Wedstrijdverslagen 2011-2012

24-09-2011  Heren 1 gaat direct "ALL ÍN"

Het is al weer een half jaar geleden dat Heren 1 van AV Flash kampioen werd in de tweede klasse!
Wat was dat een mooie afsluiting van een mooi seizoen volleybal!
Wie gedacht had, dat Heren 1 aan de top van haar kunnen zat, moeten we helaas ongelijk geven.

Zaterdag 24 september, onze eerste wedstrijd in de eerste klasse, gaat de boeken in als één van de beste en mooiste wedstrijd van dit complete Heren 1!
Met een selectie van maar liefst 11 spelers begonnen de mannen van Flash aan hun wedstrijd tegen Unitas.
Niet iedereen was fit en niet iedereen was erbij. Ton en Erwin ontbraken en ik had het geluk dat ik ook een goede dag had, zodat ik erbij kon zijn en op de bank mocht zitten. Want het was genieten op de bank! Een fel, sterk en gemotiveerd Heren 1 stond er vanaf het begin!
Unitas, niet compleet, maar wel met 7 en later 8 man aanwezig, werd direct vanaf het begin onze wil opgelegd.
Vechtlust aan beide zijden zorgden voor mooi ralley's die veelal door ons winnend werden afgesloten. Dat we de set overtuigend binnen haalden was het resultaat van 100% inzet van iedereen! Het was niet dat de tegenstander slecht was, integendeel, het was AV Flash dat voor elke bal knokte.

In de tweede set werd er volgens de afspraak gerouleerd en werd Niek voor Daan ingebracht. Mijn zorgen over de pass leek even aan het begin van de tweede set bewaarheid te worden, maar het vertrouwen in het collectief, bleek verdiend groter te zijn! Sterker nog, de achterstand werd omgebogen door goede passes en degelijk timmerwerk! Henk, Pim, Paul, Peter, Niek en Stefan speelden samen een van de mooiste sets!
Vooral de vechtralley met Henk's verdedigend werk was een van de vele hoogtepunten in deze set.

Met 2-0 op het nieuwe digitale scorebord, wisselde Jos in de derde set volgens afspraak door. Daan, kwam er in voor Henk en later in de set zou Piet er in komen.
Maar zover kwam het niet. Peter, die zich helemaal leeg had gespeeld en een prima pot had gespeeld, werd op 10-6 in ons voordeel voor mij gewisseld. Deze voorsprong hielden we lang vast. En met het setpoint binnen handbereik werd de aanval plots niet meer afgemaakt. Unitas kwam terug, maar wij gaven ons niet zonder slag of stoot gewonnen. Om de pass te verbeteren kwam Piet er bij de 24 alsnog voor Niek in, toen deze naar het achterveld moest.
Door onze "safe" service kon Unitas de side-out makkelijk pakken. Toch kregen wij ook nog twee setpoints, die we helaas niet konden verzilveren. Eigenlijk, door onze eigen fouten, verloren we de set. Maar dat mocht de pret niet drukken, want het team, en dan bedoel ik iedereen, speelde prima!

Dat het vertrouwen in ieders kunnen groot is werd getoond in de laatste set. David en Jos kwamen er in voor Stefan en Paul. En met een nieuwe zes werd vanaf het begin duidelijk dat Heren 1 ontzettend sterk is in de breedte.
Waar we in de voorbereiding tegen Aspargos 2 nog werden afgestraft op onze mentale instelling, toonde Heren 1 nu wat er in hun steekt. Vanaf het begin werd Unitas weer onder druk gezet
en was het Heren 1 dat de klok sloeg. Piet timmerde de steekballen van Jos er met veel smaak in. Pim die de hele pot al op perfect de diagonaal stond te ballen, hamerde nu ook eindelijke zijn ballen in er overtuigend in!
David, die het laatste jaar meetrainde bij Heren 1, speelde een geweldigde set in zijn eerste competitiewedstrijd, Welkom bij Heren 1 David!
En ook Jos, die terug moest komen van een spierblessure, gaf de ballen (vooral op de midden :-) ) als gegoten! Kortom, deze set werd ook weer met de juiste instelling, werklust en plezier binnengehaald, waardoor de eerste westrijd van het seizoen met 3-1 werd gewonnen!

Dat dit een verrassing was bleek zowel op de poulepoel alsmede uit de reactie van het publiek. Zij hadden genoten en waren verbaasd over het niveau wat door dit Heren 1 getoond werd!
Maar niet alleen een zogenaamde "basis 6" haalde dit niveau, het waren alle 11 spelers van Flash die vandaag zich van hun beste kant lieten zien! En dat was mooi!

Heren 1 ging vandaag "All-in" en WON!

Pietje
 


 

24-09-2011  Jongens B starten de competitie met een fraaie overwinning

Zaterdag 24 september 2011 gaat de boeken in als een SUPERDAG voor het kampioenteam van vorig jaar. In Venray werd gespeeld tegen het eerste van de twee B-teams in deze competitie.

Zonder vaste middenaanvallers Jelle en Jan werd vrijdagavond door de jongens zelf het idee aangedragen om met twee nieuwe middenaanvallers te spelen. Pelle en Maikel wilden graag deze positie proberen en dat pakte zeer goed uit.

Pelle bleek de eerste drie sets de gouden aanvaller van Flash te zijn en smeerde alles af. Zelfs de sprongservice lukte tot 4x toe. Maikel bleek, naast goed te kunnen aanvallen, ook goed de opstelling te kunnen regelen. Dat maakte het plan om vandaag Max Z.mee te laten spelen een stuk gemakkelijker.

Onze spelverdelers Max en Jordy bedienden vandaag vooral de midden, iets wat Pelle en Maikel niet erg vonden. De alertheid en het blok van Max was weer goud vandaag.

De buitenaanvallers moesten vandaag vooral aan de bak met hun pass. Venray bleek zeer lastig te kunnen serveren. Toch bleef de schade beperkt, omdat onze concentratie goed was, waardoor we toch de nodige punten maakten.

Tom speelde een perfecte eerste set en nadat bij  Roy de eerste zenuwen weg waren, speelde ook hij een prima wedstrijd. Hugo, die afgelopen week al niet had getraind vanwege zijn armblessure, moest  inde  tweede set al vrij snel de wedstrijd staken omdat de blessure nog steeds aanhield. Voor Tom ideaal dus, om zijn goede spel voort te zetten.

Samen met Marijn zorgde hij in de tweede set voor een perfecte pass en verdediging.

Het moge duidelijk zijn dat de eerste set werd gewonnen, net zoals de tweede en de derde. De vierde set was de beloning voor Max Z, die zijn inzet op training vandaag beloond zag met een perfecte set volleybal! Met twee goede servicebeurten en een paar mooie passes zorgde hij zeker voor 6 punten. Dat het toch nog spannend werd in de vierde set lag mede aan het dipje van enkele serveerders aan onze kant en de scherpte aan het net. Pelle, die een puike wedstrijd had gespeeld, was duidelijk even op en werd gewisseld voor Roy. Samen met Jordy en Maikel werden de laatste twee punten binnen geslagen en kon het weekend pas echt beginnen!

Starten met een 4-0 overwinning in een andere zaal, is echt goed! De opdrachten die vrijdagavond en nogmaals voor de wedstrijd werden opgedragen werden  zeer goed uitgevoerd, waardoor de overwinning des te meer een echte teamprestatie van de bovenste plank is!

Proficiat JB en op naar de volgende wedstrijd!

Auteur: Pietje


1-10-2011  Heren 1 balt goed, maar maakt te veel fouten.

Na een succesvolle start met een voltallige selectie, verschenen we afgelopen zaterdag in de Peel minder compleet aan de start.

Het blessuremonster sloeg afgelopen week genadeloos hard toe: Piet werd in zijn Achilles gebeten, Jos in zijn Lies en ik weer in mijn rechterbeen. Ook de ooievaar besloot vandaag maar eens over Tegelen te vliegen, waardoor Daniel achter moest blijven.
Gelukkig konden David, Erwin en ik mee ballen, waardoor we toch met 9 man konden starten.

De eerste set begonnen we erg sterk. We stonden steeds 3 punten voor totdat we halverwege bij de stand van 16-13 in ons voordeel een complete black-out kregen.
De pass was weg en bleef weg, waardoor we de eerste set verloren.

De hoop om de tweede set weer net zo goed te beginnen als de eerste bleek ijdele hoop. Dezelfde zes bleven op zoek gaan naar de weg omhoog en die werd af en toe gevonden met mooie punten. Maar al snel bleek nu onze verdediging/pass na te laten. Time-outs hielpen helaas niet en een wissel bracht ook niet meer de setwinst.

De derde set werd spannend! Heren 1 vocht vanaf het begin weer voor elk punt en nam zelfs weer een voorsprong. Terraveen kwam er halverwege overheen, maarhad moeite vreder uit te lopen. Ons eindschot was goed, maar werd o.a. verprutst met een servicefout van ondergetekende op 23-21. Daardoor verloren we alweer (net zoals de eerste) een goedgespeelde set op basis van onze eigen fouten.

De vierde set moest het dan maar worden om onze meegereisde supporters toch te belonen vooor hun urenlange rit en zit.
Net zoals set 1 en 3 begonnen Heren 1 weer sterk aan de set. En net zoals in set 3 kwam Terraveen weer bij en ging er over heen. Echter, nu was het de felheid en de positieve wil om "gvd" te winnen die bij Heren 1 de doorslag gaf. Na de time-out ging Flash er op en er over.

De set en het punt werd verdiend gepakt, maar het voelde als te weinig.
Het wordt in iedersgeval een leuke revanche in Arcen tegen een leuk team uit Odiëlenberg.

Tot zaterdag in Arcen

want dan volgt de clash van de tweede klasse kampioenen Flash en Asterix.

Pietje

Oja, de ooievaar bezorgde Daan en zijn vriendin Wendy een knappe dochter: Evi.


9-10-2011  Jongens B speelt sterk in Meijel. 

Na de geslaagde openingswedstrijd in Venray, volgde zaterdag eindelijk de tweede wedstrijd voor onze jonge mannen.
Het team was bij lange na niet compleet, maar dat mocht geen probleem zijn, want het individuele niveau van alle B-spelers is erg hoog.
Vandaar ook dat Maikel vandaag op de spelverdeling stond en dat deed hij samen met Jordy perfect!
Jan en Jelle speelde hun eerste wedstrijd op de midden. Het meegereisde publiek en onze bank genoten van hun goede inzet op alle fronten. Zowel serverend, aanvallend als verdedigend waren onze langste mannen goed bezig. Het blok dat we vrijdag nog extra aandacht hadden gegeven bleek nog goed in he geheugen van deze mannen te hangen, Jan en Jelle blokten heel wat af.
De buitenaanvallers Pelle, Marijn, Hugo en MaxZ waren goed bezig aan de buitenkant. Zij verzorgden een mooie pass en kregen gelukkig ook nog wat setups om zo lekker aan te kunnen vallen.
Over de setstanden kunnen we snel, want zo snel ging het ook! Vooral als Jelle aan service was. Hij heeft zeker 20 punten bij elkaar geserveerd.
25-10, 25-16, 25-16 en 25-12
De winst van vandaag heeft alles te maken met de juiste inzet tijdens de wedstrijd EN tijdens de training.
De jongens leren de patronen nu snel en gaan iedere week verder vooruit.
Vanaf komende week mag er elke week een speler een uur extra meetrainen bij Heren 1.

Tot volgende week bij onze eerste thuiswedstrijd.

Alleen jammer dat ik er dan niet bij kan zijn, omdat Heren 1 dan in Helmond moet spelen om 19.00u

Pierre


9-10-2011   Heren 1 stelt Arcense Poulepoelers in het gelijk Heren 1 stelt Arcense Poulepoelers in het gelijk

Buiten Arcen werd er niet in geloofd, in een overwinning voor het Arcense vlaggenschip, maar in Arcen wisten ze wel beter.
Asterix, een oude bekende uit de tweede klasse, werd tijdens de laatste confrontatie enkele jaren geleden thuis verslagen door AV Flash.
En vandaag zou het niets anders worden. Met een redelijk fitte selectie, dat heet 6 fitte en 4 half fitte begon Heren 1 zeer geconcentreerd aan de wedstrijd.
Goede servicedruk bracht direct een voorsprong en onze pass zorgde voor genoeg verdeelopties voor Stefan.
De eerste set werd dan ook gewonnen op basis van ons verzorgde spel.
De tweede set beloofde een kopie te worden van deze eerste, echter ons terra-dipje kwam weer boven drijven en kostte ons de set.
Asterix had haar eerste set van de competitie gewonnen en wilde meer. Ze begonnen goed aan de derde set en namen een ruime voorsprong.
Door goede coaching van onze kant kwam de rust weer terug in ons spel en werden opeens weer de side-outs en de ralley's gewonnen.
Met een flinke portie inzet van iedereen werd Asterix weer met de rug tegen de muur gezet en gingen we erop en erover.
De derde set ging verdiend naar Flash en kon zich zo gaan opmaken voor, hopelijk, de laatste set.
Heren 1 begon voortvarend, een 7-punten voorsprong werd opgebouwd. Echter er was geen sprake van uitspelen, Asterix gaf zich niet gewonnen en knokte voor elk punt. De voorsprong van Flash werd kleiner en kleiner, en het werd echt spannend boven de twintig. Flash gaf de voorsprong uiteindelijk zelf uit handen, want het werd 24-24 ipv 25-23.
Toch maakte mighty schijnaanvaller Niek het belangrijkste punt van deze set door de 25-24 er in te hakken vanuit de midden. Het 26-ste punt werd vechtend in stijl binnengehaald en de overwinning was een feit!

Een teamprestatie van formaat! Piet en Paul speelde deze wedstrijd alsof ze de jongste van het team waren, zeer goed en vooral foutloos! Met Henk, Ton en Daan op de
buiten was er vandaag een goede pass, alerte verdediging, maar vooral lekkere aanval. En door het ontbreken van Jos kon Stefan 4 sets lang lekker de ballen verdelen en met zijn venijnige
service de nodige punten scoren. Gelukkig kon ik vandaag zelf ook nog een enkel blok zetten en me in de verdediging uitleven. En Erwin, bijna fit, had vandaag gewoon gelijk, want dat heeft een winnende coach!

Het kratje Hertog Jan van Henk smaakte zeer goed na afloop en Paaf zal ons wel gemist hebben.

Heren 1 nestelt zich na 3 wedstrijden in de subtop en geniet van deze positie, maar maakt zich verder geen illusies.
Want volgende week gaan we op bezoek in Helmond alwaar we kampioenskandidaat Polaris treffen.
Deze versloegen dit weekend medekoploper ActiveRooy en zijn vanaf vandaag dus solo-koploper.

In ieder geval heeft Heren 1 de eerste 3 wedstrijden lekker gespeeld, en dat TELT!

Met sportieve groet,

Pietje


 15-10-2011 Heren 1 dicht bij ministunt in de tweede set.

Iedereen wist dat we vandaag zouden gaan verliezen, alleen de manier waarop was nog niet bekend.
VC Polaris en Shock zijn dit jaar de teams die voor het kampioenschap gaan. En dat Polaris het meent bleek al direct in de eerste set.
De service en pass van AV Flash, die vorige week thuis bijna 100% was liet het al direct afweten.
Beginnen met een servicefout is nooit goed en daarna was het direct boembam. Het ontbrak Flash niet aan inzet, maar aan scherpte. De eerste set was dan ook binnen 10 minuten afgelopen.

De tweede set werd echter anders aangepakt. Tactisch kwam iedereen op de juiste plaats te staan zodat we het Polaris zo moeilijk mogelijk konden maken. Daar hadden de mannen duidelijk niet mee gerekend. Flash liet nu eindelijk zijn echte gezicht zien en vocht voor elk punt. We kregen een mooi voorsprong van 6-2 en hielden deze tot aan de 20 vast.
Polaris voerde de druk op en had het geluk dat de scheids nu twee punten in hun voordeel besliste. Het leek Flash te breken  en dat deed het uiteindelijk ook.

De derde set bleef het spel van Flash lange tijd op hetzelfde niveau, alleen was er nooit een voorsprong. Polaris heerste over de service en als de ralley er was, speelde Flash zeer goed mee. Echter hun servicedruk bracht het verschil, en met namen in de vierde set. Ik geloof Heren 1 vandaag wel 10 service-aces om de oren heeft gekregen en dat is een unicum!
Het vertelt wat over hun service, maar ook over onze pass!

Heren 1 haalde vandaag, op set 2 na, duidelijk niet het getoonde niveau van de afgelopen weken. En dat is knap dat Polaris dat voor elkaar heeft gekregen.
Pluspunt voor Heren 1 was vandaag de rentree van Erwin. Hij speelde set 3 en 4. Dus over twee weken hebben wij waarschijnlijk ook weer een compleet fitte selectie, als de nieuwe blessure van Peter mee blijkt te vallen.

Tot over twee weken in Baarlo.

Met sportieve groet.

Pietje


29-10-2011 Jongens B pakt verdiend de winst in een mooie wedstrijd.

In Horst werd het aanstormend talent van Flash leuk verwelkomt door Hovoc.
Al direct van te voren kregen de jongens waardebonnen voor na de wedstrijd, een leuke geste.

Het inspelen verliep prima en de tribunes stroomden vol met Arcense fans.

De eerste set werd dan ook onder luid gejuich binnen gehaald.
De tweede set ging een stuk gemakkelijker, wellicht te gemakkelijk omdat we de derde set de concentratie te veel verloren.
Ondanks wissels bleven de persoonlijke fouten helaas de kop opsteken en verloren we terecht de set.
De vierde set werd spannend. We kwamen alweer snel achter en moesten nu echt aan de bak. Time-outs en wissels leidden naar de juiste balans en het team begon erg goed te draaien. De set werd vervolgens goed uitgespeeld.

Doordat we vandaag verloren lopen de nummer 1 en 2 iets verder uit. Maar dat is niet erg, want we moeten nog tegen deze teams spelen, uhh winnen ;)

Tot de volgende keer

Pierre
 


29-10-2011 Heren 1 Best of the Rest na winst op Tupos

Er staat op dit moment geen maat op Polaris en Shock. Maar ook Venray en Venlo zijn verdomd lastige tegenstanders die in de top mee kunnen draaien.
De kraker tussen Venray en venlo werd vandaag in het voordeel van de Rooyse Activielingen beslist, blijkbaar in een sporthal van nog meer internationale allure dan die in Venlo staat.

Maar zo kon het dus gebeuren dat Heren 1 de achterstand op Civitas goed kon maken.
Een overwinning op Tupos was dan wel een vereiste. AV Flash was vandaag weer eens overcompleet. Zo compleet zelfs dat we met z'n  elven of zelfs twaalven waren. En dan was Ton er niet eens bij.

We hadden vandaag wat goed te maken voor en met  ons zelf. Want twee weken geleden werden we duchtig afgesjmeerd in Helmond, doordat onze pass het liet afweten.
Al in de eerste set bleek dat de traingen duidelijk hadden geholpen. Er stond weer een "oud" vertrouwd Heren 1. De pass liep als een trein en Flash donderde binnen no-time naar de set winst.

Never change a winning team, en vooral na de eerste set niet, dus werd er vrolijk verder gebald met dezelfde 6. Tupos begon duideljk meer tegenstand te bieden maar bleef ongelukkig in de afwerking en sloeg te veel uit. Flash kwam voor en bleef voor! Pim hakte het laatste punt binnen door hard via het blok te slaan: 25-23.

De derde set kwam Jos voor Stefan. Alls liep op rolletjes (10-4) totdat het in een keer haperde. Het werd onrustig en Tupos rook bloed (10-10) . Flash passte wel super, maar de aanval werd niet meer gescoord!!!! Heel jammer. Time-outs mochten deze set niet helpen en Tupos mocht een punt op haar conto bijschrijven.

Voor de vierde set werd doorgewisseld en kwam de helft van de bank in het veld. David en ik vervingen Henk en Paul op de midden. Pim ging naar de diagonaal en Daan en Henk naar de buiten.
Met veel energie werd direct een voorsprong afgedwongen. De verdediging klopte als een bus en er viel niets op de grond. Halverwege de set kwam Niek er weer in en mocht de set met de "jongst" mogelijk opstelling van Heren 1 beëindigen.

Via 18-9 werd het uiteindelijk 25-17 voor Flash en was de derde overwinning een feit! Thuis ongeslagen, maar uit dus nog alles veloren.
Door deze winst klimmen we naar de 4-de plaats en staan 3 punten voor op Civitas, waar we komende zaterdag op bezoek gaan.

Eens kijken of er iemand is die onze eerst uitzege durft te poelen!

Best of the Rest

Pietje

Klik hier voor de foto's.>>
 

 

Team Wedstrijden Punten
1 Polaris  6 28
2 ActiveRooy 5 19
3 Shock '82 3 15
4 AV Flash 5 13
5 Terraveen 4 11
6 Civitas 5 10
7 Unitas 4 8
8 Achilles 4 7
9 Hovoc 4 5
10 Asterix 4 2
11 Tupos 4 2


 

5-11-2011 De opdracht was simpel: Goed serveren!

En dat werd er gedaan, wellicht te goed. Want van enige wedstrijd was nooit een sprake. Alleen de eerste set heeft het team helemaaleen keer rond kunnen draaien. De overige sets waren onze Jongens gewoon weg te goed.

De ballen die Aspargos terug speelde werden 100% verdedigd en vervolgens super afgemaakt. Ook ons blok maakte veel punten vandaag, vooral op de midden en buiten.

Goede gedaan Jongens! Tom volgende week aanvoerder! Proficiat!

Komende zaterdag is dan eindelijk de toppper in Panningen tegen de koploper!

We hebben er zin in!!!!

 

 

5-11-2011 Heren 1 verslaan Galactico's in eigen Arena (update pouleversie)

Heren 1 van AV Flash is HOT op dit moment. Je zou kunnen spreken van een trendig topic op twitter. Met een gemiddelde leeftijd van rond de 45 handhaaft dit team zich buiten verwachting goed in de eerste klasse F.

Een selectie van 13 man blijkt geen overbodige luxe te zijn, aangezien er vandaag nog maar 9 over waren. Waarvan er  3  zelfs nog de vraag was of ze wel fit waren! 

Civitas Heren 2, eigenlijk Heren 4 in de volksmond, ofwel Galactico's voor intimi, waren op deze zonnige warme lentedag in november onze gastheer. Een sympathiek team dat zich ten doel stelt het handjeklap uit te bannen en de scheids met het nodige Venloos respect te behandelen.

Heren 1 startte furieus en kwam ver voor, heel ver!  Alles lukte en elk punt werd binnen gemept. Maar net zoals vorige week tegen ActiveRooy kwamen de Galactico's terug. Door twee goede service beurten aan Venloose kant en een inkakkende pass bij Flash gebeurde het onwaarschijnlijke. Civitas kwam terug in de set en ging erop en erover! De hele set voor gestaan en dan nog verliezen. Een zure pil. 

 Zo worden sets gewonnen in Venlo, werd er nog geroepen. Auw.

Maar de revanche van Heren 1 was zoet. De tweede set kwam Erwin er in en ging Pim hameren op de buitenkant.. Deze set kakte Heren 1 niet in en pakte eindelijk de verdiende setwinst.

Set drie ging precies hetzelfde, AV Flash  was heer en meester en Venlo moest zijn meerdere erkennen in AV Flash.

Erwin moest er in de vierde set uit, zijn blessure speelde te veel op, zodat Pim weer diagonaal ging spelen. Venlo liep deze set snel uit, maar Heren knokte zich echt terug in de set en wilde deze set pakken! Zo werd het toch nog 14-14. Maar vanaf daar liep Venlo weer uit en met een paar uitballen van oa ondergetekende en de Hammerman ging de set naar Venlo. Ietwat Poulepoelers Pietje en Hammerman, niet slecht uit kwam.

Deze hadden namelijk allebei 3-2 voor Flash gepouled en gaven vol gas in de vijfde set!  Samen met Peter, Henk, Daan en Stefan (de  basisopstelling) werden de Galactico's afgesjmeerd!

Want de vijfde set ging enerverend van start. De telster was nog de opstellingen aan het opschrijven terwijl de scheids al voor de eerste ralley floot. Civitas won deze rally, maar zag dat de scheids deze moest annuleren omdat de telster dus nog niet klaar was. Met veel ongenoegen werd dit door het Venloose team aan de scheids kenbaar gemaakt. Het was dus weer 0-0 en nu was het Flash dat het eerste punt won. De pot aan Venloose kant begon langzaam te koken. Flash maakte punt na punt en bij een 3-1 een voorsprong plofte de deksel van de kookpot en riep de venloose coach de mooiste verwensingen naar de Scheids. Deze trok, zo bleek de gele kaart, maar het publiek zag de rode, aangezien de kaarten op elkaar geplakt zaten. Geen extra punt erbij dus voor Flash, aangezien iedereen (op de scheids na) de kleur rood zag. Flash bleef bij de les en scoorde ook de volgende punten! De galactico's die niet van klappen houden, klapten en zongen nu vol met Flash mee. 
Flash trok nu vol door en verdedigde de ene na de andere aanval van Civitas. De punten blven binnen stromen en tijdens de time-out werd alsnog het punt aan Flash toegekend, nadat verhaal was gehaald bij de scheids over de kleur van de kaart.

Na de kantwissel van 8-1 in Arcens voordeel was er voor de Heren geen vuiltje aan de lucht. Hardhitter 25 van Civitas maakte nog enkele punten maar ging uiteindelijk onder in zijn eigen fouten. Het team trok nog feller van leer tegen de scheids, maar deze hield de kaarten verder op zak. 
Daan scoorde het laatste punt met een listig slapshotje en de winst was binnen. 

Heren 1 vergroot daarmee de voorsprong op Civitas en blijft ook voor de komende week weer Best of the Rest

Volgende week dan de volgende topper in deze legendarische poule. 

Want nummer 3 ActiveRooy won van nummer 2 Shock  en is vanaf heden dus de nieuwe nummer 2.

Thuis ontvangen wij dan de PoelPoulers van ActiveRooy! We verheugen ons nu al op deze pot en op de poule!

Pietje
 


12-11-2012 Er kan er maar één de winnaar zijn!

En dan is het eindelijk zaterdagavond, eerst nog even in de zaal naar de wedstrijd van de meiden kijken en dan zijn wij aan de beurt. Vanuit de zaal horen we dat onze tegenstander van vandaag, titelkandidaat ActiveRooy uit Venray, ook is gearriveerd. Luidkeels laten ze weten dat ze vandaag de oude mannen van Flash wel eens even op zullen gaan rollen. Alleen hun opstelling is nog niet bekend. Dus wordt er volgens Galactico's gebruik, geloot! De rugnummers worden op papiertjes geschreven en wordt er een opstelling geloot. Maar wanneer de jonge mannen zijn uitgedold blijkt het toch de trainer van Venray te zijn, die de basiszes het veld in stuurt.


Aan Arcense zijde wordt er al gegniffeld, waar hebben we dit eerder gezien en gehoord?! (Er stond notabene in hun wedstrijdverslag van vorige week dat AV Flash en ik citeer 'een niet te onderschatten team' zou zijn.) Waar waren ze nu dan mee bezig
Het blijkt nog een extra stimulans te zijn om er vol voor te gaan. Met een bijna voltallige en fitte selectie wordt er vandaag gestart met de basiszes waarmee in Venlo ook twee sets werden gewonnen. Erwin en Stefan op de diagonaal, Daan en Pim op de buiten en Peter en ik op de midden. Jos, Paul, Piet, Ton en Henk hebben de lastige taak om zich warm te houden.
Net zoals vorige week hebben de mannen van Flash weer een super start. ActiveRooy wordt overdonderd en hun coach moet al direct bij een stand van 7-2 naar een time-out grijpen.
Een time-out die zijn uitwerking qua scoreverloop niet mist. ActiveRooy gaat niet beter spelen maar wint toch een hele boel punten omdat Flash de side-out vergeet te scoren. ActiveRooy lijkt aan het langste eind te gaan trekken, maar ondanks drie gemiste setpunten, gaat de set uiteindelijk met hard knokken toch verdiend naar Flash. Flinke vreugde in het Arcense kamp en beteuterde gezichten aan de overkant.

Set twee werd gespeeld aan de kant met de meeste Arcense Fans. Een nieuwe trend die de laatste weken duidelijk te bespeuren is, is dat er meer en meer mensen komen kijken naar de mannen van Flash. De Dames trekken al jaren volle zalen, maar die oude mannen van Flash. Tsja iedereen kent die wel zo'n beetje en heeft ze vroeger wel zien spelen in hun 'beste' jonge jaren. Maar zoals nu, dat de zaal steeds voller en voller wordt, lijkt het erop dat de 'beste' jaren volgens onze supporters toch echt nu zijn.

Het feest in de Arcense Arena ging de tweede set dan ook gewoon verder. AV Flash was de tweede set heer en meester en timmerde en blokkeerde het ene na het andere punt bij elkaar. Blijkbaar had het lot aan Venrayse kant bepaald dat er flink overlegd moest worden met de scheids tussen de ralley's door, waardoor poulepoeler ActiveRooy4 (die overigens nog harder kan meppen dan Civitas25) wel een kopje thee verdiend had. Maar wanneer het volley dan weer mocht spreken, was het Flash die deze taal perfect beheerste. Met 25-14 werd ActiveRooy de neus op de feiten gedrukt.

De derde set ging Flash verder met de winnende opstelling, maar wisselde Venray van opstelling. Dit bleek goed uit te pakken voor Venray. Flash bleek deze set niet al te scherp. Gedurende set werd er aan onze kant gewisseld en moest Peter rust gaan nemen ivm zijn knieblessure. Paul kwam er in en Flash ging gewoon verder. Hoewel we lang bij konden blijven maakte ActiveRooy door een goede servicebeurt een einde aan de set.

Erwin was er na de set nog redelijk goed aan, maar drie sets is op dit moment toch nog echt het maximum. Pim mocht de vierde set dus op de diagonaal gaan rammen. Henk en Daan op de buiten en Paul en ik op de midden. Een spannende vierde set begon. Ook Poulepoeler Ruud kwam vandaag kijken naar de mannen van Flash. Met de luide aanmoedigingen van poulepoeler 'de Smalle' en het publiek had Heren 1 duidelijk een zevende man.
Het was stuivertje wisselen de gehele set. Venray wilde niet verliezen, maar Arcen kon niet verliezen.
Spannend, spannend en nog eens spannend. 21-18 voorsprong voor Flash werd 21-21, 22-22, 23-23, 24-23 en toen BAM 25-23. Het dak ging er af!

Er kan er maar één de winnaar zijn en in Arcen is dat  Heren 1

Een heerlijke avond (met Hertog Jan) volgde en een dikke vette glimlach op de zondagmorgen! 

Op naar de volgende topper. Volgende week moeten we uit tegen Shock. Een rechtstreeks duel om plaats 3 tussen de nummers 3!

Ik heb er nu al zin!

Tot volgende week

Pietje

 


19-11-2011  Angel uit Arcense Aanval

Eindelijk is het dan 3 december 2011, de hoogste tijd voor een legendarische veldslag tegen het legioen van Achilles uit Beugen. 

De laatste clash op Arcense bodem datereert alweer uit 2008. Van de soldaten die toen Achilles versloegen zijn vandaag de dag alleen nog maar Pim, Daan en ik over. Het huidige legioen van Hertog Jan is, vergeleken met 3 jaar geleden, versterkt met oudgedienden en doorgewinterde soldaten als Paul, Henk, Jos en Erwin. Mannen die  weten hoe veldslagen gewonnen worden. Maar het legioen bestaat ook uit nieuwe helden, zoals de jonge David, die dit jaar voor het eerst met het legioen meegaat.

Het probleem van het Arcense legioen is op dit moment de inzetbaarheid. Enkele soldaten hebben gedurende de vele veldslagen vervelende wonden opgelopen, die maar moeilijk willen genezen. Het oplappen van van het Arcense legioen wordt verzorgt door Soldaat Pim. Hij runt een lucratieve handel in speedypillen, waarmee de pijn enkele uren uit het lichaam verdwijnt. Precies lang genoeg voor een veldslag.

Onder luid trompetgeschal en zware tromslagen maken beide legioenen zich op voor de eerste slag. Een enkele soldaat waant zich zelfs sexy en het massaal toegestroomde voetvolk kllimt in de omringende bomen langs het Slaterse veld. 
 
De veldslag staat onder leiding van een grote roze vogel die vanuit de lucht een oogje in het zeil houdt. Dat deze vogel van boven niet alles goed kan overzien wordt al snel duidelijk. Deze veldslag tussen Arcen en Beugen dient sportief volgens onze 'eigen verbonden' regels te verlopen. Soldaat Louk en Soldaat Erwin geven duidelijk en sportief aan wanneer een slag door de tegenpartij gewonnen wordt; in oorlogstijd een unicum!  
De Beugense soldaten blijven gedurende de eerste tien minuten van de slag lang de bovenhand voeren. Vlijmscherpe aanvallen van hun Diagonalus leggen de zwakke plekken binnen de Arcense verdediging bloot. Wanneer de verdediging van het Arcens legioen eenmaal staat, volgen ook de punten. Achilles wordt met een sterk slotoffensief verslagen, waarmee Arcen de eerste slag wint.
 
Nadat de soldaten weer zijn opgepept, begint de tweede slag. Het Arcense legioen kan vertrouwen op haar verdediging en de stormrammen doen aan het front hun werk. Er wordt flink wat land veroverd, maar daarbij wordt een flank over het hoofd gezien. Achilles maakt hiervan slim gebruik en weet zo flink in te hakken op onze verdediging.  
Eenmaal op Arcens grondgebied aangekomen worden er razendsnel muren opgetrokken door het Beugense legioen. Wat Hertog Jan en zijn mannen ook proberen, de muren blijven heel lang staan en verschillende stormrammen worden er op kapot gebeukt. 
Een nieuwe slinger-tactiek brengt de ommekeer, in plaats van beuken op de muur gaan de kogels er nu overheen. Dit slaat  grote kraters in hun achterveld en de stand wordt precies op tijd gelijk getrokken: 23 - 23. De genadeklap wordt echter niet uitgedeeld door het Arcense legioen, want door goed verdedigingswerk van Achilles winnen zijn nu deze slag en is de strijd, terecht, in balans.
 
Dit is toch wel een gevoelige slag voor het Arcense legioen. De wonden bij de Arcense soldaten laten zich niet 1-2-3 helen voor het begin van de derde slag. Hierdoor zit bij aanvang van de slag nog iedereen in de verzorgingstent (5-0) en kan  Achilles vrij doormarcheren tot aan deze  tent (10-2).
Net voordat de tent helemaal omgesingeld is, zien soldaten Pim en Erwin hun kans schoon. Zij breken ongezien door de Beugense linie heen en veroveren stukje bij beetje land terug. Achilles probeert de verzorgingstent nog plat te branden, maar dit mislukt door bluswerk van binnenuit. Stuk voor stuk komen de Arcense Soldaten terug het slagveld op en wordt Achilles van het Arcens grondgebied verdreven. De aanvallen uit het Arcense kamp worden uitgebreid, waardoor Soldaten Pim en Erwin er niet meer alleen voor staan. Gezamelijk wordt er één front gevormd en wordt alsnog deze slag van Achilles op Trojaanse wijze gewonnen.
 
Nu is het Beugense kamp zwaar aangeslagen. De hospik draait overuren. Hertog Jan besluit met dezelfde soldaten het laatste slotoffensief in te zetten. Vanaf het begin ruiken de Arcense mannen Beugens bloed. De zege zal de onze zijn. Met een laatste tegenstoot probeert Achilles het naderende onheil nog af te wenden, maar dit mag niet meer baten. Soldaat Henk deelt de genadeklap uit; met een ferme gooi landt zijn speer in de hiel van Achilles. Met een laatste wanhoopsdaad wordt de speer er nog wel uitgetrokken, maar is het noodlot niet meer af te wenden. 
 
Hertog Jan en de zijnen winnen deze vierde en beslissende slag en zien hun Trojaanse aanval omgezet worden in Victory.
 
Na de uitputtende veldslag wordt onder het genot van een verkoelend drankje, vernoemd naar de overwinnaar, de vriendschap tussen Achilles en Hertog Jan beklonken en keert de vrede terug.
 
We zien er naar uit Achilles weer te mogen begroeten in 2012, maar dan op Arcens grondgebied.
 
Op naar de volgende battle
 
Soldaat Pietje
 

Wat een stunt had kunnen worden, liep uit op een kleine teleurstelling.
De uitwedstrijd tegen nr.3 Shock was op papier een heuse kraker. Echter bij Flash kraakte het op een totaal andere manier. Iedereen maakte vandaag net iets te veel persoonlijke fouten op ongelegen momenten waardoor goed en slecht spel snel werd afgewisseld. En eenmaal boven de twintig  speelden we precies zoals het seizoen dat van ons verlangd; als sinterklaas.

Op deze manier ging elke set verloren en dat was wel even frustrerend. Maar als we snel relativeren en dat kunnen we tegenwoordig toch wel een beetje, weten we dat we het toch wel goed gedaan hebben. 

De poule wordt weer een stuk spannender na dit weekend! Civitas komt met ons op gelijke hoogte en Asterix zet hun bam-bam zegereeks voort tegen Terraveen en gaan deze voorbij.

Polaris verslikt zich een set tegen Unitas, waardoor dit team hier een belangrijk punt heeft  gepakt.
Nu we tegen de top drie gespeeld hebben, maakt Polaris op mij de meeste indruk, daarna toch ActiveRooy en dan Shock. Maar Asterix blijft toch de verrassing, na hun zeer matige seizoensstart zijn deze nu duidelijk de goede weg ingeslagen en jagen nu op ons. 

Wat een leuke poule!

Volgende week ontmoeten we de oude vrienden uit Beugen en gaan we eens kijken hoe het dan met het Vlaggenschip van AV Flash gesteld is. Tijd voor een vette revanche op ons zelf!

Groetjes

Pietje


10-12-2011  Hertog Jan legioen verslaat Achilles met Trojaanse aanval  

Eindelijk is het dan 3 december 2011, de hoogste tijd voor een legendarische veldslag tegen het legioen van Achilles uit Beugen. 

De laatste clash op Arcense bodem datereert alweer uit 2008. Van de soldaten die toen Achilles versloegen zijn vandaag de dag alleen nog maar Pim, Daan en ik over. Het huidige legioen van Hertog Jan is, vergeleken met 3 jaar geleden, versterkt met oudgedienden en doorgewinterde soldaten als Paul, Henk, Jos en Erwin. Mannen die  weten hoe veldslagen gewonnen worden. Maar het legioen bestaat ook uit nieuwe helden, zoals de jonge David, die dit jaar voor het eerst met het legioen meegaat.

Het probleem van het Arcense legioen is op dit moment de inzetbaarheid. Enkele soldaten hebben gedurende de vele veldslagen vervelende wonden opgelopen, die maar moeilijk willen genezen. Het oplappen van van het Arcense legioen wordt verzorgt door Soldaat Pim. Hij runt een lucratieve handel in speedypillen, waarmee de pijn enkele uren uit het lichaam verdwijnt. Precies lang genoeg voor een veldslag.

Onder luid trompetgeschal en zware tromslagen maken beide legioenen zich op voor de eerste slag. Een enkele soldaat waant zich zelfs sexy en het massaal toegestroomde voetvolk kllimt in de omringende bomen langs het Slaterse veld. 
 
De veldslag staat onder leiding van een grote roze vogel die vanuit de lucht een oogje in het zeil houdt. Dat deze vogel van boven niet alles goed kan overzien wordt al snel duidelijk. Deze veldslag tussen Arcen en Beugen dient sportief volgens onze 'eigen verbonden' regels te verlopen. Soldaat Louk en Soldaat Erwin geven duidelijk en sportief aan wanneer een slag door de tegenpartij gewonnen wordt; in oorlogstijd een unicum!  
De Beugense soldaten blijven gedurende de eerste tien minuten van de slag lang de bovenhand voeren. Vlijmscherpe aanvallen van hun Diagonalus leggen de zwakke plekken binnen de Arcense verdediging bloot. Wanneer de verdediging van het Arcens legioen eenmaal staat, volgen ook de punten. Achilles wordt met een sterk slotoffensief verslagen, waarmee Arcen de eerste slag wint.
 
Nadat de soldaten weer zijn opgepept, begint de tweede slag. Het Arcense legioen kan vertrouwen op haar verdediging en de stormrammen doen aan het front hun werk. Er wordt flink wat land veroverd, maar daarbij wordt een flank over het hoofd gezien. Achilles maakt hiervan slim gebruik en weet zo flink in te hakken op onze verdediging.  
Eenmaal op Arcens grondgebied aangekomen worden er razendsnel muren opgetrokken door het Beugense legioen. Wat Hertog Jan en zijn mannen ook proberen, de muren blijven heel lang staan en verschillende stormrammen worden er op kapot gebeukt. 
Een nieuwe slinger-tactiek brengt de ommekeer, in plaats van beuken op de muur gaan de kogels er nu overheen. Dit slaat  grote kraters in hun achterveld en de stand wordt precies op tijd gelijk getrokken: 23 - 23. De genadeklap wordt echter niet uitgedeeld door het Arcense legioen, want door goed verdedigingswerk van Achilles winnen zijn nu deze slag en is de strijd, terecht, in balans.
 
Dit is toch wel een gevoelige slag voor het Arcense legioen. De wonden bij de Arcense soldaten laten zich niet 1-2-3 helen voor het begin van de derde slag. Hierdoor zit bij aanvang van de slag nog iedereen in de verzorgingstent (5-0) en kan  Achilles vrij doormarcheren tot aan deze  tent (10-2).
Net voordat de tent helemaal omgesingeld is, zien soldaten Pim en Erwin hun kans schoon. Zij breken ongezien door de Beugense linie heen en veroveren stukje bij beetje land terug. Achilles probeert de verzorgingstent nog plat te branden, maar dit mislukt door bluswerk van binnenuit. Stuk voor stuk komen de Arcense Soldaten terug het slagveld op en wordt Achilles van het Arcens grondgebied verdreven. De aanvallen uit het Arcense kamp worden uitgebreid, waardoor Soldaten Pim en Erwin er niet meer alleen voor staan. Gezamelijk wordt er één front gevormd en wordt alsnog deze slag van Achilles op Trojaanse wijze gewonnen.
 
Nu is het Beugense kamp zwaar aangeslagen. De hospik draait overuren. Hertog Jan besluit met dezelfde soldaten het laatste slotoffensief in te zetten. Vanaf het begin ruiken de Arcense mannen Beugens bloed. De zege zal de onze zijn. Met een laatste tegenstoot probeert Achilles het naderende onheil nog af te wenden, maar dit mag niet meer baten. Soldaat Henk deelt de genadeklap uit; met een ferme gooi landt zijn speer in de hiel van Achilles. Met een laatste wanhoopsdaad wordt de speer er nog wel uitgetrokken, maar is het noodlot niet meer af te wenden. 
 
Hertog Jan en de zijnen winnen deze vierde en beslissende slag en zien hun Trojaanse aanval omgezet worden in Victory.
 
Na de uitputtende veldslag wordt onder het genot van een verkoelend drankje, vernoemd naar de overwinnaar, de vriendschap tussen Achilles en Hertog Jan beklonken en keert de vrede terug.
 
We zien er naar uit Achilles weer te mogen begroeten in 2012, maar dan op Arcens grondgebied.
 
Op naar de volgende battle
 
Soldaat Pietje
 
(Met 4 speedy's, dus een speedyfan) 

Heren 1 halverwege de competitie

Een mooie tussenstand in de poule van Heren 1.

Alle teams hebben nu 10 wedstrijden gespeeld en we zijn dus halverwege.

Polaris staan ruim alleen op kop en gaan voor het kampioenschap
De nummers 2+3 Shock en ActiveRooy zullen flink aan de bak moeten om tweede te worden of zelfs eerste!

Plaats 4 t/m 7 is de mooie middenmoot die wij op dit moment mogen aanvoeren.

Plaats 8 t/m10 is wel veilig (ik geloof dat die geen PD spelen, maar weet dit niet zeker)

Plaats 11 is verrassend genoeg voor Tupos, die vorig jaar nog in de subtop eindigde.

 

 

Team Wedstrijden Punten Sets voor Sets tegen Punten voor Punten tegen  
1 VC Polaris HS 2 10 44 35 6 999 795  
2 Shock '82 HS 1 10 39 32 10 1004 834  
3 ActiveRooy HS 1 10 38 30 10 960 757  
4 AV Flash HS 1 10 26 21 21 919 909  
5 Civitas HS 2 10 25 20 21 884 907  
6 TFC HS 2 10 23 21 23 918 949  
7 Asterix HS 1 10 22 19 23 876 944  
8 VC Unitas HS 1 10 18 16 26 850 982  
9 Achilles HS 1 10 15 14 29 877 974  
10 Hovoc HS 2 10 15 14 30 892 996  
11 Tupos HS 1 10 10 10 33 844 976

Terraveen schept turf in Arcen

 

Heren 1 begint tweede ronde met twee punten.

Een compleet team, een volle Gaerstkamp, wat kan een team meer wensen?
Speeltijd! En dat was het doel van deze wedstrijd: iedereen lekker te laten ballen!

Heren 1 begon de eerste set erg overtuigend. Terraveen werd direct onder druk gezet en Flash liep snel uit. Toch knokte Terraveen zich sterk terug door met hun tomeloze inzet de ballen van de vloer te halen. Hierdoor dwongen ze uiteindelijk toch een punt af en konden ze beginnen aan hun inhaalslag.
Nu werd Flash onder druk gezet en ontpopte zich een mooie wedstrijd.
Met mooie punten aan beide zijden genoot het publiek zichtbaar. Dat Flash de sterkere was in de eerste set bleek vooral voort te vloeien uit goede aanvalllen en servicedruk.

De tweede set begonnen we met een nieuwe opstelling, er veranderde niet veel, maar genoeg. De nieuwe spelers moesten er even in komen op hun plaats en dat kostte het team wat punten. De achterstand die in dit eerste gedeelte van de set werd opgelopen kon helaas niet meer worden ongedaan gemaakt in de de tweede helft van deze set. Het team draaide eindelijk en maakte mooie punten, maar de achterstand was te groot.

De derde set werd begonnen met een compleet nieuw team. Net zoals de eerste set ging het nu weer gelijk op. Terraveen was gedurende de set net de betere en had het geluk dat wij op 22-22 enkele schoonheidsfouten maakten die ons de set kostten.

Ook na deze set wisselden we weer door. Ook nu weer waren beide teams weer aan elkaar gewaagd! Gelukkig was het nu Flash die de set op overtuigende wijze naar zich toe trok.

De vijfde set begon voor Flash ongelukkig. Persoonlijke aanvalsfouten resulteerde in een snelle achterstand, die uiteindelijk alleen maar groter werd. Een time-out op 6-10 mocht niet meer baten. De muur van Terraveen stond vandaag goed in Arcen. Ze pakte dan ook verdiend de laatste set en dus de overwinning.

Toch was er wel plaats voor een goed gevoel bij Heren 1. Iedereen had zijn best gedaan en iedereen had gespeeld. Hoewel we verloren, blijven we Terraveen op de ranglijst met 2 punten voor, en dat is leuk :)

Komende zaterdag gaan we op bezoek in Maasbree. Asterix, die eind vorig jaar een sterke revival heeft gemaakt, moest onlangs tegen Tupos onverwacht verlies incasseren. Eens kijken wat daar de oorzaak van was....


Arcens vlaggenschip loopt op de klippen nabij Gallische kust

De sfeer was prima, uitstekend zelf. Heren 1 had lekker getraind afgelopen week en reisde vol goede moed af naar Maasbree.

Vol enthousiasme begonnen we goed aan de eerste set. Een voorsprong werd solide uitgebouwd. Maar in eens uit het niks liep de sid-out niet meer en kwam Asterix weer terug en ontpopte zich een spannende set. Beide teams gingen vol voor de winst en het publiek zag Asterix de set pakken. Een zure pil voor flash, die het gevoel hadden dat ze toch wat weggeven hadden.

De tweede en derde set moesten voor een ommekeer zorgen, maar waren des te pijnlijker voor Flash. Veel service en passfouten zorgden voor het ene na het andere kado.
Het leek wel een kopie van de wedstrijd in Arcen, alleen omgedraaid… …

De vierde set moest het dan gaan worden. En zo zag het er ook heel heel heel lang naar uit. …. Totdat de side-out weer haperde. 7 punten op rij kwam Asterix weer bij en zo werd het weer spannend.
Het setpoint was uitermate vervelend, maar het was niet anders. Flash verloor vandaag door een zwakke service en side-out.

Toch waren er ook genoeg persoonlijke hoogtepunten. Zo heb ik Henk en Ton een hele goede wedstrijd zien ballen op de buiten. Libero Piet die mooi paasde en zelfs een onreglementaire drie meter aanval erin nagelde.

Al met al was het zo slecht nog niet…
Maar er zal voor komende zaterdag extra getraind moeten worden op de side-out. Want de serveerkanonnen en aanstaande kampioenen uit Helmond komen dan naar Arcen.

Tot zaterdag

Pietje

 


Heren 1 speelt goed tegen koploper, maar mist alweer het beslissende punt

2012 is Heren 1 nog niet zo gunstig gezind. De wil om te winnen is er wel zeker, en het spel zeer zeker ook.
Alleen setpoints verzilveren, daar schort het nu aan.
Heren 1 schoot tegen koploper Polaris uit de startblokken en zette de gasten uit Helmond goed onder druk.
Een voorsprong werd genomen en uitgebouwd. Maar Polaris kwam terug en er ontpopte zicht een mooie wedstrijd.
Heren 1 nam boven de 15 weer het initiatief en liep weer ver uit.
Op 24-20 kreeg het de eerste setpoints, maar Polaris rechte de rug en dwong een tie-break af: 24-24
Over en weer kregen beide partijen kans om de set te pakken en het was uiteindelijk Polaris die ontsnapte en Heren 1 wist te breken.

Het vervolg is net zoals de wedstrijd Polaris - ActiveRooy. Flash had het meeste kruit verschoten en bleef met een kater achter.

Dit is nu al de derde set die we dit jaar laten liggen, waardoor we punten niet pakken en dus langzaam aar zeker afzakken van plaats vier naar nu plaats zeven.

Maar goed, als nieuwkomer in de eerste klasse, is het geen schande om zo te verliezen van de nieuwe kampioen.
We zullen volgende week duchtig aan de bak moeten in Baarlo om zo punten te gaanb verzamelen.

Want na Asterix, is nu ook Achilles bezig met een inhaalslag en komt plaats 9 (P/D) voor iedereen vanaf plaats 4 in het zicht.

Kan het spannender?

Met sportieve groet en dank aan het trouwe publiek!

Pietje

 


Heren 1 nog steeds in winterslaap

 

Tijdens dit ultieme koufront vertoefd Heren 1 van AV Flash nog steeds in een diepe winterslaap.

Net zoals vorige week leek het er even op dat ze wakker werden, maar ook nu weer werd een 24-20 voorsprong weggegeven en daarmee de set.

Heren 1 kwam de domper maar moeilijk te boven en moest hard aanklampen in de tweede set. Toch werd een vijf punten achterstand ongedaan gemaakt, waardoor het alweer 24-24 werd. Maar door een service fout en pech met het blok, ging deze set ook naar Tupos.

Heren 1 hield het verder voor gezien op deze, hopelijk laatste, koude winterdag en trok zich weer lekker diep terug het hol in.

Set 3 en 4 werd rustig verder geslapen en kan Tupos de volle vijf punten in Baarlo houden.

Heren 1 heeft nu nog de tijd om goed uit te slapen, om dan bij  de volgende wedstrijd, goed beslagen ten ijs te komen.

Iedereen alvast een fijne Carnaval gewenst!

Holbewoner Pietje


 

 

 

 

Compleet Heren 1 pakt eerste zege in 2012

Eindelijk! Heren 1 weet weer eens te winnen!

Na de lelijke uitschieters tegen Tupos en Asterix was het vandaag toch wel D-Day voor Heren 1.
Op de ranglijst is het stuivertje wisselen om de degradatieplaatsen begonnen, nu ook Achilles en zelfs Hovoc met goede series bezig zijn. Plaats 9 is de PD plaats en plaats 10 het kaartje voor de tweede klasse. De hoogste tijd voor Heren 1 dus, om punten te gaan pakken.

Dat iedereen hiervan bewust was, bleek uit de perfecte servicedruk. Niemand serveerde de eerste drie sets fout. Ook blokkerend en verdedigend stond Flash zeer goed, waardoor er goed volleybal werd gespeeld. Het publiek genoot van 3 sterke sets en zag dat Heren 1 weer terug op het vertrouwde niveau is.
Set vier liet ruimte voor een nieuwe opstelling, maar dat pakte ongelukkig uit. Toch werd een 8-punten achterstand bijna nog weggewerkt, maar een goede servicebeurt van Venloose kant zorgde er voor dat de set toch naar Venlo ging.

Beide teams waren tevreden met de behaalde punten.
Heren 1 sloot de avond lekker af bij Paaf met een verdiend rondje Hertog Jan.

Volgende week staat de uitwedstrijd in Venray op het programma. Een pot met een volle lading.
ActiveRooy zal zich willen revancheren voor hun verlies in Arcen en wilt het liefst 5 punten halen om Shock te passeren.
Maar de Arcense mannen moeten punten halen, want hoewel we nu op positie vier staan, staan we in werkelijkheid een stuk lager!

Want wat we zeker weten is dat de teams die 15 wedstrijden hebben gespeeld er als volgt voorstaan:
(7) AV Flash - 32
(8) Civitas - 29
(9) Achilles - 28
(10) Hovoc - max 28 (nu 23 uit 14)
(11) Tupos – 19

De overige teams hebben 13 wedstrijden gespeeld en zouden met gemak Heren 1 op de ranglijst voorbij gaan als zij ook op 15 wedstrijd gespeeld zouden hebben.
Dat betekent dat Heren 1 nu eigenlijk ”per saldo” op de zevende plaats staat.
Dankzij de overwinning op Civitas is er nu weer een klein gat geslagen, maar met twee topwedstrijden tegen de nummers 2 + 3 voor de boeg, kan dit gat over twee weken weer helemaal weg zijn.

Maar de vorm en het vertrouwen is weer terug, dus dat wordt een spannende pot volgende week in Venray!

Kom kijken, de wedstrijd in de Wetteling begint om 18.00u!

Met sportieve groet,

Pietje


Compleet ActiveRooy te sterk voor goed AV Flash

4-0 ziet wat flateert uit, vooral ook als je de setstanden nog eens bekijkt. 

Toch was het helemaal ging slechte pot, integendeel. De mannen van AV Flash konden tot de 12 steeds bijblijven, echter dan kwam ene Roel aan de service en werd er iedere set een kloof geslagen.
Tel daarbij een foutloze libero en spelverdeler op, en dan zijn de punten in de pocket voor Rooy.
 
Op klasse geklopt heet dat. Want we hebben zeker lekker gespeeld en hebben al zin in de pot van komende zaterdag tegen shock. Alleen zal dit wellicht ook zonder spelverdeler Stefan moeten plaatsvinden, want hij liep tijdens de warming up een zweepslag op in de kuit.
 
Tot zaterdag in de Gaerstkamp.
De revanche is nu voor ons!
 
Pietje

 

 

 

 


17-03-2012 Arcens publiek zien een sterk Heren 1 winnen van nummer 2

Heren 1 ontving vandaag  Shock uit Cuijk, een team  dat  steeds op zoek is naar een feestje. Aan die speurtocht wilde de mannen van Flash vandaag wel meewerken. Want als er ergens wel een dak vanaf kan, dan is het wel van onze fraaie Arcense Arena.
Na een goed optreden van Jongens B, die met 4-0 wonnen van Peelpush, was het de beurt aan het Arcense vlaggenschip om het publiek te gaan vermaken.

Vorige week werd nogal duidelijk verloren van ActiveRooy, de nummer 3 van de lijst, want die cijfers logen niet. Toch was Flash die dag niet slecht, de paas en de verdediging werd door ActiveRooy genadeloos in de vernieling gehakt. Na een felle woensdag training, waarin het positiespel goed werd geoefend, was dit team klaar voor Shock! Het was tijd voor een revanche, want in de uitwedstrijd werd 4-0 verloren.

Shock en Flash waren vanaf het begin aan elkaar gewaagd. De gasten uit Cuijk namen een kleine voorsprong en waren als eerste boven de 20.  Heren 1 zette druk met haar service en met een mooi killingblok werd het setpoint afgedwongen. Dit punt werd, in tegenstelling tot wedstrijden tegen Polaris, Asterix en Tupos, direct afgemaakt!
En wat een verschil! De positieve flow die van de eerste setwinst uitgaat vertaalde zich direct in een voorsprong in de tweede set! Flash was heer en meester en liep gemakkelijk uit. Dat het boven de 20 toch nog spannend werd, kwam door enkele paasfouten. Gelukkig kon coach Jos de puntjes op de ï zetten en werd de set binnen geslagen, met alweer 25-23.

In de derde set kwam onze koele kikker er in voor Stefan. Jos bleek het ook vandaag weer in zijn vingers te hebben! De ballen op de buiten lagen gewoonweg perfect en Henk en Daan smeerden alles gretig af. Deze set was het echt stuivertje wisselen. Shock scoorde vooral via hun nummer 4 veel punten. De overige hadden vaak moeite met het Arcense blok.

De climax van deze derde set was gigantisch. Flash kwam als eerste op setpoint en maakte het direct af, doordat de tegenstander een netfout maakte met een te agressief  blok.

Game set en match voor Flash! De ontlading was te groot, waardoor de concentratie totaal wegviel aan het begin van de vierde set. In plaats van direct de side out te scoren, faalde Heren 1 op alle fronten, slechte paas en vooral aanval bracht Shock in de zetel voor de vierde set. Toch moest de coach van Shock in een time-out vluchten toen Flash haar eerste punt maakte! Het was 8-1 voor Shock, maar toch zat het niet lekker bij de gasten uit Cuijck… Na deze time out kwam Flash helemaal terug in de wedstrijd. De achterstand slonk en slonk totdat het 11-14 was. Na een bijna voltooide inhaalrace was de “spriet” op en liet de aanval het helaas afweten. Toch werd er niet getreurd, in tegendeel, nadat de scheids voor het eindsignaal floot en  Shock met een punt uit Arcen mocht vertrekken, was er een antwoord mogelijk op de vraag:  waar is het feestje?

HIER IS HET FEESTJE!

Het feest gaat volgende week verder tegen de Hertog Jan vrienden uit Beugen. Tot dan!

Pietje

 

 

 

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.