot Joke zijn tas heeft ingepakt, Niek die met zijn sokken aan onder de douche ging, Willy die de vriendelijke opa uithangt en ga zo maar door.

Ik wil dit laatste wedstrijdverslag gebruiken om mijn teamgenoten te bedanken voor een fantastisch seizoen.

 

Mannen bedankt en op naar het volgende seizoen!!!

 

 


 

 


 

 

 

Vrijdag , feesten en zaterdag knallen de kurken?

 

De laatste wedstrijd van dit seizoen  thuis tegen Aspargos.

In opnieuw een zeer goed gevulde Gaerstkamp hadden de dames relatief gezien een makkelijk avondje. Het was daarom jammer dat de speelsters die minder gespeeld hadden dit seizoen niet wat meer aan de bak kwamen. Er viel niets meer te winnen of te verliezen dus so what!  Je kan ook zeggen dat Flash een serieuze generale wilde hebben voor de kraker van komende zaterdag. Een dikke 4-0 en een prachtig slot van een net zo mooi seizoen. Maar het kan nog mooier worden?

Om dit alles goed in beeld te brengen was er nu een echte cameraman uit het mediapark omgeving Hilversum afgereisd. Zij resultaten zijn te zien op.

http://www.youtube.com/profile?user=JWzebraq&view=videos

Voor Stefan was het minder makkelijk,voor een volle bak en kritische toeschouwers sleepte hij mooi wel zijn scheidsrechterslicentie binnen. Stefan klasse en veel blaas plezier volgend jaar.

Het is definitief! Ons dames vlaggenschip moet zaterdag in Nistelrode volleyballen om een plaats in de 2e klasse tegen Avance 2 en Pansign 4.
De eerste wedstrijd begint om 13.15 uur tegen Avance.
De tweede wedstrijd is er meteen achteraan om 14.30 tegen Pansign.
Daarna spelen Avance en Pansign tegen elkaar om 15.45 uur. Deze laatste is uiteraard niet meer interessant wanneer wij alle 2 de wedstrijden al gewonnen hebben. Mochten we er 1 verliezen wordt het uiteraard wel kijken geblazen!

VC Pansign is een jong team . Ze hebben bijna net zoveel punten als ons dus het lijkt mij een gedegen tegenstander. Ze zijn slechts op 23 punten van de kampioen geëindigd.

Avance is een ook een jong team wat toch 36 punten verzameld heeft in de 2de klasse. De laatste wedstrijden hebben ze overtuigend gewonnen dus dit beloofd wat.

 

Hopelijk worden we eerste in deze poule! En als we zo spelen als afgelopen zaterdag, zit dat er zeker in!!! Zo niet, word het aantal setstanden en punten gebruikt om een aanvulling te maken, mocht er zich een team alsnog terug trekken uit de 2de klassen. (Dit kan nog wel eens gebeuren wanneer er clubs teams niet compleet krijgen omdat er mensen onverwachts stoppen)

 

De dames  hopen natuurlijk dat er zoveel mogelijk supporters komen om ze aan te moedigen. Dus als je niks te doen hebt zaterdag?

mede mogelijk gemaakt dankzij:

De supporters bus vertrekt om 11:30 uur vol is vol.

 
 
   

Entree natuurlijk gratis.

 

 


 

 


 

 

Dames 1 sluit jubileum jaar geweldig af. Nu met de foto's

Zaterdag 11:00 uur vertrek richting Nistelrode een potje volleyballen om een plaats in de 2e klasse tegen Avance 2 en Pansign 4. Dat was de boodschap afgelopen week.

Na een knallend feest op de vrijdag stonden de dames verbassend vroeg al klaar bij de Gaerstkamp. Zo vroeg zelfs dat Robin als laatste aankwam,dat van die tractor geloven we natuurlijk niet. Herman ging nog met de laatste traktaties rond. De toeschouwers namen plaats in de speciaal geregelde supporters bus en deze zat stampvol. Bij binnenkomst in Nistelrode stond de tegenstander meteen al met de mond vol tanden. Wat een publiek,getooid met vlaggen toeters en stemvolume nam men plaats op de tribune. De toeschouwers uit Boxmeer waren in 1 auto gekomen en zwaar in de minderheid. De eerste wedstrijd  tegen Avance. Zoals eerder vermeld hadden ze een jong team wat toch 36 punten verzameld heeft in de 2de klasse. De laatste wedstrijden hebben ze overtuigend gewonnen dus dit beloofde wat te worden. Tijdens het inslaan werd het een beetje stil op de tribune de Boxmeerse dames stonden flink te meppen.

De opdracht was dus flinke service druk en tevens de rallypass er strak overheen. Dit alles om de aanval te ontregelen. Gespannen werd er begonnen en Flash kwam dik achter te staan 1-6, 2-9. Het publiek uit Arcen ging als 1 vrouw achter hun team staan. De aanmoedigingen galmde door de sporthal. De service ging lopen en een prachtige serie van Marijn bracht Flash terug in de wedstrijd. Noortje stond perfect de ballen te verdelen en de aanvallers kregen er vertrouwen in. Het midden werd goed bediend en Suzanne en Jacqueline stonden flink te timmeren. Ook de dames op de bank deden super bij. Ga staan als je voor Arcen bent werd er gescandeerd. Heel de bank schreeuwde hun team naar de 1e set overwinning . Er werd in elkaars armen geknepen of we niet droomde , nee het was echt de 1e set ging naar het kleine Arcen 22-25. De 2e set begon net als de 1e ook nu kwam Flash weer ver achter. Het leek net of de spanning opnieuw weer toesloeg. Robin had zijn handen vol om het team weer de juiste richting in te sturen. Avance putte moed uit de alles en deed in het beging van de set flink van zich spreken. De jonge talenten uit Arcen kregen de pass niet aan het net.

Ook nu weer rechte het team uit Arcen de rug.  A.V Flash A.V Flash en nog veel meer varianten werden er gescandeerd. En het ongelofelijke gebeurde de 2e set ging relatief gemakkelijk ook naar A.V Flash.16-25

Ondertussen waren de supporters van Pansign ook binnen aan het druppelen. De speelsters van Pansign hebben het laatste stuk van de 2e set mee gekregen en laat dit nu net het beste gedeelte van Flash geweest zijn. Panningen en omstreken was dus gewaarschuwd. Heel voorzichtig praten de toeschouwers van als zus of als zo ,stel nou dat ??? Ik heb een fles champagne koud staan, wij hebben stiekem bloemen meegenomen,en een derde had het over twix en marsen. Stiekem had men  er dus toch rekening mee gehouden dat er in het verre Nistelrode wellicht toch wat te halen viel. 

De tweede wedstrijd was er meteen achteraan. VC Pansign had ook  een jong team . Ze hebben bijna net zoveel punten als ons dus het leek ons een gedegen tegenstander. Ze zijn slechts op 2 punten van de kampioen geëindigd. Wat een publiek was er meegekomen uit het verre Panningen. U dorpsomroeper werd geroepen door een bekende uit het verleden. En schuifelde richting de hoek van Pansign. Hij werd ingesloten door een x aantal supporters en men dacht hiermee de angel uit het Arcense publiek te halen. De rest van de Arcenaren begonnen door deze actie nog harder aan te moedigen. Arcen is oké Ole Ole Arcen is oké Arcen is oke  Ole Ole, Arcen doet nog mee ,Arcen doet nog mee Ole Ole.

De dorpsomroeper werd ontzet en de 1e set was alweer begonnen. Het word eentonig ook nu weer kwam Flash achter. Pansign haalde echt alles van de vloer en Flash moest alles op alles zetten. Ook deze set ging naar Arcen , iedereen ging compleet uit zijn dak. Nog maar 1 setje en dan waren we er. De 2e set ging gelijk op tot 17-17 , opnieuw een goede service beurt bracht de set ,wedstrijd en het promoveren naar Arcen toe.

Robin had ondertussen een feest kanon laten halen en deze werd afgeschoten,de dames vierde de winst uitbundig. De verhalen en foto’s en films zult u in een later stadium nog te zien krijgen.

Het is definitief! Ons dames vlaggenschip promoveert.

Dames van harte namens alle supporters bedankt voor dit fantastische seizoen. En nu maar hopen dat Sanne en Fabiënne misschien toch wel willen blijven. Tenslotte is dit team een mooi stel en onderbegeleiding van Marcel volgend jaar, kan er iets moois ontstaan in Arcen. Steun de actie behoud talent voor A.V Flash en volgend jaar gewoon weer, maar dan kampioen.

Daarna speelde Avance en Pansign nog tegen elkaar dit werd 1-2 voor Pansign, kortom A.V Flash terecht naar de 2e klasse.

 

 


 

 


 

 

Het was weer een knaller ons jeugdkamp.

                             JEUGDKAMP AV FLASH 2009

 

Het jaarlijks terugkerende kamp van AV Flash is in mei weer geweest. Met 86 jeugdleden en 14 vrijwilligers leiding zijn we afgereisd naar groepsaccommodatie De Hoof in Someren.

 

Nadat we onze slaapplekken hadden geïnstalleerd, zijn we van start gegaan met het grootse KAMPVERKENNINGSSPEL. Dit spel dat op onze nieuwe en onbekende kampaccommodatie werd gespeeld, bracht alle deelnemers over het hele terrein. Alle hoeken en ruimtes zijn aan bod geweest. Het spel was erg leuk en werd heel enthousiast gespeeld. Als klapper op de vuurpijl zijn er prachtige mascottes gemaakt door alle groepen!

De tijd was te kort vrijdagavond, want we waren nog niet goed en wel klaar met de kampverkenning toen het KAMPVUUR aangestoken werd.

Een verhaal en schimmenspel fleurde het kampvuur op voor de jongste kinderen, terwijl de kinderen vanaf groep 7 een flinke wandeltocht te wachten stond. De DROPPING leidde langs donkere wegen door een bosrijk gebied. Een leuke tocht met een aantal opdrachten voor onderweg, dus voor iedereen iets te doen. Nadat de laatste groepen binnen waren en de leiding alle koppen geteld had werd druk de voorbereiding nogmaals door gesproken voor het programma van zaterdag.

 

Zaterdag stond in het teken van SPORT EN SPEL. Heel veel verschillende activiteiten die in competitieverband zijn gespeeld door de groepen, met uiteraard ook een sportief potje volleybal. Er was een goede afwisseling tussen de actieve sporten en spelen en een aantal opdrachten waarbij een glaasje limonade en een zitplaats om even bij te komen gereserveerd was.

Op zaterdagavond stond, traditioneel, de BONTE AVOND op het programma. Alle groepen hadden een super voordracht in elkaar gezet. De oudere jeugdleden waren onder andere hierbij, ook dit jaar weer, de ‘kartrekkers’ in de groepen. Ze waren erg actief tijdens het gehele kamp, erg goed om te zien! Complimenten!

 

Na de voordrachten is er een PYJAMADISCO georganiseerd. Een beetje hossen en springen in de recreatiezaal, maar slapen was voor veel kinderen ook een interessante optie… De jeugd vanaf groep 6 mocht helpen bij het oplossen van het raadsel van de blauwe tongpest: de SPOOKACTIVITEIT. Deze was erg spannend. Met een aantal opdrachten mee, mochten de kinderen op pad door de verlaten straten van Someren. Hun enige opdracht en doel was het recept te weten te komen dat de blauwe tongpest zou genezen. Gelukkig is dit door alle groepen heel goed gedaan. Een spannende tocht met veel akelige personen op hun pad, brrrr.

 

Zondag werd na een flinke wandeltocht naar het bos, het BOMMENSPEL gespeeld. Het tikspel met als doel de bom bij andere forten te droppen blijft een graag gespeelde activiteit.

Het ZWEEDSLOOPSPEL dat we ’s middags in het bos hebben gespeeld werd met veel enthousiasme ingezet, maar de vermoeidheid was merkbaar. Er werd toch nog flink gerend en druk gezocht naar de vragen. Een leuke laatste activiteit voor dit kamp. Na het Zweedsloopspel trok de karavaan weer richting de accommodatie, daar werd het kamp afgesloten met de bekendmaking van de winnende groep!

 

Gedurende het hele kamp hebben we heerlijk gegeten en gedronken! De keukenploeg heeft goed hun best gedaan en lekkere maaltijden verzorgd.

 

Dit alles hadden we te danken aan onze lokale supermarkt Spar van Elk.

 

Maar ook de ondersteuning van Ron Loock , John Hegger en Frans Hegger was meer dan welkom.

Mede hierdoor hebben we met zijn allen een geweldig kamp gehad.

Alle sponsors , vrijwilligers,ouders en kinderen bedankt voor dit super weekend en op naar volgend jaar.

 

 


 

 


 

 

AV Flash dit weekend samen met Vilanova in Kamp Lintfort

 

De kampioenen van Heren 1 beginnen dit jaar hun voorbereiding wederom in Kamp Lintfort.

Het team kent op Ruud Meegens (H1 Aspargos) na, louter  Heren 1 spelers van AV Flash.
Henk, Erwin, Bart en Pietje zitten in de huidige Heren 1 selectie.
Daan (op dit moment gestopt), Bas (Aspargos) en  Sjors (Wellicht Hajra) speelden in het verleden in Heren 1.

Voor Henk en Erwin wordt het een hernieuwd weerzien met Kamp Lintfort, na 11 jaar afwezig te zijn geweest, starten zij zaterdag aan hun tweede jeugd!

Onze spaanse vrienden uit Vilanova, zijn ook aanwezig in Kamp Lintfort. In de onderlinge confrontatie staat het 2-1 voor ons, dus het zal een spannende pot gaan worden, waarbij de spanjaarden op revanche uit zullen zijn.

Overigens wordt hun en onze komst weer breed uitgemeten in de duitse pers:

Spanier halten Wort und bringen sogar Damen mit
zuletzt aktualisiert: 26.08.2009

(RP) Vor Jahresfrist verabschiedete sich die spanische Herrenmannschaft mit den Worten "Im nächsten Jahr kommen wir wieder" vom 33. Internationalen Volleyballturnier des 1. VV Kamp-Lintfort. Und die Iberer hielten Wort: Am kommenden Wochenende treten sie erneut in der Klosterstadt auf. Mehr noch: Sie kommen in starker weiblicher Begleitung. Bei der 34. Auflage dieser Veranstaltung sind diesmal sogar auch noch zwei spanische Damenmannschaften mit von der Partie.
Anzeige:

Die Teilnehmerfelder werden durch Teams aus Polen (diesmal auch mit Herren) und den Niederlanden (AV Flash Arcen ist zum 34. Mal dabei) sowie deutschen Vertretungen aus Trier, Menden, Bonn und Herne komplettiert. Die Gastgeber gehen mit einem Herrenteam und zwei Damenmannschaften an den Start. Allerdings freuen sich die Gastgeber, die seit Monaten mit der Planung der Turniere beschäftigt sind, nicht nur auf die sportlichen Vergleiche, sondern auch auf die traditionelle "Player's Night", die am Samstag Abend im Anschluss an den ersten Turniertag stattfindet. Nach dem gemeinsamen Frühstück am Sonntag um 9 Uhr beginnen um 10 Uhr die Finalrunden.

In diesem Zusammenhang gibt der 1. VV Kamp-Lintfort bekannt, dass er dringend eine(n) Trainer(in) für seine zweite Damenmannschaft, Aufsteiger in die Bezirksklasse, sucht.

Maandag link: http://www.rp-online.de/public/article/moers/751371/Kapellener-kommen-nicht-1-VV-nimmts-gelassen.html

 

 


 

 


 

 

Heren 1 gaat verder met waar het vorig jaar gestopt is.

En dat is  W I N N E N.
Ook nog eens met precies dezelfde cijfers, namelijk 3-1.

Met een goede generale in de benen, want vorige week werd nipt verloren met 3-2 van Achilles, begon het Vlaggeschip van AV Flash zeer gedreven aan de eerste set.

Tegenstander van vandaag was Avoc, hoewel compleet en toch maar met 6 man, een degelijke indruk gaven bij het inspelen.

Trainer coach Ton ~de wisselaar~ Basten had vandaag een luxe probleem. Hoewel het team niet compleet was, want Leon, Stefan en Peter ontbraken, zaten Pierre en Bart de eerste set op de bank.

Als 'oude' nieuwkomers mochten zij de eerste set de bank warm houden. Maar daar kregen ze maar weinig tijd... want binnen no-time stond het 25-14 voor Flash.
Heren 1 was super gemotiveerd en dat liet zich de eerste set blijken in een puike verdediging, goede spelverdeling en gevarieerde aanvallen.

Ton, zou Ton niet zijn als Bart en Pierre niet hun opwachting zouden maken in de tweede set. Na eerst een klein weerwoord van Pierre onder het mom van 'never change een winning team', gaf Ton als antwoord 'je wilt toch ook spelen?'... Uiteraard.. dus hup trainingspak uit en erin!

Paul en Niek namen plaats op de eretribune en zagen wederom een wervelend Heren 1 flink gas geven. Set 2 verliep net zo spectaculair als de eerste en handjes Bart sloot de set af met een mooie klap tegen, jawel de handjes... 25-13

Iedereen genoot zichtbaar, dus doordraaien maar. Paul en Niek mochten weer antreten en Piet en Henk mochten de Wisselaar gaan vergezellen.
De start van de derde set verliep net even anders dan de vorige twee. Het doet pijn om dit te schrijven, maar het was volgens mij toch echt 0-10 voor Avoc. Maar ondanks deze achterstand, knokte Heren 1 zich weer terug in de wedstrijd. Uiteraard kon de inhaalslag niet gemaakt worden, maar we eindigden met een positieve spirit, die van cruciaal belang leek te zijn in de vierde set. De derde set werd met 14-25 overigens verloren.

De laatste set werd Bart en Erwin aan de kant gehouden vanwege een rugblessure. Na enkele punten werd al duidelijk dat Heren 1 deze set zou gaan winnen. De motivatie en drive was er weer en door goed spelverdelen van Jos en een actieve verdediging werd de vierde set een formaliteit.  Ik geloof dat het ook 25-14 werd.

De eerste wedstrijd van de kampioenen van vorig jaar  werd dus in stijl voort gezet. Na afloop werd er zoals gewoonlijk nog lekker nagepraat onder het genot van een hapje een drankje bij Café de Inaborg.

De volgende week spelen we uit in St Anthonis, tegen Activia.

Tot dan

Pierre

 

 

bron: Bernie

 

 


 

 

Wat gaan wij doen vandaag?

Dat waren ooit de eerste zinnen van de yell van het heren 1 team jaren geleden. Onze vrouwen vlaggenschip is na de promotie en het vertrek van wel 3 basis speelsters en de trainer coach toe aan een nieuwe uitdaging. Wat zou het worden kan dit team nu al het nivo halen wat nodig is voor de 2e klasse , de trainingen worden fanatiek gevolgd , net als de aanwijzingen langs de lijn.

De trouwe fans van dames 1 en ook hun nieuwe coach Marcel v Heugten waren erg benieuwd waar dit voor bijna 40 % nieuwe team toe instaat zou zijn.

Na 2 zeer succes volle oefen 3 kampen had het Flash veel vertrouwen op gedaan. De tegenstanders waren zwaar en er werd  prima gevolleybald. De sfeer is goed en men staat er als een team. Iris voldeed prima en het spelverdelers werk van Angelique deed menig geen versteld staan. Hoe is het toch mogelijk dat ze vorig seizoen zo weinig de kans kregen om zich verder te ontwikkelen in ons mooie volleybal spelletje. Ons dames 1 team is ook nog versterkt met Young-star Loes Janssen.

Na de goede zege van de heren waren onze dames aan de beurt. Tegenstander Set-Up uit Meerlo. Vooraf was bekend dat dit team vorig seizoen niet wilde promoveren naar de 1e klasse. Dit beloofde dus wat te worden.

In een bomvolle gaerstkamp met scheidsrechter (handjes) Bart op de stoel kon de strijd beginnen.

Met een enorme service druk werd Set-up onder druk gezet. De opdracht was risico nemen in de service en dit bleek te helpen. De pass kwam niet aan het net en als die er kwam stonden daar Marloes en Suzanne geweldig te blokkeren aan het net.  De muur van hoei hoei hoei werd dan ook vaak gescandeerd. De aanval van Flash werd goed bediend en scoorde er rustig op los. Gevolg een sensationele set winst in dit nieuwe seizoen. De 2e set begon  net als de eerste met veel strijd van Arcense kant . Imke ondanks dat ze geblesseerd was deed met haar ervaring er nog een schepje boven op. Ook deze set ging naar Arcen. De kreet het is vroeg donker in Arcen  was in deze set op zijn plaats.

De 3e set zal toch ook niet gewonnen worden ? en wat is dan het nivo van  de 2e klasse of Set-up?

Jawel de 3e set ging ook naar A.V Flash en niet door zwak spel van de tegenstander , maar gewoon door kei goed volleybal van Arcense kant. Jacqueline stond ouderwets te serveren en ze deed het prima op de diagonaal. Meest opvallende speelsters waren Iris ( jazeker die van Beeker)  en Angelique  je kan denk ik wel spreken van een echte doorbraak. Dat de 4e set verloren ging was een klein smetje op een prima wedstrijd.

Slot conclusie van deze super zaterdag. Veel en enthousiast publiek en prima resultaten. Wat kan het leven toch mooi zijn, komende zaterdag moet dames 1 richting Venray.

Vertrek van de supporters bus 16:45 uur kom op tijd want vol is vol.

 

 

 


 

 

bron: Bernie

 

 

Verslag van Tieme en Sem circulatie 4.2

Hallo allemaal

 

Wij gingen met ons jongens team op 20 september volleye in grubbenvorst.

Dat was heel leuk en we hadden mooi weer.

En we hadden 3 wedstrijden gespeeld en

Hadden ze alle 3 gewonnen.

En we waren eerste plaats geworden.

 

Hartelijke groet van tieme en sem.

 

 

 


 

 


 

 

bron: Bernie

 

HEREN 1 KOPLOPER!

De gemeente St. Antonis heeft een mooi MFA-tje neergelegd net aan de rand van het dorp (klinkt bekend). De lokale volleybalheldinnen van Activia spelen namelijk nog lekker divisie. De mannen daarentegen zijn het divisieniveau meer als zat en genieten van hun welverdiende oude dag.

Het enige overgebleven vlaggenschip van AV Flash, aangezien de het Damesschip in Venray zonk, trok ten strijde tegen ook een gepromoveerd team, Activia 2.
De heren van Activia 2 zijn zoals gezegd oudere divisiespelers, die wel een balletje weten te slaan. Maar met slaan alleen kom je er niet tegen een sterk serverend Heren 1.

De service druk die door de Arcense mannen de eerste set werd opgelgd was enorm. Veel variatie bracht de welverdiende setwinst.

Peter en ik startten vandaag op de midden. Niek en Piet op de buiten en Erwin en Jos op de dio's. Bart en Stefan begonnen op de bank. En de rest had vandaag verlof, op Henk na dan. Want zijn schoonvader stierf deze zaterdagmorgen. Het team wenst dan ook Henk en Nicole's familie veel sterkte toe met dit verlies.

De tweede set werd handjes Bart er voor Niek ingewisseld. Erwin handelde hiermee in de spirit van Coach Ton ~de wisselaar~ Basten, die er bij uitwedstrijden standaard niet bij is.
Het tweede bedrijf kende eenzelfde start. Een goed spelend Heren 1 dat verdiend de voorsprong nam. Maar Activia knokte zich middels goede servicedruk terug in de wedstrijd en kwam op gelijke hoogte.

Nu moet gezegd worden dat de vrouwelijke scheidsrechter duidelijk een oogje had op onze Jos. Want elke balcontact werd nauwlettend door haar bestudeerd en dan ook geregeld afgefloten. Onze divisiefluitiste was van mening dat Jos toch wel veel ballen beter zou moeten kunnen spelen dan in  'twee' keer.

Het concentratieprobleem werd des te groter, toen ook de tegenstander een mondje geen opentrekken. Gelukkig werd er een time-out aangevraagd en konden de gemoederen een beetje tot rust komen. Heren 1 kwam herboren uit de time-out en stoof door naar de 25. Het leek wel of als er niets gebeurd was. Zowel mentaal als fysiek dwong Heren 1 de tweede set af.

Tijd voor Stefan! Het nieuwe spelverdelerroulatiesysteem werd voor het eerst dit jaar van stal gehaald. Jos de eerste twee sets, Stefan de volgende twee. Met Niek erin voor Piet, en Piet erin voor Peter begon Heren 1 alweer sterk aan de derde set. Maar ook nu weer kwam er een inkakmoment. En alweer bracht een time-out de oplossing en de neuzen op een rij. Mooi aanvalspel werd er op de diagonaal en midden getoond en de setwinst was binnen.

Set vier zou een formaliteit moeten zijn, vooral na de 8-0 voorsprong. Maar ook nu kende we weer een dip en Activia naderde tot op 3 punten. Peter kwam er rond de 20 weer even in en mocht het setje en de match afmaken met een killing blok!

Geconcludeerd mag worden dat Heren 1 alleen wat verloren heeft door zelf niet goed te serveren. Voor de rest steekt het spel verdomd goed in elkaar en voelen en vullen de spelers elkaar goed aan.
Alweer een positief gevoel en vijf punten voor Heren 1. En wat nog mooier is, ook de nummer 1 positie in het klassement! Omdat de nummers 1 Asterix en Revoc tegen elkaar moesten spelen en dit een 3-2 werd voor Asterix  Staat Flash bovenaan met 9 punten, gevolgd door Asterix met 8 en Revoc met 7.

Heerlijk toch... Op naar woensdag, even lekker trainen met daarna een lekker biertje in Nag efkus!

Pietje... die vandaag lekker gebald heeft op de midden en zijn teammaten bedankt voor de mooie paas!

 

 


 

 


 

 

Als goed zijn, niet meer goed genoeg is!!

Heren 1 verliest van zichzelf in tumulteuze wedstrijd.

Soms zijn er van die wedstrijden, dan zit alles mee en gaat alles vanzelf. Er zijn ook van die wedstrijden die bevinden zich helemaal aan het ander uiterste. Afgelopen zaterdag tegen Hovoc was dit zo'n wedstrijd.

De eerste set werd goed binnen gehaald na een gelijk opgaand spannend verloop. De servicedruk bepaalde de doorslag voor Heren 1.

Ton liet het wisselen voor de tweede set aan zich voorbijgaan. Dezelfde 6 mochten het nu nog beter gaan doen, echter het tegendeel bleek waar te zijn. Het was Hovoc die Flash servicedruk oplegde, waardoor er moeilijk een goede setup gegeven kon worden. Terecht ging deze set naar Horst.

Voor de derde set werden de  neuzen weer in dezelfde richting gezet en met een kleine spelerwisseling werd zeer goed aan de set begonnen. Als snel liepen we uit tot 8 punten verschil. Maar een grote terugval aan het einde van de set zorgde ervoor dat Hovoc alsnog met de buit er vandoor ging. Het was een moelijke gefrustreerde set, zowel voor de spelers in het veld als de spelers op de bank.

Hoewel we ons toch weer konden opladen voor de vierde set, liepen we deze set net achter de feiten en dus Hovoc aan. We verloren nipt en daardoor ook onze eerste wedstrijd.

Wellicht dat dit beter is voor het team om eens te verliezen, want zo kunnen we vanaf volgende week weer allemaal lekker gaan spelen.

Op naar de volgende week!

Pietje

 

 

 

 

 

bron: Bernie

 

Dames 1 komt opnieuw niet aan een set winst.

Dames 1  komt  opnieuw niet  aan een set winst.

Ondanks het genadeloze verlies vorige week in Venray, zat de Gaerstkamp opnieuw flink vol. Er waren zelfs banken te kort je zou zeggen dat dit de dames vleugels zou geven. De 1e set begon Flash goed,er was service druk en enthousiasme in het team. Flamingo’s uit Gennep hadden echter een goed antwoord op dit alles. Het grootte blok van flash  werd herhaaldelijk omzeild door tactische prik ballen. De vrije net verdedigers van A.V. Flash kwamen niet goed door met als gevolg steeds weer een punt voor de roze vogels. De 1e set ging dan ook naar Flamingo’s 17-25. De spelverdeelster van Flamingo’s werd vervangen , Stephan had haar tactisch een paar keer af gefloten. Het dragen van de bal was hier de reden voor. In de sets daarna werd dit dragen niet echt minder en ook Angelique werd hier een keer op af gefloten. Al met al een goede zaak dat men ook in deze klasse hier op let.  De 2e set begon Marcel met een ander team. Verdedigend ging het wat beter,maar aanvallend komen we dan toch te kort. In de rally werd de bal er veels te gemakkelijk over gespeeld met als gevolg dat de aanval van Flamingo’s er lustig op los stond te slaan. Als je dan ook nog 11 x fout serveert dan kun je spreken van een slechte set. 15-25. Ondanks een 2-0 achterstand kwam Flash toch goed terug in de 3e set. Het publiek ging er achter staan en de dorpsomroeper in spe deed er nog een schepje boven op. Nu was er wel de brood nodige service druk en ook de aanval door het midden liep een stuk beter. Marloes speelde een paar mooie ballen en ook in de blokkering pakte Flash punten. Jammer  genoeg werd er geen extra aanvalsdruk ingezet en kon Flash niet door drukken. 22-25. De 4e set konden de Arcenaren het nivo niet vast houden,ook deze werd verloren 15-25. Een dikke 0-4 als eind resultaat. Op zich geen schande als je na gaat dat Flash vergeleken met vorig jaar 3 basis speelsters heeft zien vertrekken.

Conclusie is echter wel als je in de 2e klasse iets wil winnen zullen de volgende punten echt beter moeten.

Service en met name service druk. Er worden met name op de buitenkant te weinig directe punten gescoord. Vorig seizoen zat hier de dreiging. Een bal met een boogje er overheen was vorig jaar nog goed voor een punt maar word in de 2e klasse genadeloos afgestraft. Dit geld trouwens ook voor de tactische ballen die vaak te gemakkelijk worden weg gegeven.

Aan de andere kant zullen de tegenstanders proberen het blok van Flash te omzeilen en zul je dus als vrije net verdediger actief aan het spel moeten deelnemen. Het gat is haast niet te dichten als je aan het net of de lijn blijft staan.

Maar dames niet getreurd de 3e set was er 1 om op terug te kijken. Lekker trainen met zijn allen en op naar de volgende tegenstander. Avoc uit is geen makkelijke opgave. De kampioen van vorig jaar en ook nog in die kleine zaal.

 

 

 

 

 

 

 Eerste wedstrijd circulatie 2

Eindelijk de eerste wedstrijden. Het was super leuk en spannend. Vooral het serveren was helemaal nieuw tijdens de wedstrijd. Kijk maar naar de foto’s hieronder. Groetjes alle kids van circulatie 2.

 


 

 


 

 


 

 


 

 

 

 

 

bron: Bernie

 

 

Heren 1 op klasse geklopt

Een mooie wedstrijd stond er op het programma afgelopen zaterdag. In Reuver moest het Arcense vlaggenschip ten strijde trekken tegen de Powerboat Revoc 2.

Heren 1 startte met een 3 middenaanvallers in de basis, dat betekende dat Henk op de buiten ging spelen en Paul en ik op de midden.
Jos, bleef vanwege zijn zwakke rug op de bank, zodat Stefan en Erwin op elkaars diagonaal stonden. Willy en Leon waren de overige buitenaanvallers vandaag, waarvan Willy de eerste set begon.

Reuver startte sterk en liep even uit, maar Heren 1 was niet onder de indruk en kwam sterk terug. De set verliep spannend, heel spannend... pas boven de 20 kon Revoc net dat puntje extra maken, waardoor de set alsnog naar hun ging.

De tweede set kwam Leon erin voor Willy. En alweer volgde er een sterke set van Flash. We hielden lang een voorsprong vast, maar Revoc kwam bij de 17 over ons heen en was net iets eerder bij de 25.

De derde set zou de omkeer moeten brengen, maar Flash liet Revoc deze set het voortouw nemen, waardoor we steeds tegen een achterstand bleven aankijken. Revoc won terecht, maar verloor een middenaanvaller die bij op mijn voet sprong, omdat hij onder het doorkwam. We wensen hem veel beterschap toe.

De vierde set was dan toch duidelijk voor Flash. We liepen als snel uit tot 6 punten  en lang leek er niets aan de hand. Tot aan de 22.... toen haperde motor in een keer....en kwam de powerboat van Revoc alsnog langszij en pakte de volle vijf punten.

Terecht? Mwah... We hadden zeker een punt verdiend! Maar de winst was wel degelijk verdiend aan Reuverse zijde. Toch hielden we allemaal een goed gevoel over aan het behaalde spelniveau.  Daarmee werd de kater van en tegen Hovoc lekker weggespeeld en keerde iedereen met een tevreden gevoel naar huis..... en dat met een 4-0 verlies!

Pietje

 

 

 


Becks waterbeddenspecialist Roermond

is de nieuwe bordsponsor voor de komende drie jaar

www.waterbeddenspecialist.nl

 


 

 

 

 

 

 

 

bron: Bernie

 

Afgelopen zaterdag op bezoek bij heren 1 als pupil van de week:

Jesse en Marijn Bos van circulatie 5.4.

Heren 1 speelde afgelopen zaterdag tegen Phoenix bij Venray, zie hiervoor ook het wedstrijdverslag.

Jesse en Marijn werden weer vakkundig begeleidt door Paul van Mil. Paul vertelde de jongens alles wat ze maar wilden weten. Jesse en Marijn liepen als volleerde ballenjongens, de heren konden zich bij het inslaan volledig concentreren op het volleybal.

Daarna, het begin van de wedstrijd. Een wedstrijd die dit maal uiteraard geopend werd door onze pupillen van de week. De service van zowel Jesse als ook Marijn werd zeer goed geplaatst, zelfs zo goed dat Phoenix er erg veel moeite mee had.

Uiteraard mochten beide jongens de bal waarmee ze serveerden mee naar huis nemen om daar ook lekker te kunnen oefenen.

De ballen werden deze maal gesponsord door:

LEMMEN TWEEWIELERS

Daarna, na de wedstrijd nog even met z'n allen op de foto.

  

Wedstrijden zaterdag 7 en zondag 8 februari

De wedstrijden van deze week:

- MB in en tegen Venray om 13.00 uur
- Dames in en tegen Horst om 19.00 uur
- Heren 1 in en tegen Reuver om 19.00 uur

Onze meisjes B tegen Rooyse uit Venray. Kunnen onze meiden tegen Rooyse voor een stunt zorgen en de nodige punten uit Venray mee naar huis toe nemen.

Onze Dames, momenteel 2e plek, tegen Hovoc die de 5e plaats bezetten. Onze dames na deze wedstrijd vaster in het zadel van de 2e plaats !!

Kunnen onze Heren hun ongeslagen status behouden tegen de mannen van Revoc die momenteel de 2e plaats in poule bezetten.

Diverse uit- en thuiswedstrijden van onze circulatiejeugd 4, 5 en 6.

10:00 Brovoc N6 2 - AV Flash N6 1 De Gaerstkamp
10:00 SV Aspargos N4 5 - AV Flash N4 6 De Gaerstkamp
10:45 VC Velden N4 2 - AV Flash N4 5 De Visgraaf
11:00 AV Flash N6 1 - SV Aspargos N6 2 De Gaerstkamp
11:15 Set Up N4 5 - AV Flash N4 5 De Visgraaf
11:30 VC Athos '70 N413 - AV Flash N4 6 De Gaerstkamp
11:30 VC Athos '70 N6 2 - AV Flash N6 3 De Stapakker
12:00 AV Flash N6 3 - Hovoc N6 2 De Stapakker
13:30 AV Flash N5 4 - Olsredlem N5 2 Gymzaal Nellens...
14:00 AV Flash N5 4 - Hovoc N5 3 Gymzaal Nellens...

Allemaal veel succes !!!!!!

  

 

 

Langs deze weg allemaal fijne feestdagen.

 

  

Voorbereiding op open club B kampioenschappen

Meisjes B heeft de voorbereiding op open de club B kampioenschappen goed afgesloten. Na diverse extra trainingen en een oefenwedstrijd tegen de dames van Hovoc was het nu de generale repetitie.

Normaal gaat deze niet zo goed maar dit keer was het een succes.

 In een afgeladen Gaerstkamp moesten de meiden tegen de dames recreanten van A.V Flash.

Vooraf waren de B zwaar in de underdog positie gezet,immers de recreanten spelen 1e klasse en waren vorig jaar kampioen geworden.

De wedstrijd verliep echter anders mede door de afwezigheid van een aantal recreant was het spel niet wat we van ze gewend waren vorig jaar. Desondanks werd er erg leuk gevolleybald.

 De B meiden hadden een geweldige service druk en mede hierdoor werd er relatief makkelijk gewonnen.

De pass en 3-meter ballen liepen erg goed. De recreanten kwamen ook in de 2e set niet aan de winst. 2-0 voor met goed spel.

De 3e set verliep minder, concentratie nam af en het spel werd

door de kampioenen van vorig jaar naar zich toe getrokken. 2-1 nog 1 setje om de volle winst te kunnen pakken, en dit gebeurde dan ook.

Door de extra trainingen en wedstrijden zijn de B dames goed naar elkaar toe gegroeid.

Nu maar lekker knallen op zaterdag 03-01-2009.

Vertrek supporters bussen richting Nijmegen  10.00 uur

 

Met zijn allen zullen we er een prachtige dag van maken veel plezier in de wedstrijden en er ook nog wat van proberen te leren. Het is de bedoeling dat we met zoveel mogelijk mensen richting Nijmegen gaan. Dus vraag opa's, oma's, tantes, broers, en zussen mee.

Dit s.v.p opgeven bij John jj.ter.voert@home.nl

Herman 077-4731496       hasif@planet.nl  

 

  

 

Meisjes B stunten bijna bij de openclub.

 

Wij als meisjes B van A.V Flash  gingen zaterdag 3 januari richting Nijmegen om mee te doen aan de  Open Club kampioenschappen.  Er was erg veel publiek mee gereisd uit Arcen en die gingen weer eens ouderwets tekeer. Vooraf was al bekend dat we tegen grote clubs moesten met veel meer teams en leden. John en Wim zeiden dat we ons daar niets van moesten aantrekken en ons eigen spel moesten spelen.

 

De 1e wedstrijd was tegen Gemini uit Elst we gingen er met volle moed tegen aan en kwamen zelfs met 10- 1 voor.

De tegenstanders waren zeer verrast dat wij zo goed speelde maar jammer genoeg ging de 1e set verloren. De 2e set verliep in het begin niet goed maar we kwamen steeds beter in ons spel en uiteindelijk werd deze set door ons  gewonnen. Een enorme verassing omdat ons team eigenlijk bestond uit bijna allemaal C leeftijdsspelers en de tegenstander was gemiddeld veel ouder.
De 2e wedstrijd was tegen VoCaSa uit Nijmegen die waren gewaarschuwd door de set winst van ons op Gemini. We gingen er opnieuw tegen aan de meiden in dit team leken met inslaan niet erg goed/hard te slaan, behalve 1 meisje de ballen vlogen om onze oren. De 1e set werd door ons verloren, we zaten zelf een beetje in een dip en hun middenaanvaller was erg goed. De volgende set was erg spannend we stonden met  18-22 achter. Het meegereisde publiek bleef in ons geloven en de aanmoedigen waren in heel de sporthal te horen. Zou een klein clubje als Flash het toch weer gaan flikken. Fabienne had een  goede servicebeurt en we  hadden de achterstand  weer opgehaald, waardoor het op gegeven moment 23-24 stond voor Flash, 1 1 1 hoeveel 1 wanneer? nu hoe? Hard , hoe hard ? heeeel hard galmde het in de sporthal. En ja hoor ook deze set wonnen we. Na 2 wedstrijden stonden we gewoon op de 2e plek ongelooflijk.


De laatste wedstrijd was tegen Havoc daar wisten we eigenlijk van te voren al van dat we die niet gingen winnen en dat bleek ook zo te zijn we werden helemaal weggeslagen. Ze hadden ook een moeilijke service die moeilijk op was te vangen, daardoor kwamen ze snel op een grote voorsprong daar konden we niet tegenop. In de kruisfinales verloor ook Hovoc van Haps met bijna de zelfde cijfers als Flash. Al met al een zeer geslaagd toernooi. Naar een sportieve dag waarin we op de derde plaats eindigden gingen we nog een hapje eten bij ’t Centrum in Arcen.

Trainers , coaches en natuurlijk het publiek bedankt en misschien wel tot volgend jaar.

groetjes Angelique en Sanne.

  

Mooie afsluiting jaar 2008: kerst - nieuwjaarstoernooi

 

Op 30 december werd wederom door heren 1 het tradionele kerst-nieuwjaarstoernooi georganiseerd. Dit is onderhand een traditie en werd voor de 8e maal in successie georganiseerd.

Het deelnemersveld telde dit maal een aantal van 42 actief meespelende AV Flash'ers met hun introduce.
De deelnemers werden verdeeld over 7 teams die allemaal 4 wedstrijden moesten spelen om te bepalen wie dit jaar als grote winnaar uit de bus zou komen.

Na een veertiental leuke en spannende wedstrijden kan eenieder op de foto hieronder zien dat de Flash-vuurpijlen met de 1e prijs aan de haal ging.

De Flash-vuurpijlen gingen aan de haal met een team-building pakket speciaal samengesteld door Peter Janssen.

Iedereen van harte bedankt, het was een zeer geslaagde avond. Op naar de 9e editie.

Binnenkort ook op deze site alle gemaakte foto's van onze Flash-fotograaf Liz.

  

Naam ontmoetingsruimte => WIE HELPT ONS

 

Zoals jullie allemaal gezien hebben, is de ontmoetingsruimte bijna klaar. Alleen de inrichting nog…Het mag iets gezelliger, iets meer sfeer. Maar hier wordt aan gewerkt. Ook de voorbereidingen voor de opening zijn in volle gang… En wat zou er leuker zijn dan dat onze ontmoetingsruimte een eigen naam krijgt!

Daarom roepen we al onze jeugdleden op om mee te denken! Heb je een leuke naam? Stuur dan een mail naar: secretariaat@avflash.nl of stop een briefje in de brievenbus op Leeberg 5!

  

 

Dames 1 goed bezig!

 

De concurrenten Asterix en Olsredlem hadden vorige week beide punten laten liggen, waardoor het zicht op de 2e plaats weer wat dichterbij komt.

Na een ietwat saaie wedstrijd vorige week tegen Kessel (misschien wat zwak uitgedrukt), stond nu de wedstrijd tegen VC Athos D3 op het programma.

Op papier een ‘makkelijke’ tegenstander, want ze staan laatste in de poule.

 

Het begin van de wedstrijd was ook redelijk hoopvol. Met name door een zeer sterke servicebeurt van Fabiënne hadden we in no-time een riante voorsprong. De tegenstander had weinig te vertellen en daardoor was het begin van de wedstrijd niet erg spectaculair.

Wel was dit een mooie kans voor Iris om weer eens lekker te volleyballen. Ze werd dan ook gewisseld voor Marijn en deed het erg goed!! De set werd uiteindelijk gewonnen met 7-25!

 

Daarna gingen we er wat makkelijk over denken. Bij Athos ging het beter lopen en wij gingen wat meer fouten maken. Het liep de hele 2e set vrij gelijk op. Jacqueline (die bij het inspelen nog een bloedneus kreeg geslagen door Noortje;) ) werd halverwege de set nog voor Marloes gewisseld. Echter was het weer (onze later tot man of the match uitgeroepen) Fabiënne die er met een super aanval voor zorgde dat de set naar ons werd toegetrokken met een stand van 21-25.

 

De derde set werd er wat gewisseld…Angelique kwam er in voor Noortje die een goede wedstrijd had gespeeld, Marloes nam de taak van Susanne op de midden over en Imke kwam in het veld voor Marijn.

Het begin van de set ging weer vrij gelijk op. Daarna liepen we uit en was ook deze set niet zo heel erg spannend en wonnen we deze met 11-25.

 

De 4e set begonnen we met dezelfde opstelling. We wisten dat we al gewonnen hadden, maar alle punten zijn voor de strijd om de 2e plaats erg belangrijk. Dat laatste punt moest dus ook mee naar Arcen. De hele set speelden we met een kleine voorsprong. Het werd weer tijd voor Iris…weer een goede invalbeurt! De set werd gewonnen met 11-25!

 

Al met al weer een weinig spectaculaire wedstrijd, maar wel 5 punten in de pocket! Volgende week moeten we uit tegen Meterik, maar belangrijker nog…..31 januari spelen we thuis de topper tegen Olsredlem, een direct gevecht om de 2e plaats. Dus kom allemaal kijken!!

  

Voor de echte liefhebber.

 

Collega volleyers.

 

Via de NEVOBO site kwam ik er achter dat je LIVE volleybal kunt kijken op je computer, zowel van de nederlandse competitie als de nationale of internationale bekerwedstrijden en wel via: www.volleybal.tv. Ook samenvatingen van gespeelde wedstrijden op het hoogste nivo zijn te zien. Je moet wel een klein programmaatje downloaden voordat alles werkt, maar dat wijst zich vanzelf als je naar de site gaat.

Groetjes ; Jimmy v/d Goes

 


 


 

Opnieuw winst voor dames 1

Na een weinig spectaculaire wedstrijd van vorige week stond nu de wedstrijd tegen dames 3 van VC Meterik op het programma. Deze meiden staan zevende in de poule, het zou voor ons dus mogelijk moeten zijn van dit team te winnen. Helaas waren we niet helemaal compleet, Fabienne, Iris en Femke konden er deze wedstrijd niet bij zijn. Verder was ons bij aankomst in Meterik al opgevallen dat de zaal niet erg groot was. Herman kon al bijna niet op de banken zitten want dan zat hij al met zijn voeten in het veld?!? Ook was het dak vrij laag en hingen er ringen boven het net. Maar ondanks het gemis van een aantal spelers en een ietwat kleine/lage zaal begonnen we met een goed gevoel aan de wedstrijd.

In de eerste set werden we ons er meteen bewust van dat het dak wel degelijk lager was dan in onze eigen zaal. De eerste bal die aan onze kant gespeeld werd raakte…je raadt het al…het dak. Maar goed, dat hield ons uiteraard niet tegen om toch te proberen ons eigen spelletje op te pakken. We hebben de set gewonnen met18-25.

In de tweede set kregen we het een stuk moeilijker op de een of andere manier. De tegenstander had een aantal zeer goede aanvalsters en daar maakten ze dan ook gretig gebruik van. Wat de tegenstander in deze set wel lukte, en ons niet was om deze harde ballen af te blokken. We liepen steeds gelijk op, maar helaas hebben wij het niet af kunnen maken. We hebben deze set uiteindelijk verloren met 27-25.

De derde set besloot Robin om te wisselen. Op de midden werd Susanne, die de eerste twee sets goed heeft gespeeld, gewisseld voor Marloes. Ook in deze set ging het aardig gelijk op, maar door servicedruk, goede verdediging en een goede aanval vanuit onze kant hebben we deze set kunnen winnen met 21-25.

Aan het begin van de vierde set liepen we meteen al zo’n acht punten uit door een goede servicebeurt van Noortje. Verder hebben we deze set lekker kunnen spelen, waardoor we de tegenstander niet meer echt dichtbij hebben laten komen. Deze set werd uiteindelijk gewonnen met 15-25.

Tijdens deze wedstrijd hebben we dus weer 4 punten kunnen verdienen. Helaas hebben we opnieuw één puntje laten liggen. We hebben ze hard nodig om op de tweede plek te kunnen blijven staan. Volgende week zal het er dan ook om gaan, we spelen dan om 19.00 uur thuis tegen Olsredlem Dames 2 (3e plek in de poule). Het belooft een zeer leuke wedstrijd te gaan worden aangezien het zal gaan om wie er op de tweede plek zal komen te staan! Dus…Kom allemaal kijken!!!

  

Met een snelheid van 1,4285714 punten per minuut

 

Op zaterdag 31 januari stonden de mannen van Phoenix op het menu. De vorige keer hebben we met 3-1 van deze Venrayse heren gewonnen, maar een Phoenix heeft nou eenmaal de irritante gewoonte om uit zijn eigen as te herrijzen zorgvuldigheid was dus geboden.

De mannen uit Venray verschenen met 9 spelers in volle oorlogssterkte. Ons team is ondertussen redelijk gedecimeerd met Henk die niezend en kuchend door zijn rug is gegaan, Willy die in Sri Lanka met Tamil Tijgers aan het stoeien is en Niek waarvan de schouder dusdanig is ontstoken dat hij wel grote hoeveelheden bier, worst en zuurkool op kan tillen, maar volleyballen er voorlopig nog even niet inzit. Gelukkig waren Ton Basten en Pierre Vergeldt bereid gevonden om ons te komen versterken.

We begonnen met Jos als spelverdeler, Pierre en Piet op de buitenkant, Ton en Peter door het midden en Erwin op de diagonaal. Henk zou de rol van coach op zich nemen en stiekem hoopte ik dat hij Ton een aantal keren van positie zou laten veranderen (wacht maar tot ik een keer coach ben…..). Tijdens het insmashen was mij al opgevallen dat de Venrayse aanval weinig voorstelde, dat betekent dan vaak automatisch dat het een meer verdedigend team moet zijn.

Dit leverde een aantal aardige rally’s op waarbij wij vrolijk aan het timmeren waren en de Phoenixen links en rechts over het veld aan het dweilen waren om de ballen te verdedigen. De eerste set duurde dit een punt of 14 en daarna liepen wij gestaag uit en haalden daarna ook vrij vlot het eerste setpunt binnen.

Ook de tweede set kon Venray in ’t begin even bijblijven, maar echt moeilijk kregen we het niet.

Tijdens de derde set begon de tegenstander te roepen dat die ouwe mannen nu toch wel bijna moe moesten worden en nummer 11 kwam op een gegeven moment zelfs vragen of we het niet wat rustiger aan wilden doen. Dit soort opmerkingen werkt als koren op onze molen en Leon begon zelfs na ieder punt te roepen: “Kijk eens hoe moe wij zijn!”. Ondertussen was ik zelf eigenlijk best wel moe, maar durfde ik daar niks meer van te zeggen. In het midden moest hard gewerkt worden want er viel veel af te blokken. Er werd niet hard geslagen door de Venrayse middenspelers, zij moesten het meer van listige prikballetjes hebben, waarbij ze tot mijn grote vreugde keer op keer vergaten dat je die ook minstens net zo listig af kunt blokken.

Na de tweede set ging het snel en hadden we na 70 minuten volleyballen onze 100 punten gemaakt en werd ook Phoenix zonder punten terug over de Maas gestuurd. Na 72 minuten kwam Niek ons vertellen dat zijn schouder te pijnlijk is om nog een horloge te kunnen dragen.

Volgende week wordt het werken voor de mannen van Flash. We moeten tegen Revoc, uit en die gasten staan nog maar één puntje onder ons.

Terwijl ik naar deur liep riep Ton mij nog toe: “Blijf jij maar thuis woensdag!”. Mijn moeder, die in het publiek zat, zei niet dat we goed gespeeld hadden (wat je toch eigenlijk van een moeder zou mogen verwachten), maar dat ze nog nooit een team had gezien dat zo oud is. Bemoedigende woorden. Met knarsende tanden en knieën liep ik naar huis. We zullen ze eens wat laten zien zaterdag!

  

Pupillen van de week op bezoek bij Dames 1

Zaterdag 31 januari 2009.

Pupillen van deze week waren : Ilse Paschke en Anne Herpers. Het was een

heel belangrijke wedstrijd voor dames 1 het ging namelijk om de tweede plek.

Dus voldoende aanmoediging hadden ze ook nodig. Nou deze twee meiden konden

er wat van. Ze hadden zelfs een spandoek gemaakt met :

HUP HUP HUP AV FLASH IS ONZE CLUB. Bij elk punt wat gescoord werd schreeuwden en klapten ze heel enthousiast.

Mede door hun aanmoediging en natuurlijk het goede spel van de Dames hebben ze deze wedstrijd gewonnen. Dus meiden bedankt voor jullie geweldige enthousiasme en heel veel

plezier met jullie nieuwe volleyballen , die gesponsord werden door Lemmen Tweewielers.

 

  

Dames 1 nu DIK 2e!

Zaterdag 31 januari was het zover, dé match om de 2e plaats! De dames van Flash moesten het opnemen tegen de nummer 3 in de poule, Olsredlem. Het zou een spetterende wedstrijd moeten worden, en dat werd het ook. Nou ja, voor Flash dan.

 

En ook deze keer begonnen we weer met 2 super enthousiaste pupillen van de week! Deze week hadden we de eer om samen met Anne Herpers & Ilse Paschke aan de wedstrijd te beginnen. De dames hebben ons geholpen bij het inspelen, zorgden voor een lekker sfeertje tijdens de time-outs & hadden zelfs een spandoek mee! Bedankt dames!

 

Een perfecte start was het echter niet. Want op de laatste dag voor de wedstrijd ging het mis.. Sanne verrekte haar duim tijdens de training! Het was afwachten we het zaterdag met, of zonder onze super diagonaal moesten doen.

Maar gelukkig is Sanne een doorbijter (wat niet altijd even goed uitpakt..), en kon ze zaterdag door niet al te veel bovenhands te spelen gewoon meedoen.

 

Met een overvloed aan publiek begonnen we met de wedstrijd, en we hadden een zeer sterk begin. Vooral de pass kwam goed, en Olsredlem kon maar geen punten scoren. Sanne en Noortje waren ALL OVER THE PLACE om de ballen van de grond te houden, en deze werden dan ook weer lekker afgemaakt aan het net. Ook blokte Marloes er lekker op los! Robin was tevreden (en ja, dat is hoogst uitzonderlijk..).

Setstand, 25 -15 voor Flash.

 

Ook de 2e set begon goed, weer zaten we goed te verdedigen. Maaaaaaaar, jawel hoor.. het kan ook nooit helemaal goed gaan. Daar komt ons inKAK moment weer. Olsredlem begon te scoren, en de setstand laat dat ook blijken. Maar door onder andere een aantal knalballen van Suus wisten we nog te winnen met 25 – 23!

 

De 3e set gingen we er weer volop tegenaan, en deze keer gaven we het niet af! Na een dikke voorsprong gemaakt te hebben kwam Iris het van mij (Fabienne) overnemen. En dit deed ze uitstekend! De set werd dan ook gewonnen met 13 – 25.

 

De 4e en laatste set wilden we ook nog effe in de pocket hebben natuurlijk, want we gingen voor de volle 5 punten. Erg veel moeite hoefden we er echter niet voor te doen, en Robin ging weer wisselen. Femke & Angelique waren de gelukkigen. Angelique kwam erin voor Noortje die deze wedstrijd echt de vliegende spelverdeler uithing, en Femke kwam erin voor Marijn. Ook deze set ging gemakkelijk gewonnen met 12 – 25.

 

Tegen alle verwachtingen in werd deze spannende wedstrijd DIK gewonnen door de Dames van Flash. Nu hebben we een welverdiende zekerheid op de 2e plaats.

 

GROETEN DAMES 1!

 


 

 

 

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.