13 ACTIVITEITEN

Jeugdkamp AV Flash
Elk jaar organiseert de vereniging een jeugdkamp voor al haar jeugdleden, 
van circulatie 1 t/m de B-jeugd. Meestal vindt dit plaats in de maand mei.

Elk jaar gaat er voldoende leiding mee, om te zorgen dat het een leuk en veilig kamp wordt. Ook wordt het kamp in een thema gegoten wat op een creatieve wijze de rode draad is tijdens alle sport- en spelactiviteiten en tijdens de 
invulling van de avonden.
Voor de oudere kinderen is er ook nog een “nachtprogramma” in de vorm van
een dropping en een spokentocht. 
Beroemd is de bonte avond op de zaterdagavond.
Dankzij de inzet van de commissie en de begeleiding gaan de kinderen op 
zondag altijd moe maar voldaan naar huis. 
Kortom een activiteit voor de jeugd van AV Flash wat je niet mag missen.

STRATENTOERNOOI
Het stratentoernooi werd elk jaar op de zaterdag na de laatste week van de schoolvakantie georganiseerd en was een toernooi waarin de straten van Arcen tegen elkaar streden om de felbegeerde wisseltrofee. 
Elk jaar kon je je opgeven bij de contactpersoon van je straat die bekend werd gemaakt in de Maasdorpen. Je mocht vanaf 12 jaar meedoen.
Het toernooi werd georganiseerd op het trapveldje achter de gymzaal de Gaerstkamp, waarbij ook voor een hapje en een drankje gezorgd werd. Voor informatie over het stratentoernooi mail naar: algemenezaken3@avflash.nl.
De commissie zal bekijken of het toernooi na de ingebruikname MFA de Schans weer nieuw leven ingeblazen kan worden.

VOLLEYBALCLINIC
Volleybal clinic voor kids van groep 2 t/m 5.
Net zoals andere jaren is er het begin van het seizoen weer een volleybal clinic geweest. We hebben de kids van groep 2 t/m 5 een uitnodiging gestuurd om er een leuke middag van te maken en uiteindelijk natuurlijk weer enkele nieuwe leden te werven. De kinderen zijn altijd super enthousiast! We hebben eerst spelletjes gedaan en daarna met een volleybal het gooien en vangen over het net geoefend. Dit ging erg goed! Ondertussen konden de ouders het reilen en zeilen binnen AV Flash bespreken met een commissie lid. Het resultaat van de afgelopen clinic is dat er een nieuw team circulatie 1 is gestart met zeer enthousiaste kinderen.

CIRCULATIE TOERNOOI
Tweemaal per jaar organiseert AV Flash het eigen circulatie toernooi. Dit toernooi is bedoeld voor de circulatiejeugd spelend in niveau 1, 2 en 3. Voor dit seizoen staat het eerste toernooi gepland op 6 november 2016. Een tweede datum is nog niet bekend.
Voor de circulatiejeugd is het thuistoernooi altijd bijzonder. Als de kinderen in Arcen 
volleyballen, komen er vaak meer ouders en andere familieleden kijken. 
Dit is voor de kinderen natuurlijk extra leuk.

SINTERKLAAS
Jaarlijks organiseert AV Flash een leuke sinterklaas ochtend voor alle leden van onze circulatiejeugd. Voor dit seizoen staat het bezoek op 26 november gepland in de sportzaal van MFA de Schans. We laten Sinterklaas en Zwarte Piet d.m.v. een spellencircuit zien dat de kinderen van AV Flash heel sportief zijn. 
Misschien durft Zwarte Piet wel mee te doen dit jaar?

KERSTTOERNOOI
Om tijdens de feestdagen even lekker actief te zijn kan men mee doen aan het Kersttoernooi op 23 december 2016. Hiervoor kunnen alle senioren en jeugd A+B zich opgeven. Ook mag men een introducé opgeven. Dit toernooi vindt plaats in de sportzaal van het MFA de Schans.

JEUGDRAAD
De Jeugdraad is een soort bestuur voor de jeugdleden van AV Flash. Op deze manier kunnen de jeugdleden ook hun stem laten horen. We bespreken de sfeer in de teams en binnen de vereniging, of ze tegen probleempjes aanlopen en we bespreken nieuwe ideeën. Er is drie keer per seizoen een bijeenkomst. Voor info over de jeugdraad mail naar: secretariaat@avflash.nl.
De jeugdraad is al langere tijd niet meer bij elkaar geweest.
Er zal bekeken worden of deze raad weer nieuw leven ingeblazen kan/moet worden.

AFSLUITING SEIZOEN/VRIJWILLIGERSFEEST
Na de laatste wedstrijd in april organiseert het bestuur voor alle seniorenteams en alle vrijwilligers van de vereniging een feest. Iedereen die zich op welke manier dan ook heeft ingezet voor AV Flash is dan van harte uitgenodigd. Zijn er ook teams binnen de vereniging kampioen geworden, wordt er die avond/middag de kampioenteams een receptie aangeboden. 

INTERNATIONAAL BUITENTOERNOOI AV FLASH
Al meer dan 40 jaar, bij voorkeur in juni wordt er door AV Flash een groot 
internationaal buitentoernooi georganiseerd. Dit toernooi is er vooral om teams die al jaren op dit evenement komen samen een leuk weekend te laten beleven. Daarnaast is het een weekend waarbij we met alle leden en vrijwilligers proberen er een zo goed mogelijk toernooi neer te zetten, en de saamhorigheid binnen de vereniging te versterken.
Vooral veel teams uit Duitsland zijn er al jaren aanwezig, maar natuurlijk ook de vaste Arcense teams. Er wordt op alle niveaus gespeeld.
Verder richten we op het sportterrein een camping in zodat iedereen die dat wil er kan blijven slapen.
Vanaf het toernooi 2013 zijn we 2 nieuwe spelvormen gaan uitproberen en dat is: 3x3 en 4x4, de reacties waren zeer positief en ook vanuit de diverse Duitse teams veel goeie reacties. Daarom blijven we deze varianten voortzetten.
Hou de site in de gaten en geeft je tijdig op als team. 
Ieder spelend lid van A.V. Flash willen we graag een van de 2 dagen zien spelen, en wanneer je ook helpt tijdens het toernooi is het nog leuker om te spelen.
Spelende leden van A.V. Flash mogen GRATIS meespelen!
Dit toernooi vind plaats op het terrein van DEV in Arcen, de datum voor 2017 is gepland op 10 en 11 juni 2017. Zie ook onze site: www.avflash.nl.
Wil je op een bepaalde manier meehelpen om dit een geslaagd toernooi te laten zijn dan kun je je opgeven bij de toernooicommissie.
We kunnen altijd mensen gebruiken die willen meehelpen tijdens het 2 daagse toernooi. 
Graag reacties mailen naar: toernooisecr@avflash.nl

15-01-2017

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.