Uit de startblokken met Dames Recreanten 2

Na het kampioenschap van afgelopen jaar in de vijfde klasse, een geweldige beachzomer en een enkele indoortraining, stond er afgelopen maandag al de eerste wedstrijd voor DR2 op het programma.
Vorig jaar heette we nog DR3, maar omdat we nu in de hogere vierde klasse spelen, moest ook de teamnaam een nummertje hoger van de Sevenumse organisator.
Dus vanaf dit seizoen heet ons team DR2 en is het oude DR2 dat nog in de vijfde klasse speelt, DR3 geworden.
De teamsamenstelling is enigsinds veranderd door blessureleed en zwangerschap. Ons team bestaat nu uit.
Bianca, Desiree, Elle, Elisabeth, Esther, Nina D., Niniek en Rachel. 
En met Bianca op vakantie stonden we al direct voor uitdaging, die het team echter met beide handen aannam.  
Waar we normaal altijd met twee spelverdelers het veld betreden, was het vandaag dus alleen Nina. Met Rachel op de diagonaal speelden we vandaag voorhet eerst de 5-1 opstelling.
Nina droeg het team op voortreffelijke wijze. Haar setups op de midden werden door Esther en Elle gretig afgemaakt. En de hoge ballen aan de buitenkant door Niniek en Desiree.
Nieuwkomer sinds de start van dit seizoen, Elisabeth, keek samen met mij vanaf de zijkant toe.
De eerste set werd overtuigend gestart. Onze tegenstander had wat moeite met in het ritme te komen en daar maakten we gretig misbruik van.
De hele set hadden we voor gestaan en de setwinst was dan ook verdiend!
De tweede set werd door Trivia beter begonnen en we liepen vanaf het begin achter de feiten aan. Twee vroege time-outs waren noodzakelijk om het team weer op de rails te krijgen.
De tactische opdrachten werden door de dames super goed uitgevoerd. De 7 punten achterstand werd langzaam maar zeker helemaal weggewerkt en eenmaal bij de 20 stonden we gelijk.
Nu was het stuivertje wisselen en het werd super spannend. Om en om stonden we voor. Maar het was helaas Trivia die er met de setwinst vandoor ging.
De vele fouten die we aan het begin van de set gemaakt hadden, braken ons dus aan het eind toch nog op.
Maar de stijgende lijn werd in de derde set wel vol doorgetrokken!
Volg goede moed knalde we over Trivia heen en was de set in een recordtempo voor Flash! Rachel, die een dag eerder vol door de rug was gegaan, ging zelfs voor elke (duik) bal. De inzet van de meiden was super.
Met een 2-1 voorsprong begonnen we aan de laatste set. Elisabeth nam de plaats in van Rachel en maakte zo haar fantastische debuut. Alsof ze er al jaarde speelde, ging ook Eisabeth voor elke bal. Trivia bleef heel lang bij, maar eenmaal bij de 15 nam Flash steeds meer en meer het initiatief en liep verder uit!
Het eerste matchpoint werd direct benut en het publiek op de tribune juichte mee! De eerste overwinning van het seizoen was, terecht, binnen!

De overwinning werd dan ook, onder toezienend oog van Pino, goed gevierd aan de bar!

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.